Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

10 +1 παίκτες του ΠΑΟΚ στις διεθνείς προσκλήσεις του Μαρτίου, τις πρώτες για το 2017. Άτυχος ο Τζάλμα Κάμπος, καθώς ο τραυματισμός του δεν του δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Εθνική.
Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι παίκτες του Δικεφάλου θα κληθούν να φορέσουν το εθνόσημο της πατρίδας τους και το πρόγραμμα των επικείμενων αναμετρήσεων.

    Με Γλύκο στο Βέλγιο η Εθνική

Ντέρμπι κορυφής για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στο ισχυρό Βέλγιο. Μετά τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου για τα προκριματικά του Mundial 2018 που θα διεξαχθεί στην Ρωσία, οι Κόκκινοι Διάβολοι φιγουράρουν στην κορυφή με ισάριθμες νίκες, με την χώρα μας να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με δέκα βαθμούς. Οι δύο μοναδικές αήττητες ομάδες του γκρουπ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου. Ο Μίκαελ Σκίμπε συμπεριέλαβε στα πλάνα του τον Παναγιώτη Γλύκο , ο οποίος θα συνθέσει την τριάδα των τερματοφυλάκων μαζί με τους Καπίνο και Κυριακίδη.

Για τον όμιλο της Εθνικής μας, η Βοσνία στις 25.03 αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ στην Ζένιτσα, ενώ τρεις μέρες αργότερα ταξιδεύει στο Ελμπασάν της Αλβανίας για ένα δυνατό φιλικό τεστ. Στη σύνθεσή της θα είναι και ο Γκόικο Τσίμιροτ .

Για τον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης, η Κροατία χωρίς τον Μάριν Λέοβατς  που έμεινε εκτός της τελικής λίστας υποδέχεται στις 24 του μήνα στο Μαξιμίρ του Ζάγκρεμπ την Ουκρανία του Εβγέν Σάκχοφ . Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς, με τους Ουκρανούς να ακολουθούν με οκτώ.

    Στην μάχη και οι νεαροί

Η Εθνική Ελλάδας U21 δεν έχει επίσημες υποχρεώσεις και θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο μάλιστα θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Πιο συγκεκριμένα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φιλοξενήσει την Ουγγαρία στις 22 Μαρτίου στις 16:30, ενώ στις 27 του μήνα θα ταξιδέψει στην Πολωνία και την πόλη Wloclawek, για ένα ακόμα ενδιαφέρον παιχνίδι. Στην αποστολή κλήθηκαν οι Ευθύμης Κουλούρης και Παναγιώτης Δεληγιαννίδης , οι οποίοι αποτελούν βασικά μέλη της ομάδας.

Στα μικρότερα κλιμάκια έχουμε επίσημες αναμετρήσεις για την Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19. Η Εθνική Ελλάδας, του Μάριου Σιαμπάνη, βρίσκεται στον πρώτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Φινλανδία, την Ολλανδία που φιλοξενεί τον όμιλο και την Ουκρανία με στόχο την πρωτιά που δίνει την πρόκριση στην τελική φάση του τουρνουά.

Στον δεύτερο όμιλο έχουμε εμφύλιο. Ο Νικόλας Ματθαίου και η Κύπρος κοντράρονται με την Σερβία του Μελέτιου Μίσκοβιτς, αλλά και τις Γερμανία και Σλοβακία, με τους οικοδεσπότες Γερμανούς να είναι το φαβορί, αλλά τις τρεις υπόλοιπες ομάδες να δείχνουν ικανές για την έκπληξη.

    Εκτός ο Κάμπος , κανονικά οι Βαρέλα , Ουάρντα

Πέρα από τις ευρωπαϊκές μάχες έχουμε δράση, έστω και ανεπίσημη και στην Αφρική. Το Πράσινο Ακρωτήρι του Φερνάντο Βαρέλα θα κοντραριστεί με το Λουξεμβούργο στις 28 του μήνα σε φιλικό προετοιμασίας. Η Εθνική Αιγύπτου μετά τον χαμένο τελικό του African Cup of Nations δίνει το πρώτο της  τεστ κόντρα στο Τονγκό (28.03). Ο Αμρ Ουάρντα έχει πλέον καθιερωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Άτυχος ο Τζάλμα Κάμπος , ο οποίος έλαβε κλήση από τον προπονητή της Εθνικής Αγκόλας, αλλά η θλάση από την οποία ταλαιπωρείται θα του στερήσει την συμμετοχή στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Νότιο Αφρική.

 

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας έλαβε την θετική απάντηση από την FIFA για τον  Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς , ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος και μπορεί να κληθεί κανονικά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Διαβάστε ακόμη...