Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#66 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό από το 1959-60 μέχρι σήμερα για το πρωτάθλημα και τα Play Offs με γηπεδούχο τον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ μετρά 33 νίκες και 13 ισοπαλίες, ενώ υπάρχουν και 20 νίκες του Παναθηναϊκού.

#5 γκολ έχει σημειώσει ο Γιώργος Σκαρτάδος στα ματς με τον Παναθηναϊκό που έχουν γίνει στην Τούμπα. Ακολουθούν οι Γιώργος Κούδας και Σταύρος Σαράφης με τέσσερα.

#33 διαδοχικά ματς με γκολ έστω από τον έναν αντίπαλο υπάρχουν στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξάρτητα έδρας. Τελευταία φορά που δεν σημειώθηκε γκολ ήταν στις 19 Οκτωβρίου 2008 στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0.

#Στις 25 Αυγούστου 2002 είχε σημειωθεί μια από τις ευρύτερες νίκες του ΠΑΟΚ με 4-1 στην Τούμπα. Οι Γιώργος Γεωργιάδης σημείωσε δύο γκολ σε αυτό το ματς, ο Σπάσιτς έβαλε το τρίτο, ενώ υπήρξε και αυτογκόλ του Χένρικσεν. Το γκολ του Παναθηναϊκού ήταν από λάθος του Γιακουμή που έστειλε την μπάλα στην εστία του Δικεφάλου. Αυτό το ρεκόρ πέρασε στο παρελθόν με τη νίκη 4-0 στην τελευταία επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, όπου στις 10 Δεκεμβρίου 2017 ηττήθηκε με 4-0 (8′, 51′ Πέλκας , 68′ Κουλούρης, 77′ Πρίγιοβιτς ).

#Από τις 15 Μαρτίου 1987 που ηττήθηκε 3-2 στην Τούμπα με χατ τρικ του Χρήστου Δημόπουλου μέχρι και τις 5 Μαΐου 1996 που έχασε 1-0 ο Δικέφαλος έμεινε αήττητος για οκτώ διαδοχικά ματς με απολογισμό έξι νίκες – 2 ισοπαλίες σε εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

#Ο Λέανδρος Συμεωνίδης στις 17 Δεκεμβρίου 1961 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έγραψε το τελικό 3-1 στην ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ακόμη...