Ο ΠΑΟΚ συνοδοιπόρος κατά της λευχαιμίας

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action και σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» στις 23 Σεπτεμβρίου στον αγώνα με την ΑΕΚ καλεί όλο τον κόσμο να σταθεί έστω για 5 λεπτά στο stand του Συλλόγου και να δώσει ένα μικρό δείγμα το οποίο μπορεί να γίνει με μόνο λίγο σάλιο σε μία απλή μπατονέτα.
Ο ΠΑΟΚ συνοδοιπόρος κατά της λευχαιμίας

 

Το ειδικό stand θα βρίσκεται στα VIP του γηπέδου της Τούμπας ωστόσο σε επόμενους αγώνες θα τοποθετηθεί και σε διαφορετικές Θύρες για την καλύτερη και ομαλότερη υλοποίηση της ενέργειας.

Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών Χαρίζει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Εάν είσαι μεταξύ 18-50 χρονών και σε καλή κατάσταση υγείας (ιατρικά κριτήρια) μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Όταν ο ασθενής δεν βρίσκει συμβατό δότη στο οικογενειακό του περιβάλλον (η πιθανότητα συμβατότητας ανάμεσα στα αδέρφια είναι περίπου 30%), η ζωή του εξαρτάται από την εύρεση συμβατού εθελοντή δότη. Καθώς οι πιθανότητες ιστικής ομοιότητας μη συγγενών είναι εξαιρετικά χαμηλή (1:20.000 – 1:1.000.000), χρειάζονται πολλοί εθελοντές για να αυξηθούν οι πιθανότητες κάθε ασθενής να βρίσκει έγκαιρα το δότη που θα του χαρίσει ζωή. Παγκοσμίως, περισσότεροι από 50.000 ασθενείς κάθε χρόνο, ενήλικες και παιδιά, αναζητούν συμβατό εθελοντή δότη.

Γίνε σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.xarisezoi.gr

«Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο»

Διαβάστε ακόμη...