Χρόνια πολλά Πρόεδρε

Το ΔΣ και το προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχονται ολόθερμα Χρόνια Πολλά στον Πρόεδρο, Ιβάν Σαββίδη!
Χρόνια πολλά Πρόεδρε

Ευχόμαστε υγεία σε εκείνον και την οικογένειά του, ευτυχία, δημιουργία και πολλές επιτυχίες σε όλους τομείς!

 Ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο Ελληνικό χωριό Σάντα της Γεωργίας. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων και των σπουδών του, ξεκίνησε να εργάζεται στην καπνοβιομηχανία του Ντον, στην οποία το 1993 έφτασε να διοριστεί Γενικός Διευθυντής. Από το 2004 και την ίδρυση της Agrocom, η εταιρία του συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες τις Ρωσίας, απασχολώντας πάνω από 15.000 υπαλλήλους.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει διατελέσει βουλευτής της Νομοθετικής Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ (1998-2003), ενώ εκλέχθηκε βουλευτής και στη Ρωσική Δούμα (2003).

Για την γενικότερη συμβολή του έχει τιμηθεί με ανώτερα παράσημα από τη Ρωσία, ενώ το 2013 του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου πολίτη από την Ελληνική Κυβέρνηση για την προσφορά του στην σύσφιξη των ελληνορωσικών σχέσεων.

Από το 2012 και την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η επιχειρηματικότητα που ανέπτυξε στην χώρα ήταν εντυπωσιακή. ΣΕΚΑΠ, Μακεδονία Παλλάς, Ξενία Παλιουρίου, Σουρωτή, είναι μερικές από τις υπόλοιπες δραστηριότητές του στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημαντική είναι η κοινωνική του προσφορά σε πολλούς τομείς. Μέσω του ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, χρηματοδοτεί ιατρικό προσωπικό στο ΑΧΕΠΑ, έδρες Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ, πολλές επιστημονικές, ερευνητικές και φιλανθρωπικές δράσεις.

Με πάθος για τον Ελληνισμό της διασποράς, για τον Ποντιακό ελληνισμό και την Ορθοδοξία, έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες συσπείρωσής τους. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι διδάκτωρ οικονομικών σπουδών, με πολλές δημοσιεύσεις για το marketing και τα logistics. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Διαβάστε ακόμη...