Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Η διακοπή του Οκτωβρίου δεν σημαίνει ξεκούραση για όλους τους παίκτες. Οι διεθνείς του Δικεφάλου ετοιμάζονται για τα παιχνίδια των εθνικών τους ομάδων και το paokfc.gr σας παρουσιάζει τις κλήσεις και το πρόγραμμά τους.
Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο UEFA Nations League με 0-1 στην έδρα της Εσθονίας, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε με 2-1 από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Οι Ούγγροι έρχονται στις 12 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ στις 21:45 και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης. Πρώτη στον όμιλο είναι η Φινλανδία, που μέτρησε δύο νίκες στις πρώτες αγωνιστικές επί της Ουγγαρίας και της Εσθονίας με 1-0 στο Ταμπερέ, όπου θα φιλοξενήσει στις 15 του μήνα στις 21:45 την χώρα μας.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα βρεθεί για πρώτη φορά σε αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, καθώς είναι στις επιλογές του Μίκαελ Σκίμπε, όπως και ο Δημήτρης Πέλκας , ενώ στην ομάδα επιστρέφει και ο Νίκος Καρέλης . Στις επιλογές του Γερμανού τεχνικού συμπεριλαμβάνονται και οι Ευθύμης Κουλούρης και Δημήτρης Γιαννούλης, που αγωνίζονται στον Ατρόμητο, ως δανεικοί από τον Δικέφαλο.

Η Εθνική Ελλάδας U21 δίνει δύο εξαιρετικά σημαντικούς αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αρχικά αγωνίζεται στην Κροατία στις 12 Οκτωβρίου στην πόλη PULA για δύο αποτελέσματα, καθώς είτε με νίκη είτε με ισοπαλία κλειδώνει την πρόκριση στην τελική φάση και πάει αδιάφορη στη μάχη με τη Λευκορωσία στο Περιστέρι στις 15 του μήνα. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα έχει μαζί του τους Δημήτρη Λημνιό και Μάριο Σιαμπάνη .

Ο Μλάντεν Κρστάιτς συμπεριέλαβε στις επιλογές του τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για τις αναμετρήσεις κόντρα σε Μαυροβούνιο (11.10) στην Ποντγκόριτσα και Ρουμανία (14.10) στο Βουκουρέστι. Οι Σέρβοι έχουν τέσσερις βαθμούς μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, όπως και το Μαυροβούνιο ενώ οι Ρουμάνοι ακολουθούν με δύο.

Η Ρουμανία εκτός από την Σερβία θα αντιμετωπίσει στις 11 Οκτωβρίου την Λιθουανία εκτός έδρας, με τον Κόσμιν Κόντρα να συμπεριλαμβάνει τον Αλίν Τόσκα στην αποστολή.

Ο Φερνάντο Βαρέλα έχει κληθεί στην αποστολή του Πράσινου Ακρωτηρίου για τα παιχνίδια κόντρα στην Τανζανία, εντός και εκτός έδρας, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, θα μείνει εκτός.

Τέλος, με πέντε παίκτες του Δικεφάλου στην αποστολή της θα ταξιδέψει στη Ρίγα της Λετονίας η Εθνική Ελλάδας Κ19 για δύο φιλικούς αγώνες. Ο λόγος για τους Λύρατζη , Τσαούση, Διαμαντή, Μιχαηλίδη και Γαϊτανίδη που θα συμμετέχουν στα δύο παιχνίδια στις 10 και στις 16 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη...