"Έφυγε" ο Βασίλης Σεργιαννίδης...

Σε ηλικία 79 χρονών, "έφυγε" από κοντά μας ο Βασίλης Σεργιαννίδης...
"Έφυγε" ο Βασίλης Σεργιαννίδης...

Ο εκλιπών ήταν γενικός γραμματέας στον ΠΑΟΚ, στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και η παρουσία στα διοικητικά του Δικεφάλου, συνέπεσε με τη δημιουργία της μεγάλης ομάδας που σαν αύριο (5/7/1972) σήκωσε το πρώτο κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας της, για να ακολουθήσουν και άλλοι τίτλοι στα επόμενα χρόνια (Κύπελλο 1974, Πρωτάθλημα 1976).

Η σωρός του θα εκτεθεί στο Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιλκίς την Τετάρτη 6 Ιουλίου, από τις 10π.μ. για τον τελευταίο αποχαιρετισμό από τους πάμπολους φίλους και συνεργάτες του. Στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια η σορός του θα ταφεί στο Σταυροχώρι.

Ο εκλιπών υπήρξε η εμβληματική μορφή της κιλκισιακής βιομηχανίας από το 1983 όταν δημιούργησε την εταιρεία ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ στην μόλις τότε ιδρυθείσα Βιομηχανική περιοχή Κιλκίς στο Σταυροχώρι. Ανήγειρε το πλείστον των εκεί βιομηχανικών εγκαταστάσεων και με την δική του καθοδήγηση και προεδρία η ΒΙΠΕ εξελίχθηκε σε πρότυπη αυτοδιοικούμενη βιομηχανική περιοχή της χώρας.

Η προσφορά του στον ΠΑΟΚ, όπου διετέλεσε γενικός γραμματέας στη «χρυσή εποχή» Παντελάκη, αλλά και στον κιλκισιακό αθλητισμό υπήρξε τεράστια. Βοήθησε με κάθε τρόπο τον Κιλκισιακό, είτε από την πρώτη διοικητική γραμμή είτε ως πολύτιμος χορηγός. Εξίσου σπουδαία υπήρξε η προσφορά του και στον κλασικό αθλητισμό της πόλης με πολύπλευρη ενίσχυση του ΓΑΣΚ.

Πέραν του αθλητισμού όμως ο Βασίλης Σεργιαννίδης προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες, χορηγίες και δωρεές σε πλήθος κοινωφελών δράσεων, ενώ το Νοσοκομείο Κιλκίς, οι ευπαθείς ομάδες και οι έχοντες ανάγκη συνάνθρωποί μας δέχθηκαν πλούσια τα ελέη του περισσεύματος καρδίας του αποβιώσαντος Ευπατρίδη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

(πηγή: eidisis.gr)

* Τις επόμενες μέρες οι "ασπρόμαυρες ιστορίες" θα ανεβάσουν αφιέρωμα στον Βασίλη Σεργιαννίδη

Διαβάστε ακόμη...