Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 16ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Βοιωτούς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα, καθώς και την προϊστορία του ΠΑΟΚ σε αγώνες μετά την αλλαγή του έτους.

#Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 στο Καυτανζόγλειο ως τυπικά γηπεδούχος. Οι Πέλκας (41′), Σάκχοφ (70′) είχαν σημειώσει τα δύο γκολ, ενώ ο Γιακουμάκης είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 46ο λεπτό.

#11 διαδοχικά χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν έχανε στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς, αλλά αυτή η παράδοση έσπασε με την ήττα 2-1 από την Καλλονή για το Κύπελλο Ελλάδος στις 6 Ιανουαρίου 2016. Μέχρι τότε είχε συμπληρώσει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα. Η προηγούμενη ήττα του, πάντως, ήταν πάλι σε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος στις 7 Ιανουαρίου 2004 από την Καστοριά μέσα στην Τούμπα με 1-0.

#14 «ποδαρικά» σε αγώνες πρωταθλήματος, όμως, παραμένει αήττητος και έχει 12 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η τελευταία του ήττα έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2003 από τον Πανιώνιο με 2-0 στην Αθήνα για “ποδαρικό” στην Α’ Εθνική.

#Με τον Λεβαδειακό ήταν και το περσινό πρώτο παιχνίδι για την νέα χρονιά, αλλά στην Βοιωτία, όπου επικράτησε ο ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη στο γκολ του Δημήτρη Πέλκα. Οι δύο ομάδες έχουν ξαναβρεθεί σε πρώτο ματς του έτους, το 2012, όταν πάλι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 στην Τούμπα.

#Η τελευταία ήττα εντός έδρας για τον ΠΑΟΚ σε πρώτο αγώνα της χρονιάς ήταν το 1999 για το Κύπελλο Ελλάδος, στο 1-0 από τον Πανσερραϊκό με γκολ του Κώστα Ηπειρώτη που ήταν παράλληλα και αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

#Από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής, το 1959-60, ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το έτος με ήττα στην έδρα του μόνο δύο φορές. Το 1962 με 1-0 από τον Ολυμπιακό και το 1972 με 2-1 από το Αιγάλεω.

#5 παιχνίδια έχει δώσει ο ΠΑΟΚ την ημέρα των Φώτων, όπου επικράτησε και στα τέσσερα που ήταν για το πρωτάθλημα, ενώ ηττήθηκε το 2016 για το Κύπελλο Ελλάδος από την ΑΕΛ Καλλονής.

#16 αναμετρήσεις έχουν γίνει στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Λεβαδειακό, με τον Δικέφαλο να μετρά 14 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε μια φορά, το 1991.

#6 αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ από τον Λεβαδειακό έχει συμπληρώσει ο ΠΑΟΚ, εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Το τελευταίο ήταν στο τελευταίο παιχνίδι για το 2014, όταν ο Δικάφαλος επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας με τα γκολ των Τζαβέλλα και Περέιρα. Για τον Λεβαδειακό είχε σκοράρει ο Κονέ.

Διαβάστε ακόμη...