Facts & Figures για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για την 8η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
Facts & Figures για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Ερυθρόλευκους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

 #3 νίκες και μια ισοπαλία έχει στις δέκα τελευταίες του επισκέψεις στο στάδιο Καραϊσκάκης ο ΠΑΟΚ, αφού από το Ιανουάριο του 2010 σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και σε αυτές προσέθεσε και την λευκή ισοπαλία της σεζόν 2012-13. Το σερί συνεχίστηκε με τη νίκη στις 3 Δεκεμβρίου 2014 με 2-1 (45′ Φουστέρ – 43′ Αθανασιάδης, 49′ Περέιρα).

#4 μόνο από τις δέκα τελευταίες φορές που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά η μια από αυτές ήταν στην λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στις 31 Μαρτίου 2013. Τα επτά γκολ του Δικεφάλου σε αυτό το διάστημα έχουν σημειώσει οι Βαρέλα , Περέιρα, Μπαλάφας, Βιεϊρίνια Ίβιτς και δύο ο Στέφανος Αθανασιάδης.

#9 νίκες στις 59 αναμετρήσεις που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και τα Play Offs έχει ο ΠΑΟΚ από το 1959-60 και την καθιέρωση της Α' Εθνικής. Η ευρύτερη νίκη με σκορ 4-0 ήταν την σεζόν 1975-76 που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ. Η πρώτη που σημείωσε ήταν με την έναρξη της Α' Εθνικής το 1959-60 με 2-1 μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκης, ενώ η τελευταία είναι την σεζόν 2014-15 στην προτελευταία του επίσκεψη δηλαδή εκεί για αγώνα πρωταθλήματος, ή Κυπέλλου Ελλάδος. Τα επτά από τα μεταξύ τους ματς έληξαν ισόπαλα, με τελευταίο αυτό της σεζόν 2012-13 με την λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

#17 ματς αήττητος για το πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός στο ανακαινισμένο στάδιο Καραϊσκάκης (15 νίκες – 2 ισοπαλίες) μέχρι την δεύτερη επίσκεψη του ΠΑΟΚ εκεί στις 16 Οκτωβρίου 2005. Με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη ο ΠΑΟΚ απάντησε στο γκολ φάουλ του Γιαγιά Τουρέ, πήρε τη νίκη και παράλληλα έσπασε το σερί των "ερυθρολεύκων" μέσα στην έδρα τους.

Διαβάστε ακόμη...