Ένα "διαμάντι" στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ

Η σελίδα, από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε, είναι γνωστό πως ασχολείται ιδιαίτερα με τα τμήματα υποδομών. Διαβάστε ένα σύντομο αφιέρωμα στον Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου, τον τερματοφύλακα που στέφθηκε πρωταθλητής με την Κ20 και την Κ17!
Ένα "διαμάντι" στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ

Γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1996, είναι δηλαδή 19 ετών. Το 2001 μετακόμισε με την οικογένεια του στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στην Στουτγάρδη, όπου και άρχισε το όνειρο του με το ποδόσφαιρο σε μια τοπική ομάδα την SC Korb.

Το 2006 επέστρεψε με την οικογένειά του από την Γερμανία και σε ηλικία 10 ετών και αποκτήθηκε αμέσως από τον ΠΑΟΚ. Φέτος συμπλήρωσε 9 χρόνια στην ομάδα και είναι μαζί με τον Στέλιο Πόζογλου οι παλαιότεροι. Οι δύο τους πήγαν και υπέγραψαν το πολυπόθητο δελτίο τους την ίδια ημέρα (Σεπτέμβριο 2006).

Υπέγραψε τριετές επαγγελματικό στον ΠΑΟΚ στις 15/1/ 2014 με τη συναίνεση του προπονητή, Ολλανδού τεχνικού του Δικεφάλου, Huub Stevens, ο οποίος για 4 μήνες τον έχει σε αρκετές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, εκτιμώντας τις εξαιρετικές του ικανότητες.

Βασικός τερματοφύλακας εδώ και 4 χρόνια έχει συμπληρώσει έως σήμερα 80 επίσημες συμμετοχές στο πρωτάθλημα υποδομών της Superleague Greece!

Έχει τις περισσότερες συμμετοχές και το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από όλους του γεννηθέντες 1996 στην Ελλάδα (τερματοφύλακες και ποδοσφαιριστές) τα 4 τελευταία χρόνια)

Ως αρχηγός της Κ17 του ΠΑΟΚ, σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή 2012- 2013, στις 13 Μαΐου 2013 στην Ξάνθη, συμπληρώνοντας 25 συμμετοχές (αήττητοι) και έχοντας την καλύτερη άμυνα.

Την επόμενη χρονιά βασικός στη Κ20 του ΠΑΟΚ με 30 συμμετοχές όπου και πάλι στέφθηκαν πρωταθλητές 2013-2014 έχοντας και πάλι την καλύτερη άμυνα.

Φέτος και πάλι βασικός στην Κ20 με 26 συμμετοχές σε σύνολο 34 αγώνων με χρόνο συμμετοχής 2.277 λεπτά και έχοντας πιάσει τα 4 από τα 5 πέναλτι που καταλογίστηκαν εις βάρος της ομάδας.

Στη εθνική έχει κληθεί μέχρι στιγμής 5 φορές και έχει μια συμμετοχή σε φιλικό αγώνα με την Αυστρία.

To παραπάνω αφιέρωμα έγινε με αφορμή δύο εξαιρετικά videos με πρωταγωνιστή τον Ραφαήλ, τα οποία αλιεύασμε από το διαδίκτυο...  Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανάλογα αφιερώματα και σε άλλα παιδιά της περσινής Κ20 ...

Δείτε τoν σε δράση:

Διαβάστε ακόμη...