Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη σε μία παραλία και φορτίζουν τις μπαταρίες τους ενόψει της επόμενης σεζόν. Κάποιοι άλλοι είναι ακόμα στο γήπεδο και δουλεύουν με τις εθνικές τους ομάδες για τις τελευταίες αναμετρήσεις της αγωνιστικής περιόδου..
Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά, τις κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών του Δικεφάλου για τα παιχνίδια του Ιουνίου, με τις μάχες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της έως τώρα καριέρας του βιώνει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς . Ο Σέρβος φορ, αφού εξασφάλισε από την FIFA την άδεια να συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής Σερβίας, είδε τον Σλάβολιουμπ Μούσλιν να τον συγκαταλέγει για πρώτη φορά στις επιλογές του για το παιχνίδι κόντρα στην Ουαλία, που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι (11.06, 21:45). Οι Σέρβοι βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 11 βαθμούς, όσους έχουν και οι Ιρλανδοί.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Βοσνία στην Ζένιτσα την Παρασκευή (09.06) στις 21:45 με φόντο την δεύτερη θέση του ομίλου. Ο Γκόικο Τσίμιροτ βρίσκεται στην αποστολή των γηπεδούχων για το μεγάλο ντέρμπι. Η χώρα μας βρίσκεται στην δεύτερη θέση του ομίλου με 11 βαθμούς, πίσω από το Βέλγιο που είναι στην κορυφή με 13, και ακολουθεί η Βοσνία με 10. Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ηττηθεί από από τους Βοσνίους, γίνεται αυτόματα φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Ο Αντρέι Σεφτσένκο κάλεσε τον Εβγέν Σάκχοφ στην Εθνική Ουκρανίας για τα δύο παιχνίδι του Ιουνίου. Οι Ουκρανοί θα αντιμετωπίσουν την Μάλτα σε φιλικό παιχνίδι (06.06, 20:00), που θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ πριν την κρίσιμη μάχη κόντρα στην Φινλανδία εκτός έδρας (11.06, 19:00). Η ομάδα του Σάκχοφ βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου με οκτώ βαθμούς και θέλει μόνο την νίκη για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Αιγύπτου έχει γίνει ο Αμρ Ουάρντα . Ο άσος του Δικεφάλου είναι στις επιλογές του Έκτορ Κούπερ για την αναμέτρηση κόντρα στην Τυνησία (09.06) στην πρεμιέρα των προκριματικών ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019, που διεξαχθεί στο Καμερούν. Οι Φαραώ θα αντιμετωπίσουν στον όμιλο πέρα από τους Τυνήσιους και τις ομάδες της Σουαζιλάνδης και του Νίγηρα.

Κλήση και για τον Εργκούς Κάτσε στην Εθνική Αλβανίας, η οποία θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για να αντιμετωπίσει την Εθνική Ομάδα του Ισραήλ (11.06, 21:45). Οι Αλβανοί μετά την μεγάλη επιτυχία της συμμετοχής στο Euro 2016, δεν διανύουν περίοδο φόρμας και θέλουν πάση θυσία να επιστρέψουν στις νίκες. Την Κυριακή (04.06) γνώρισαν φιλική ήττα από το Λουξεμβούργο με 2-1, με τον μέσο του ΠΑΟΚ να ξεκινάει βασικός.

Ο Φερνάντο Βαρέλα που είναι βασικό στέλεχος της Εθνική Ομάδας του Πράσινου Ακρωτηρίου, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την χώρα του καθώς είναι τραυματίας, όπως και ο Τζάλμα Κάμπος , ο οποίος υπολογίζεται στην νέα τάξη πραγμάτων της Εθνικής Ανγκόλας, αλλά η θλάση που έχει στον οπίσθιο μηριαίο θα τον κρατήσει μακριά από τις υποχρεώσεις της ομάδας της πατρίδας του.

Έντονο είναι το ΠΑΟΚτσήδικο ενδιαφέρον και στους αγώνες των μικρότερων εθνικών ομάδων. Οι Ευθύμης Κουλούρης και Παναγιώτης Δεληγιαννίδης κλήθηκαν από τον Αντώνη Νικοπολίδη για τους εκτός έδρας φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ελπίδων κόντρα σε Σερβία (09.06, 20:00) και Βουλγαρία (12.06, 18:30). Μαζί τους θα είναι και ο Λάζαρος Λάμπρου, που αγωνίζεται στον Πανιώνιο ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Πέντε παίκτες του Δικεφάλου κάλεσε ο Γιάννης Γκούμας για τους δύο αγώνες προετοιμασίας που θα δώσει κόντρα στην Δανία η Εθνική Νέων (08.06, 19:00 και 11.06, 16:00). Ο λόγος για τους Σιαμπάνη , Χατζηδίμπα, Τζοβάρα, Δημητρίου και Λύρατζη.

Τέλος η Εθνική Σερβίας U19 κέρδισε σε φιλικό την αντίστοιχη της Γαλλίας με 3-0, με τον Μελέτιο Μίσκοβιτς να αγωνίζεται σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Εθνική Ελπίδων της Κύπρου με τον Νικόλα Ματθαίου να αγωνίζεται για 85 λεπτά ηττήθηκε σε φιλική αναμέτρηση από την Τσεχία με 1-0.

Διαβάστε ακόμη...