«ΠΑΟΚ είσαι, δεν κωλώνεις!»

Ο Λάμπρος Σιαμάνης μπορεί να είναι πάνω από 30 χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά ως ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ από μικρό παιδί, βρίσκεται συνεχώς στην Τούμπα και όποτε μπορεί και ακολουθεί την ομάδα και εκτός συνόρων.
«ΠΑΟΚ είσαι, δεν κωλώνεις!»

Ο Δραμινός ΠΑΟΚτσής πήρε την απόφαση να κάνει το ταξίδι για το Γκενζελκίρχεν προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με την Σάλκε, αλλά δεν ήξερε τι τον περίμενε.

Oύτε τους ανθρώπους που ειδικές ανάγκες δε σεβάστηκαν οι Γερμανοί, καθώς ταλαιπώρησαν και τον Λάμπρο Σιαμάνη με αναμονή τριών ωρών μέσα στη βροχή έως ότου να τον βάλουν στο γήπεδο!

Η γλαφυρή του περιγραφή στην «Arena Press» για τα όσα έζησε εκεί τα λέει όλα: «Ήμουν έξω από το γήπεδο τρεις ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού και μπήκα σε αυτό μόλις μισή ώρα πριν την σέντρα. Με πήγαιναν από θύρα σε θύρα για να βρουν ασανσέρ. Όταν βρήκαμε έναν χώρο που κάθονται και άλλοι φίλαθλοι της Σάλκε με κινητικά προβλήματα, μου είπαν ότι εγώ ΔΕΝ μπορούσα να είμαι μαζί τους επειδή είμαι Έλληνας (!)».

Και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Γίναμε μούσκεμα και λίγο έλειψε να πάθω πνευμονία. Δεν μας προφύλαξαν και τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά δεν έχω συναντήσει ξανά στην ζωή μου σε γήπεδο».

«ΜΕ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ!»

Σε ερώτηση που του τέθηκε, πως βρέθηκε η λύση και τελικά μπήκε στο γήπεδο, απάντησε χαρακτηριστικά: «Όταν είσαι ΠΑΟΚτσης δεν κωλώνεις πουθενά. Είχα μαζί μου 4-5 άτομα, που με κουβάλησαν με τα χέρια τους στις σκάλες του γηπέδου! Εκεί γνώρισα την Σίσι, που τράβηξε την ίδια ταλαιπωρία με εμένα. Η κοπέλα είναι από την Στουτγάρδη και ήρθε μόνη της στο γήπεδο. Η μεγαλύτερη μου ικανοποίηση ήταν όταν είδα, τους Γερμανούς να καταγράφουν με τα κινητά τους την εξέδρα που βρισκόταν οι ΠΑΟΚτσήδες».

Ο Λάμπρος Σιαμάνης ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη μέσω της «Arena Press» για τα έργα που έχει κάνει πέριξ της Τούμπας, για να διευκολύνει την είσοδο των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη...