Το νέο τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήρθε μόνος του στον ΠΑΟΚ. Μαζί του έφερε και τους δικούς του στενούς συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν στον Δικέφαλο. Το paokfc.gr σας τους παρουσιάζει αναλυτικά.
Το νέο τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου

Στο τεχνικό τιμ μετά την αλλαγή του προπονητή παρέμειναν ο Γιώργος Σκιαθίτης, ως προπονητής τερματοφυλάκων και ο Βασίλης Καναράς, ως γυμναστής αποκατάστασης. Τα νέα πρόσωπα που ήρθαν μαζί με τον Ρουμάνο τεχνικό είναι τέσσερα. Ας τους γνωρίσουμε:

Ντιέγκο Λόνγκο

Ο Ντιέγκο Λόνγκο βρίσκεται από το 2005 στο πλευρό του Ραζβάν Λουτσέσκου, όντας ο στενότερος συνεργάτης και πρώτος βοηθός του.

Γεννημένος στις 29 Ιανουαρίου του 1976, αποφοίτησε από το κολέγιο της Γένοβας και στην συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και της Λυόν, παρακολουθώντας προγράμματα σχετικά με τον αθλητισμό, την προπονητική, την φυσιολογία, την ανατομία και την αντιμετώπιση τραυματισμών.

Στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική σε τμήματα υποδομής διαφόρων ομάδων στην Ιταλία, πριν ενταχθεί στο τεχνικό τιμ της Ποντεσίμο και στην συνέχεια μεταπηδήσει στην Ραπίντ Βουκουρεστίου όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Λουτσέσκου και από τότε μέχρι σήμερα, εκτελεί χρέη βοηθού του, σε όσες ομάδες βρέθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός, με αρμοδιότητες στην ανάλυση αντιπάλου, την ανάλυση αγώνων και την προπόνηση φυσικής κατάστασης.

Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια για ανάλυση βίντεο, ενώ πήρε και τα διπλώματα της UEFA φτάνοντας μέχρι το UEFA Pro.

Κριστιάνο Μπακι

Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του το 1975 στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της γενέτειράς του το 1991, και για 16 χρόνια αγωνίστηκε σε 13 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου της Ιταλίας, έχοντας αγωνιστεί και για ένα χρόνο στην Ρόμα.

Κρέμασε τα παπούτσια του το 2007 και ασχολήθηκε με την προπονητική, αρχικά στις Ακαδημίες της Entella, στην συνέχεια εργάστηκε στις Derthona και Cartese πριν μετακομίσει στην Πορτογαλία για να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο της Olhanense, μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.

Έχει πτυχίο Λογιστικής και Βιβλιοθηκονομίας, ενώ είναι κάτοχος και του διπλώματος UEFA Pro.

Ματέο Σπαταφόρα

Γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1976 στο Κιάβαρι της Ιταλίας. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας με πτυχίο στις Αθλητικές Επιστήμες, έφυγε από την Ιταλία το 2003 για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Λυόν, όπου και έκανε Master πάνω στην αθλητική προετοιμασία, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.

Από το 2000 μέχρι το 2006 εργάστηκε ως προπονητής στις Ακαδημίες της Virtus Entela, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε στα τεχνικά επιτελεία πολλών ομάδων της Ιταλίας και της Ρουμανίας ως γυμναστής, όπως η AS Caperanense, Virtus Entela, Rapid Bucharest, FC Astra Giurgiu και FC Steaua Bucharest, ενώ για ένα εξάμηνο βρεθηκε και στην Εθνική Ρουμανίας U21.

Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B, ενώ ασχολείται και με την ανάλυση αγώνων.

Γιώργος Τσονάκας

Το 2014 αποφοίτησε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παίρνοντας πτυχίο φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην Αθλητική Αποκατάσταση, ενώ ένα χρόνο αργότερο ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του πάνω στην Άσκηση και την Ποιότητα Ζωής.

Έκανε την πρακτική άσκηση του στο Εργαστήριο Αποκατάστασης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στην συνέχεια πρσελήφθη από την Ξάνθη.

Εκεί ανέλαβε χρέη γυμαστή αποκατάστασης, είχε ενεργό ρόλο στο τεχνικό επιτελείο, με αρμοδιότητες στα προπονητικά προγράμματα δύναμης και φυσικής κατάστασης, αλλά και στον τομέα της πρόληψης των τραυματισμών.

Παράλληλα ήταν υπεύθυνος της πλήρης ισοκινητικής αξιολόγησης των νεαρών αθλητών στην Ακαδημία του Συλλόγου, ενώ ήταν και ο επίσημος μεταφραστής της ομάδας, με άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Έχει άδεια ανάλυσης δεδομένων GPS, ενώ το όνομά του φιγουράρει σε τρεις επιστημονικές εργασίες.

 

Διαβάστε ακόμη...