Εβδομάδα ευρωπαϊκής κλήρωσης

Αντίστροφα μετράει η ομάδα μας ενόψει της κλήρωσης, που θα διενεργηθεί την προσεχή Παρασκευή, για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο ο Π.Α.Ο.Κ. θα συμμετάσχει για 11η φορά.
Εβδομάδα ευρωπαϊκής κλήρωσης

Με βάση τη βαθμολογία των συλλόγων της ΟΥΕΦΑ την τελευταία πενταετία, ο Δικέφαλος με 10.305 βαθμούς βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που βρισκόταν στο πρώτο.

Σε αυτό βρίσκονται οι Ζυρίχη (Ελβετία), Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Τβέντε (Ολλανδία), Κλουζ (Ρουμανία), Σπαρτάκ Σουμπότιτσα (Σερβία), Καζιγκούρτ (Καζακστάν), Βάνταα (Φινλανδία) και Σαράγεβο (Βοσνία).

Μία από αυτές θα κληρωθεί με τον Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος στον όμιλό του θα έχει και μία ομάδα από το τρίτο και μία από το τέταρτο γκρουπ.

Στο τρίτο μετέχουν οι Πάρνου (Εσθονία), Μινσκ (Λευκορωσία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Γουέξφορντ (Ιρλανδία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία), Κλάκσβικ (Νήσοι Φερόε) και Ραμάτ Χασαρόν (Ισραήλ).

Στο τέταρτο είναι οι Βλάζνια (Αλβανία), Κάρντιφ (Ουαλία), Ρίγα (Λετονία), Ντράγκον (Σκόπια), Νιούραϊ Σίτι (Βόρειος Ιρλανδία), Χιμπέρνιανς (Μάλτα), Μπρέζνιτσα (Μαυροβούνιο), Κριουλένι (Μολδαβία) και Χαγβάλια (Κόσοβο).

Από τις προαναφερόμενες ομάδες, ομίλους θα φιλοξενήσουν οι Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος), Τβέντε (Ολλανδία), Βάνταα (Φινλανδία), Σαράγεβο (Βοσνία), Γουέξφορντ (Ιρλανδία), Κάρντιφ (Ουαλία), κάτι που σημαίνει ότι οι «ασπρόμαυρες» θα ταξιδέψουν σε μία από αυτές τις χώρες τον Αύγουστο (23-28/08/16 θα διεξαχθούν οι αγώνες).

Οι Νταμπλούχες Ελλάδας αποφεύγουν σίγουρα τις Γκίντρα Ουνιβερσιτέτας (Λιθουανία), Μπελεντίγεσπορ (Τουρκία), Μεντίκ Κονίν (Πολωνία), Πόμουργιε (Σλοβενία), Όσιγεκ (Κροατία), Χάρκιβ (Ουκρανία), Σόφια (Βουλγαρία) και Αβάλντσνες (Νορβηγία), οι οποίες υπάγονται μαζί τους στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Διαβάστε ακόμη...