4+2 πράγματα για τον Ιvan Aska

Ο Ivan Aska αποτελεί την τελευταία χρονικά προσθήκη του ΠΑΟΚ, καθώς βρίκσεται στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσει την ομάδα σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν.
4+2 πράγματα για τον Ιvan Aska

Πρίν δουμε τον Αμερικάνο να αγωνίζεται με το νούμερο 42 στην πλάτη, σας παρουσιάζουμε 4+2 ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τη ζωή του και την καριέρα του!

Έχει τρεις υπηκοότητες, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να έχει και...πέντε! Ο Ίδιος έχει γεννηεί στις ΗΠΑ, η μητέρα του είναι από τις Παρθένες νήσους και ένας θείος του από το Πουέρτο Ρίκο και έτσι ο 26χρονος έχει πάρει και αυτές τις υπηκοότητες. Αυτές που δεν έχει πάρει είναι αυτή του Τρίνινταντ και Τομπάγκο, από όπου κατάγεται ο πατέρας του και της Αρούμπα (νησί της Καραϊβικής), από όπου είναι η γιαγιά του! Πήγε κολέγιο στο Murray State του Kentucky και από την πρώτη σεζόν πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Racers δεν έχουν πολλές επιτυχίες στο ιστορικό τους και το 2010, με τον Ivan Aska στη βασική πεντάδα, έκαναν μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας τους. Ήταν η 14η από τις συνολικά 15 φορές, που το Murray State πήρε μέρος σε τελικό τουρνουά του NCAA, φτάνοντας μέχρι τον δεύτερο γύρο (round of 32), όπου γνώρισε την ήττα από το Butler (54-52), που στη συνέχεια έφτασε στον τελικό. Στο τελικό τουρνουά του NCAA έφτασε και στην τελευταία του κολεγιακή χρονιά (2012), που αποκλείστηκε και πάλι στο δεύτερο γύρο γνωρίζοντας την ήττα με 62-53 από το Marquette. Από τους Αμερικάνους που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ, ο Ivan Aska γνωρίζεται μόνο με τον Keith Clanton, με τον οποίο μάλιστα, έχει αρκετά κοινά. Εκτός από το ότι οι δυο του έχουν μεγαλώσει στη Florida και έχουν αγωνιστεί ε Ισραήλ, Νότια Κορέα και Πουέρτο Ρίκο! Σε καμία από τις προηγούμενες σεζόν πάντως, δεν αγωνίστηκαν στο ίδιο πρωτάθλημα και φυσικά είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν στην ίδια ομάδα! Μπορεί να ξεπερνάει μετά βίας τα 2 μέτρα (2.01), αλλά αγωνίζεται στη θέση του power forward και του center. Όταν ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόταν στην περιφέρεια, ενώ στο κολέγιο έπαιζε στη θέση “3”. Όπως έχει δηλώσει, πάντως, ένας από τους κύριος λόγους που έπαιξε επαγγελματικό μπάσκετ είναι ο Steve Prohm, ο οποίος έγινε πρώτος προπονητής του Murray Stateστην τελευταία του κολεγιακή σεζόν (2011-2012) και επέμεινε στο να δουλέψει ο Ivan Aska περισσότερο στις θέσεις κοντά στο καλάθι. Έχει γεννηθεί στην Oklahoma, αλλά πριν γίνει ενός έτους μετακόμισε στο FortLauderdale, μια πόλη 45 χιλιόμετρα βόρεια του Miami, της οποίας ο πληθυσμός ξεπερνάει τις 165.000. Συχνά αναφέρεται ως η Βενετία της Αμερικής! Η αγαπημένη του φράση, η οποία αποτελεί τρόπο ζωής για αυτόν, είναι: “Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το σχεδιάσεις ο ίδιος”.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...