Χρόνια Πολλά Ντιέγκο

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 30, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Χρόνια Πολλά Ντιέγκο

O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1988 στο Άμστερνταμ, από οικογένεια με καταγωγή από το Σουρινάμ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα πέντε του χρόνια, όταν γράφτηκε στην ερασιτεχνική DWS το 1993. Εκεί έμεινε μόλις έναν χρόνο και έξι χρονών πέρασε το κατώφλι των περίφημων Ακαδημιών του Άγιαξ, όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια, ως το 1999, δυσκολευόμενος να καλουπώσει το ταλέντο του στις συγκεκριμένες απαιτήσεις των προπονητών του Αίαντα.

Επέστρεψε στο πρώτο του κλαμπ, το DWS και την επόμενη χρονιά στην Telstar, πριν πάει στην Φέγενορντ το 2001. Εκεί βρήκε το λιμάνι του, ευχαριστήθηκε – ωριμότερος πια- το ποδόσφαιρο και ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Το 2004 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και την τελευταία αγωνιστική της σεζόν έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, αφού ο Ρουντ Γκούλιτ τον έριξε στο ματς στη νίκη της ομάδας με 6-3 επί της Ντε Χααγκ.

Στην Φέγενορντ έμεινε ως το 2012, αφού αγωνίστηκε ως δανεικός στην Χέρακλες (2006-07 – 26 συμμετοχές, 2 γκολ) και Ντε Γκράαφτσαπ (2007-08, 12 συμμετοχές) πριν επιστρέψει για να γίνει ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για το κλαμπ του. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσαν οι Ολλανδοί, η πρόταση του Άγιαξ απορρίφθηκε από τον ίδιο που δεν ήθελε να επιστρέψει και η Βαλένθια δεν προχώρησε αρκετά τις συζητήσεις το 2009.Ο Μπίσεσβαρ έφυγε τελικά με τη λήξη του συμβολαίου του το 2012, έχοντας μετρήσει με τη Φέγενορντ 108 συμμετοχές και 18 γκολ .

Επόμενη στάση η Τουρκία και η Καϊσέρισπορ, στην οποία έμεινε τέσσερα χρόνια, σε μια ακόμη απόδειξη ότι δένεται με τους συλλόγους που τον εμπιστεύονται. Στην Τουρκία έκανε 116 συμμετοχές με 18 γκολ. Εκεί συνάντησε και για έξι μήνες τον Αλέξανδρο Τζιόλη, στο τέλος της σεζόν 2013-14, ενώ στην Φέγενορντ είχε συνυπάρξει με τον Γκάρι Ροντρίγκες.Έχει παίξει σε όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ βρέθηκε και στην Β' Εθνική ομάδα των Ανδρών.Από το καλοκαίρι του 2016 είναι κάτοικος Τούμπας.

Στην πρώτη του σεζόν ήταν εξαιρετικός, μέτρησε 44 εμφανίσεις με επτά γκολ και 10 ασίστ, ενώ σκόραρε και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όντας εκ των πρωταγωνιστών στον δρόμο για την επιστροφή στους τίτλους. Φέτος ο χρόνος του έχει μειωθεί, αλλά και πάλι διατηρεί συμαντικό ρόλο στην ομάδα. Έχει φορέσει την φανέλα του Δικεφάλου 24 φορές, πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε άλλα πέντε.

Διαβάστε ακόμη...