Πρεμιέρα με ήττες για Κάτσε- Μακ

Μεγάλη μέρα για τους Εργκούς Κάτσε και Ρόμπερτ Μακ, οι οποίο πραγματοποίησαν την πρώτη τους συμμετοχή σε Euro.
Πρεμιέρα με ήττες για Κάτσε- Μακ

Οι δύο παίκτες είχαν θετική παρουσία αλλά οι ομάδες τους ηττήθηκαν από Ελβετία και Ουαλία αντίστοιχα. Αλλαγή μπήκε ο Κάτσε, 90λεπτο και ασίστ για τον Μακ.

 Εργκούς Κάτσε (Αλβανία-Ελβετία 0-1)

Η Αλβανία στο πρώτο της παιχνίδι σε τελική φάση Euro, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την Ελβετία, η οποία πανηγύρισε το τρίποντο χάρις σε γκολ του Σάαρ, με κεφαλιά στο 5ο λεπτό, έπειτα από κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα των Αλβανών, Μπερίσα. Η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση πέρα από το γκολ, ήταν αυτή του 37ου λεπτού, όταν ο Τσάνα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
.
Οι Αλβανοί δεν παράτησαν το παιχνίδι και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά δεν απέφυγαν την ήττα. Ο Εργκούς Κάτσε πέρασε στο γήπεδο στο 63′ και είχε θετική παρουσία. Έτρεξε πολύ, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να ισορροπήσει το αριθμητικό μειονέκτημα. Στην πρώτη φάση στο ματς ο μέσος του Δικεφάλου είδε κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι της αναμέτρησης.

Ρόμπερτ Μακ (Ουαλία-Σλοβακία 2-1)

 Ο Μακ βρέθηκε στην 11άδα της Σλοβακίας κόντρα στην Ουαλία και πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση. Μπορεί να μην κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά αποτέλεσε μόνιμη απειλή για της άμυνα των Δράκων, οι οποίοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 10′ με απευθείας φάουλ του Μπέιλ.

Οι Σλοβάκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, είχαν περισσότερες τελικές και στο 60′ ισοφάρισαν με τον Μακ να κάνει εξαιρετική κίνηση και να δίνει την ασίστ στον Ντούντα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Οι Σλοβάκοι έψαξαν την νίκη αλλά οι τύχη ήταν με τους Ουαλούς, οι οποίοι στο 81′ πέτυχαν το γκολ της νίκης με το σουτ του Ρόμπσον Κανού να κοντράρει στο πόδι του Ντούριτσα και να ξεγελά τον Κόζατσικ. Στο 90′ ο Μακ λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας για την χώρα του αλλά το μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Το πρόγραμμα των δύο παικτών

Μετά τις ήττες οι πιθανότητες των δύο χωρών να συνεχίσουν στην επόμενη φάση μειώθηκαν αρκετά, αλλά έχουν δύο ακόμα παιχνίδια έκαστος για να παλέψουν.

Η Αλβανία θα αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Γαλλία την Τετάρτη (15.06 22:00) και την Κυριακή (19.06 22:00) την Ρουμανία στην αυλαία των ομίλων, ενώ η Σλοβακία την Τετάρτη (19.06 16:00) θα παίξει κόντρα στην Ρωσία και την Δευτέρα (20.06 22:00) θα δοκιμαστεί κόντρα στην δυνατή Γαλλία.

Διαβάστε ακόμη...