Το Hall of Fame των γενεθλίων

Απαρτίζουν την πρώτη δεκάδα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές. Μαζί με τον εκλιπόντα Αρίσταρχο Φουντουκίδη.
Το Hall of Fame των γενεθλίων

Αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Και μιλούν στο paokfc.gr για τα 90α γενέθλια του συλλόγου.

Ο καθένας τους θα μπορούσε να μιλά για ώρες. Για τις εμπειρίες του, τα βιώματά του, τα συναισθήματά του για τον ΠΑΟΚ. Εμείς επιλέξαμε να τους ζητήσουμε κάτι πιο απλό κι ενδεχομένως πιο δύσκολο. Να απαντήσουν μόλις σε δύο ερωτήσεις. Και να μας δώσουν μια ευχή.

Διαβάστε τι μας είπαν:

Ερωτήσεις

1.Τι σημαίνει για εσάς ο ΠΑΟΚ;

2.Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε την λέξη ΠΑΟΚ;

3.Μια ευχή για τα 90 χρόνια ΠΑΟΚ...

Γιώργος Κούδας

1. Δεν μπορώ να πω η μισή, θα πω όλη μου η ζωή. Πριν καν ενταχθώ στα Τμήματα Υποδομής σε ηλικία 12 ετών στο Σιντριβάνι και στην συνέχεια μέχρι τα 38 μου χρόνια όταν και αγωνιζόμουν. Βέβαια από κει και έπειτα δεν έφυγα ποτέ και ήμουν πάντα ενεργός με όσα συνέβαιναν στην ομάδα.

2. Είναι όλες αυτές οι αξίες και η φιλοσοφία των πρώτων ανθρώπων του συλλόγου το 1926. Οι άνθρωποι που έχασαν την πατρίδα τους και κατάφεραν να μετατρέψουν τον πόνο τους σε δημιουργία. Ήταν οι δάσκαλοι μας και ουσιαστικά αυτοί που μας μετέδωσαν την αγάπη τους για την ομάδα.

3. Το 2006 όταν γιορτάσαμε τα 80 χρόνια σε μία δύσκολη εποχή για τον ΠΑΟΚ ευχηθήκαμε να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής για να βοηθήσει την ομάδα να βρει τον δρόμο της. Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά το 2012 η ευχή μας πραγματοποιήθηκε με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Εύχομαι και ελπίζω λοιπόν η επόμενη δεκαετία να φέρει την αναγέννηση της ομάδας που θα οδηγήσει τον σύλλογο σε διαρκή πρόοδο και τίτλους.

Κώστας Ιωσηφίδης

1. Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου. Είναι η καθημερινότητά μου. Φυσικά είναι η μεγάλη αγάπη και το πάθος μου. Θα μπορούσα να πω πως ο ΠΑΟΚ είναι όλη μου η ζωή.

2. Είναι όλες οι ιστορίες που άκουγα από τον πατέρα μου για τις Χαμένες Πατρίδες. Όλος ο πόνος των ξεριζωμένων ανθρώπων που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη και ίδρυσαν την ομάδα.

3. Θέλω να ευχηθώ συνεχή πρόοδο και άνοδο. Να αφήσουμε όλοι στην άκρη το εγώ μας και να στραφούμε αποκλειστικά στο εμείς για να φτάσουμε την ομάδα μας μας εκεί που πρέπει και αξίζει να είναι.

Σταύρος Σαράφης

1. 40 χρόνια στον Σύλλογο είναι όλη η ζωή μου. Δεν μπορώ να το εκφράσω διαφορετικά.

2. Είναι τα τέσσερα γράμματα που υπηρετώ και θα συνεχίσω να υπηρετώ. Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

3. Εύχομαι να τα χιλιάσει και να πηγαίνει συνεχώς προς τα πάνω. Όλα να πηγαίνουν προς το καλύτερο.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

1. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που μου έχει χαράξει τη ζωή. Μου έχει προσφέρει πολλά πράγματα σαν αθλητή, σαν άνθρωπο, σαν προσωπικότητα. Έζησα πολλές χαρές και λύπες στην ομάδα. Συναισθήματα που τα συναντάμε καθημερινά στη ζωή μας. Η ζωή που έζησα και ζω θα ήταν εντελώς διαφορετική αν δεν είχα περάσει από τον ΠΑΟΚ.

2. Κυριακή, γήπεδο, χαρά.

3. Εύχομαι χρόνια πολλά στην ομάδα και μακάρι τα επόμενα χρόνια να έρθουν περισσότερες χαρές.

Κούλης Αποστολίδης

1. Ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια. Δεν μπορώ να πω η ομάδα του ΠΑΟΚ γιατί ΠΑΟΚ είναι πολλά περισσότερα από μία ομάδα.

2. Σίγουρα το πάθος και αγώνας. Είναι συναισθήματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τον σύλλογό μας. Από κει και πέρα οι στιγμές που ζήσαμε την δεκαετία του 70' θα έρχονται πάντα στο μυαλό μου.
3. Η ευχή μου είναι ο ΠΑΟΚ στο μέλλον να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον ΠΑΟΚ του 70'. Μία ομάδα που θα μείνει στην ιστορία ως η πιο πετυχημένη του συλλόγου.

Γιώργος Τουρσουνίδης

1. Ο ΠΑΟΚ για μένα είναι όλη η ζωή μου. Είναι το δεύτερο σπίτι μου και η δεύτερη οικογένειά μου. Είχα την τιμή να αγωνιστώ με την φανέλα του από πολύ μικρός και για πολλά χρόνια και έχω ζήσει μεγάλες στιγμές.

2. Ξυπνάνε όμορφα συναισθήματα. Έντονες αναμνήσεις που έζησα και ζω ακόμα μέχρι σήμερα όταν πάω στο γήπεδο. Το κυριότερο όμως είναι το δέσιμο που υπήρχε με τον κόσμο.

3. Η ευχή η δική μου είναι η ομάδα να μπει στον δρόμο των επιτυχιών. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση διοικητικά με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και απομένει η ομάδα να κερδίσει τίτλους και να καταξιωθεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα, όπως της αξίζει.

Γιώργος Σκαρτάδος

1. Ο ΠΑΟΚ σημαίνει τα πάντα για μένα. Αυτό που είμαι σήμερα και ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα στην ζωή μου έγιναν εξαιτίας του ΠΑΟΚ.

2. Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι η μάχη που δίνει και θα συνεχίσει να δίνει ο Δικέφαλος με το κατεστημένο των Αθηνών.

3. Εύχομαι να τα χιλιάσει και πάντα επιτυχίες.

Λέανδρος Συμεωνίδης

1. Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή, η ψυχή μου και η οικογένειά μου. Αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Είναι ο σύλλογος που μου έφτιαξε την ζωή και έζησα μεγάλες στιγμές χάρη σ' αυτόν, αλλά και χάρη στον κόσμο του.

2. Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά είναι όλη μου η ζωή, όλα όσα έχω ζήσει από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα.

3. Εύχομαι να περάσουν άλλα τόσα χρόνια, ο σύλλογος να συνεχίσει να υπάρχει και φυσικά να μεγαλώνει συνεχώς.

Διαβάστε ακόμη...