Αξίζει να προσεχτεί...

Το πέρασμα νεαρών παικτών από την Κ20 στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία...
Αξίζει να προσεχτεί...

Με την ενασχόληση της σελίδας με τα τμήματα υποδομών του συλλόγου, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ιδίοις όμμασι πολλά από τα παιδιά που χτύπησαν τα τελευταία χρόνια την πόρτα της πρώτης ομάδας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα να βρεθούν δανεικοί σε μικρότερες ομάδες της περιοχής...

Ο κατάλογος με τα ονόματα όλων αυτών των παικτών είναι μακρύς, αλλά υπάρχουν και κάποιοι (λίγοι στο σύνολο είναι η αλήθεια), που έκαναν την υπέρβαση. Ένας από αυτούς και ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, τον οποίον είδαμε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό να παίρνει φανέλα βασικού και να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνάς μας, παίζοντας όμως όλη την πτέρυγα.

Συζητώντας με τα παιδιά που παρακολουθούσαν τα τμήματα υποδομών στα οποία αγωνίστηκε ο Δεληγιαννίδης (πρωταθλητής με την Κ17 και την Κ20), μόνο καλά λόγια είχαμε να πούμε για τον νεαρό, τον οποίον φυσικά κανείς μας δεν γνωρίζει προσωπικά!

Η πρώτη του συμμετοχή με τη μεγάλη ομάδα ήρθε στις 10/5/2015 σε παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, όταν μπήκε στο 87' αλλαγή στη θέση του Σκόνδρα και έκτοτε ... ψιλοεξαφανίστηκε. Τον Φλεβάρη του 2016, ο Μίχελ τον έστειλε δανεικό μαζί με τον Κυριάκο Σαββίδη στην σλοβάκικη Michalovce, χωρίς όμως να πάρει εκεί συμμετοχές (μόλις 1). 

Ο Ίβιτς γνωρίζει τον 20χρονο πλέον Δεληγιαννίδη (γεννημένος στις 29/8/1996) από την Κ20, στην οποία τον είχε παίκτη και έτσι του έδωσε την Τετάρτη την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός, σε ένα παιχνίδι στο οποίο σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά, αγωνιζόμενος σε θέση στην οποία ο ΠΑΟΚ γενικά "πονάει", λόγω των σκαμπανεβασμάτων της απόδοσης του Λέοβατς.

Ο Δεληγιαννίδης ήρθε στον ΠΑΟΚ από τους "Μπέμπηδες" του Παναγιώτη Κερμανίδη, σαν πρωταθλητής Θεσσαλονίκης και μέλος της Εθνικής Νέων. Στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έπαιζε δεξί εξτρέμ (!), ενώ μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια και στις δύο πλευρές!  

Ίσως ήρθε ο καιρός ένα ακόμη παιδί προερχόμενο από τα σπλάχνα του συλλόγου να κάνει το μεγάλο ταξίδι προς την πρώτη ομάδα, κάνοντας πράξη τον στόχο των υποδομών, όπως άλλωστε πρόσφατα δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία, έναν στόχο που τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε να υλοποιείται, παρά τις καλές πορείες των ομάδων που ανήκουν στα τμήματα υποδομών.

  

Διαβάστε ακόμη...