Comeback ο Λέοβατς και σεφτέ ο Σάκχοφ

Μέσω του ΠΑΟΚ βρήκαν και πάλι θέση στην εθνική τους ομάδα. Ο Λέοβατς επέστρεψε έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο κι ο Σάκχοφ σκόραρε για πρώτη φορά.
Comeback ο Λέοβατς και σεφτέ ο Σάκχοφ

Παράλληλα, οι μικροί Σιαμπάνης, Σταθόπουλος και Ματθαίου προκρίθηκαν στο Elite Round.

Ο Εβγέν Σάκχοφ πήρε φανέλα βασικού από τον Αντρέι Σεφτσένκο για πρώτη φορά στην καριέρα του στην εθνική ομάδα και φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του. Ο άσος του Δικεφάλου στο 38′ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ουκρανία στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Σερβία και ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για την νίκη με 2-0. Ο Σάκχοφ αγωνίστηκε για 77′ πριν δώσει την θέση του στον Ζιντσένκο.

Το πρώτο του 90λεπτο έπαιξε ο Μάριν Λέοβατς μετά την επιστροφή του στην Εθνική Κροατίας. Οι Κροάτες φιλοξενήθηκαν από την Βόρειο Ιρλανδία σε φιλική αναμέτρηση στο Μπέλφαστ και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν μία άνετη νίκη με 0-3. Ο άσος του Δικεφάλου βλέπει την πόρτα της αρχικής 11άδας της Κροατίας να ανοίγει διάπλατα μετά τον τραυματισμό του βασικού Πίβαριτς και θέλει να αποδείξει στον Τσάτσιτς ότι αξίζει μία ευκαιρία. Πρώτο βήμα θετικό κόντρα στην Βόρειο Ιρλανδία.

Την πρόκριση στην Elite Round του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξασφάλισε η Εθνική Νέων παρά την ήττα της από την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας. H ομάδα του Γιάννη Γκούμα έχοντας κερδίσει την Ουαλία και το Λουξεμβούργο πέρασε σαν δεύτερη στην τριπλή ισοβαθμία με Άγγλους και Ουαλούς, με τους πρώτους να κατακτούν την κορυφή του ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει να μάθει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί του στην επόμενη φάση, στην κλήρωση που θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου στην Νιόν της Ελβετίας. Ο Μάριος Σιαμπάνης αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια του ομίλου, ενώ ο Αντώνης Σταθόπουλος έμεινε εκτός την τελευταία αγωνιστική.

Για την ίδια διοργάνωση την πρόκριση πανηγύρισε και η Εθνική Κύπρου, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή έναν παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Νικόλας Ματθαίου ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της ομάδας του στον όμιλο και κατάφερε να χαρίσει ισάριθμα τρίποντα στους Κύπριους κόντρα σε Μαυροβούνιο και Νησιά Φερόε, με το πρώτο του τέρμα να είναι ίσως και το κορυφαίο έως τώρα στην διοργάνωση, ενώ το δεύτερο ήρθε από το σημείο του πέναλτι. Η Κύπρος πέρασε ως δεύτερη πίσω από την Κροατία που έκανε το απόλυτο.

Διαβάστε ακόμη...