Ο ΠΑΟΚ στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Προπονητών Τερματοφυλάκων

H δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Ούτε στην post season περίοδο.
Ο ΠΑΟΚ στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Προπονητών Τερματοφυλάκων

Ο ΠΑΟΚ επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση των δεδομένων του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είτε αυτό αφορά τις προπονητικές μεθόδους, είτε τις υποστηρικτικές παροχές στους παίκτες του. Αυτός, άλλωστε, είναι ο μονόδρομος της επιτυχίας.

Τις μέρες αυτές που οι παίκτες ξεκουράζονται, οι άνθρωποι του Δικεφάλου προετοιμάζουν την επόμενη μέρα, ώστε να η ανοδική πορεία του συλλόγου να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Σκιαθίτης, συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Προπονητών Τερματοφυλάκων, που διεξήχθη στο Οπόρτο από τις 25 έως και τις 27 Μαΐου, όντας ένας από τους βασικούς εισηγητές της εκδήλωσης.

Το συνέδριο περιελάμβανε τόσο πρακτικές εισηγήσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στο στάδιο Do Besa, έδρα της Μποαβίστα, όσο και θεωρητικές που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Οπόρτο.Το παρών έδωσαν προπονητές από πολλά μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, όπως ο προπονητής της Λειψίας, των Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Μπενφίκα, Σαχτάρ, Ρεν, αλλά και των Εθνικών Ομάδων Αργεντινής και Ολλανδίας.

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου από κάθε γωνιά του πλανήτη συζήτησαν σχετικά με τις νέες τάσεις στο χώρο, αναλύοντας παράλληλα μεθοδολογίες και προπονητικές πρακτικές.Ο Γιώργος Σκιαθίτης στην ομιλία του ανέφερε τη δική του οπτική γύρω από τη μέθοδο αντίδρασης και τις τεχνικές σε καταστάσεις τετ α τετ με βάση τον τρόπο δουλειάς του με τους γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Όπως δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου στο paokfc.gr «η συμμετοχή σε ένα τόσο φημισμένο συνέδριο αποτελεί ύψιστη τιμή για έναν προπονητή τερματοφυλάκων και είμαι πολύ χαρούμενος, τόσο προσωπικά, όσο και για τον σύλλογο, που συμμετείχαμε για πρώτη φορά» .

Διαβάστε ακόμη...