"Σκανάροντας" το φετινό ρόστερ

Μιας και το "Μεταγραφές Καλοκαιριού" ολοκληρώθηκε ας εστιάσω στο "Συζήτηση για το ρόστερ" και να κάνω έναν απολογισμό.
"Σκανάροντας" το φετινό ρόστερ

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την μεταγραφική περίοδο κυρίως από τον τρόπο που κινήθηκαν Μίχελ και Ιβιτς σε ταχύτητα και value και θεωρώ το ρόστερ μας υψηλό σε πληρότητα και βελτιωμένο σε ποιότητα. Μ' αρέσει που οι μεταγραφές μας κινήθηκαν σε ένα πλάνο κατά το οποίο πέρσι επιλέχθησαν κυρίως νέοι σε ηλικία παίκτες και πάνω σε όσους από αυτούς μας βγήκαν, ήρθαν τα φετινά αποκτήματα με εστίαση κυρίως στην εμπειρία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πήραμε τριανταφεύγα παίκτες αφού οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που πήραμε είναι οι Μπρκιτς και Μάτος στα 30. . Πήραμε λοιπόν παίκτες ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και σε ΚΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ.

Ας δούμε πως διαμορφώνεται ποσοτικά και ποιοτικά το ρόστερ.

ΠΟΣΟΤΙΚΑ:

Έχουμε πλέον ρόστερ με 28 ενεργούς παίκτες εκ των οποίων:

13 ξένους παίκτες: Crespo, Djalma, Pereyra, Canas, Shakhov, Matos, Brkic, Rodrigues, Biseswar, Thiam, Varela, Leovac, Cimirot

8 ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ από τα σπλάχνα της ομάδας: Αθανασιάδης, Πέλκας, Kίτσιου, Mαλεζάs, Kουλούρης, Πούγγουρας, Δημητριάδης, Δεληγιαννίδης

7 ΕΛΛΗΝΕΣ : Γλύκος, Βελλίδης, Tζαβέλλας, Χαρίσης, Mυστακίδης, Γιαννούλης, Koροβέσης

Δηλαδή έχουμε μια καλή ισορροπία ξένων, Ελλήνων και γηγενών παικτών ακαδημιών.

Στις θέσεις θεωρώ ότι έχουμε αριθμητική πληρότητα και καλή ισορροπία. Κατά την γνώμη μου, αν κάπου θα μπορούσε να βελτιωθεί η ισορροπία, από ποσοτικής άποψης, θα μπορούσε να ήταν η μείωση ενός παίκτη στο 10αρι (εκει δηλ. που πονούσαμε πέρσι, φέτος έχουμε Πέλκα, Biseswar, Δημητριάδη) και η ενίσχυση με έναν παίκτη στο 6αρι. Ωστόσο ακόμη και αυτό δείχνει να είναι διαχειρίσιμο καθώς οι παίκτες μετατοπίζονται εσωτερικά και σε άλλες θέσεις (π.χ. Biseswar) και μένει το 6αρι στο οποίο θα πρέπει να θεωρείται νέα θέση για το επόμενο εξάμηνο του Κοροβέση λόγω ανταγωνισμού και έλλειψης χώρου στην φυσική του θέση. Εκεί φαίνεται να έχει δοθεί μια ευκαιρία στον Κόρο, ο οποίος δείχνει να μη βρίσκει εύκολα χώρο στην ομάδα, και σε περίπτωση που δεν βγεί θα είναι η επόμενη κίνηση μας τον Γενάρη. Παρότι φαίνεται ότι πλεονάζει και ένας έμπειρος γκολκήπερ ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο σχεδιασμός στην θέση αυτή είναι ρευστός για την επόμενη σεζόν καθώς το συμβόλαιο του Γλύκου λήγει φέτος και αυτό αποτελεί σημαντική παράμετρος για την λήψη αποφάσεων.

ΠΟΙΟΤΙΚΑ:

Προσθέσαμε εμπειρία χωρίς να πάρουμε παίκτες πάνω από 30 ετών. Η μέση ηλικία είναι 25,8 έτη σε σχέση με τα 24,5 που ήταν πέρσι. Παρότι δεν έχω στοιχεία ταχύτητας, κοντέρ ή ταχύμετρα, είναι φανερό νομίζω σε όλους ότι η ομάδα έχει ανέβει πολύ σε ταχύτητα. Συνήθως αυτό το πετυχαίνει μια ομάδα κατεβάζοντας τον μέσο όρο ηλικίας, ωστόσο εμείς το πετύχαμε με την προσθήκη εμπειρίας πετυχαίνοντας έναν αξιοζήλευτο συνδυασμό ταυτόχρονης ενίσχυσης σε ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

Η μέση χρηματιστηριακή των 28 παικτών μας είναι 1,45 εκ. (πέρσι 1,26 εκ), η μέση αξία των 11 ακριβότερων (Κλάους 4Μ, Biseswar 3.2M, Varela 3M, Canas 3M, Djalma 2.5M, Rodrigues 2.5M, Cimirot 2M, Leovac 2M, Matos 1,5M, Thiam 1,5M, Πέλκας 1.5M) είναι 2,42 εκ. (πέρσι 2.09 με Klaous 4, Kace 3, Mak 2.5, Cimirot 2, Leovac 2, Rodrigues 2, Σκόνδρας 1.75, Kίτσιου 1.5, Tζιόλης 1.5, Olsen 1.5, Πέλκας 1.25) και των 3 ακριβότερων είναι 3,4 (πέρσι 3.2Μ).

Στα θετικά αυτής της μεταγραφικής περιόδου είναι και οι έγκαιροι δανεισμοί των παικτών από τις ακαδημίες μας καθώς οι παίκτες πήγαν στις ομάδες και έχουν κάνει προετοιμασία. Πέρσι οι κινήσεις έγιναν μαζικά στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και αρκετοί κατέληξαν στην Γ Εθνική.

Θεωρώ ότι το ρόστερ μας έχει ενίσχυση ουσίας, έχει καλή ισορροπία και διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Τα επόμενα βήματα στο πλάνο της ομάδας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι μπορούν να εστιάσουν στα εξής:

- Αποφάσεις για τα συμβόλαια του 2017 που λήγουν (Τζαβέλας, Γλύκος, Περέιρα, Μαλεζάς), ήδη προτεραιότητα έχει πάρει η ανανέωση του Τζαβέλλα

- Ανανεώσεις ή πώληση των παικτών που το επόμενο καλοκαίρι θα μπούν στο τελευταίο έτος συμβολαίου (λήξη 2018: Κλάους, Rodrigues, Cimirot, Χαρίσης, Πέλκας, Κίτσιου, Βελλίδης, Kουλούρης, Κοροβέσης, Πούγγουρας). Ισως αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι που πρέπει να εστιάσει η ομάδα στο αμέσως επόμενο διάστημα για να διαμορφώσει έγκαιρα το ρόστερ του 17-18 με όσους θέλει να συνεχίσουν και να προετοιμάσει τους στόχους και τις διάδοχες καταστάσεις για τους υπόλοιπους.

- Εντοπισμός και προσέγγιση στόχων για την ποιοτική ενίσχυση με 3-4 πρωτοκλασάτους παίκτες καλύτερων και αυτών που πήραμε φέτος.

Επομένως η θέση του φόρ και του τερματοφύλακα φαίνεται να έχουν την μεγαλύτερη ρευστότητα στον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Καλή ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ αδέλφια και θα βγάλουμε ΠΟΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑ φέτος

tzelas, paokmania member

Διαβάστε ακόμη...