O απολογισμός των διεθνών

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις επιδόσεις των διεθνών του ΠΑΟΚ με τις φανέλες των εθνικών τους ομάδων για τα παιχνίδια του Οκτωβρίου..
O απολογισμός των διεθνών

Με γκολ του Πρίγιοβιτς η Εθνική Σερβίας πανηγύρισε την απευθείας πρόκριση στο Mundial. Αποκλεισμός για Τσίμιροτ, Μακ και Κάτσε, δύσκολα τα πράγματα για Βαρέλα, δύο γκολ σε δύο ματς για τον Κουλούρη.

Από το βράδυ της Δευτέρας η Σερβία πανηγυρίζει την επιστροφή της σε Mundial με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Μπορεί στο προτελευταίο παιχνίδι στην προκριματική φάση οι Σέρβοι να γνώρισαν μία απρόσμενη ήττα στην έδρα της αδιάφορης Αυστρίας με 3-2, αλλά στο Βελιγράδι κατάφεραν να κερδίσουν την Γεωργία και να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση για τα γήπεδα της Ρωσίας. Ο επιθετικός του Δικεφάλου στο πρώτο παιχνίδι μπήκε στο 87′ και δεν κατάφερε να βοηθήσει, αλλά κόντρα στους Γεωργιανούς πέρασε σαν αλλαγή στο 60′ και 13 λεπτά μετά πέτυχε με εξαιρετική προβολή το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έστειλε τους συμπατριώτες του στον… έβδομο ουρανό.

Άσχημα εξελίχθηκαν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές για την Σλοβακία. Αρχικά ηττήθηκαν στην Σκωτία με 1-0 στο 89′ με αυτογκόλ του Σκρτελ, με τον Ρόμπερτ Μακ να ξεκινάει βασικός και να αποβάλλεται στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης με δεύτερη κίτρινη για θέατρο, ενώ μπορεί να κέρδισε την Μάλτα στο φινάλε της προκριματικής φάσης των ομίλων και να κατέκτησε την δεύτερη θέση, αλλά είχε την χειρότερη συγκομιδή στην ειδική βαθμολογία και δεν θα αγωνιστεί στα μπαράζ.

Εκτός Mundial έμεινε η Βοσνία του Γκόικο Τσίμιροτ . Οι Βόσνιοι υποδέχθηκαν το Βέλγιο, που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και γνώρισαν ήττα με 3-4 στο Σαράγιεβο, και σε συνδυασμό με την νίκη της Εθνικής Ελλάδας στην Κύπρο, έμειναν στην τρίτη θέση, μετά και την τελευταία αγωνιστική, αφού η Ελλάδα κέρδισε με 4-0 το Γιβραλτάρ και εξασφάλισε θέση στα μπαράζ του Νοεμβρίου. Έτσι η νίκη της Βοσνίας στο Τάλιν με 1-2 επί της Εσθονίας δεν είχε αντίκρισμα. Ο μέσος του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε κόντρα στους Εσθονούς σε όλο το παιχνίδι έχοντας θετική παρουσία, ενώ είδε από τον πάγκο το παιχνίδι εναντίον των Βέλγων.

Αποκλεισμός και για την Αλβανία, η οποία ούτως ή άλλως δεν είχε και πολλές ελπίδες στα τελευταία δύο παιχνίδια, στα οποία και γνώρισε ισάριθμες ήττες με 3-0 από την Ισπανία εκτός έδρας και με 0-1 από την Ιταλία εντός. Ο Εργκούς Κάτσε αγωνίστηκε και στις δύο αναμετρήσεις, βγάζοντας δύο 90λεπτα που του προσέφεραν πολύτιμες εμπειρίες κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους.

Καταδικαστική  ήττα που του αφήνει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης γνώρισε το Πράσινο Ακρωτήρι. Με τον Φερνάντο Βαρέλα να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι, το Κάπε Βέρντε ηττήθηκε εντός έδρας από την Σενεγάλη με 0-2. Οι Σενεγαλέζοι πλέον έχουν 8 βαθμούς και δύο αγώνες να δώσουν ακόμα, ενώ η ομάδα του Βαρέλα έμεινε στους έξι σε πέντε αγώνες και ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα για να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας U21. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 0-2 την Μολδαβία και και με 0-5 το Σαν Μαρίνο και έκανε το 4/4 στον όμιλο του. Ο Ευθύμης Κουλούρης έπαιξε βασικός και για 90 λεπτά και στα δύο παιχνίδια, όντας μάλιστα αρχηγός της ομάδας και πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι. Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης μπήκε αλλαγή στο φινάλε του αγώνα στην Μολδαβία και έβγαλε 90λεπτο στο Σαν Μαρίνο, ενώ στην 11άδα και στις δύο αναμετρήσεις βρέθηκε ο Λάζαρος Λάμπρου.

Μία νίκη και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός της Εθνικής Ελλάδας U19 στα φιλικά του Οκτωβρίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 1-0 της Σλοβακίας και αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Τσεχία, με τους Δημητρίου , Τζοβάρα, Σιαμπάνη και Χατζηδίμπα να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Η Εθνική Σερβίας U19 εξασφάλισε την πρόκριση στην Elite Round του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατακτώντας την δεύτερη θέση του ομίλους με έξι βαθμούς. Οι Σέρβοι κέρδισαν με 1-0 την Κύπρο, με 4-1 το Αζερμπαϊτζάν και ηττήθηκαν από την διοργανώτρια Ιρλανδία. Ο Μελέτιος Μίσκοβιτς πήρε χρόνο συμμετοχής μόνο στο παιχνίδι κόντρα στους Αζέρους, όταν και πέρασε σαν αλλαγή στο 80′.

Διαβάστε ακόμη...