Γνωρίστε την AFC Tubize..

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει γνωστές κι άγνωστες πληροφορίες για την πρώτη αντίπαλό μας στην προετοιμασία, την βελγική Tubize.
Γνωρίστε την AFC Tubize..

Η ομάδα που θ’ αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό στην Ολλανδία,  ιδρύθηκε το 1919 στην πόλη Τουμπίζ του Βελγίου. Το πρώτο της όνομα ήταν Athletic Club Tubizien. Το 1963 οι δυο σύλλογοι που εκπροσωπούσαν την πόλη συγχωνεύθηκαν και δημιούργησαν την FC Tubize.

Ο σύλλογος πήρε τη σημερινή του μορφή το 1990. Ήταν η περίοδος που η FC Tubize αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Β’ Εθνικής, ενώ η άλλη ομάδα της πόλης, η Amis Réunis υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα. Τότε εμφανίστηκε ο Raymond Langendries που συγχώνευσε τις δυο ομάδες και δημιούργησε την σημερινή AFC Tubize που κινούνταν ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία του Βελγίου.

Το 2008, βέβαια, έκανε την υπέρβαση και με εντυπωσιακή πορεία κατάφερε να πανηγυρίσει, μέσω των Play Offs, την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Το πέρασμά της, όμως, είχε διάρκεια μόλις μιας σεζόν, αφού τερμάτισε προτελευταία και υποβιβάστηκε.

Το μέλλον, ωστόσο, προδιαγράφεται καλύτερο για τους Βέλγους. Το 2014 η Κορεάτικη Εταιρεία Μάρκετινγκ Σπόρτιζεν αγόρασε την Tubize που λειτουργεί ως σκαλοπάτι για την καθιέρωση Κορεατών ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη.

Την χρονιά που μας πέρασε η Tubize αγωνίστηκε στην Β’ κατηγορία Βελγίου και κέρδισε την παραμονή της σ’ αυτήν μέσω των Play Out. Είχε την δεύτερη καλύτερη επιθετική απόδοση και την χειρότερη αμυντική. Τοπ σκόρερ της o έμπειρος Μamadou Diallo μετρώντας 31 συμμετοχές , 12 τέρματα και 3 ασίστ, ο οποίος πριν λίγες μέρες αποχώρησε με μεταγραφή για την Saint Gilloise.

Διαβάστε ακόμη...