Οι τρεις αρχηγοί της Κ17 στη μάχη για τον τίτλο

Η εφηβεία και η υπευθυνότητα δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Το ποδόσφαιρο, όμως, απαιτεί πειθαρχία και προσήλωση στο στόχο που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο τίτλος του πρωταθλητή της Super League
Οι τρεις αρχηγοί της Κ17 στη μάχη για τον τίτλο

Τη μεγαλύτερη ευθύνη να οδηγήσουν την Κ17 στη κορυφή έχουν οι τρεις αρχηγοί. Αυτοί που φέρουν το περιβραχιόνιο στο χέρι. Οι πρώτοι στην αποτυχία ή εκείνοι που θα έχουν το προνόμιο να σηκώσουν πρώτοι το κύπελλο.

 Το paokfc.gr μίλησε με τους Σωκράτη Κυριλλίδη, Πολύκαρπο Λιάπτση, Νίκο Πασπαλά λίγες ώρες πριν τον βραδινό ημιτελικό πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης (20:00, Nova) που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο. Διαβάστε το προφίλ των τριών ποδοσφαιριστών.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

Σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 15 Ιουνίου, κλείνει τα 17 και δεν θα ήθελε τίποτα περισσότερο από το να τα γιορτάσει με ένα Κύπελλο. Πιτσιρικάς πήγαινε κρυφά από τους γονείς του στην ακαδημία της Σιάτιστας Κοζάνης απλά για να βλέπει τους μεγαλύτερους να παίζουν ποδόσφαιρο. Μια φίλη της μητέρας του «πρόδωσε» το μυστικό του κι εκείνη αποφάσισε πως το παιδί πρέπει να δοκιμάσει την τύχη του. Έκτοτε ο Σωκράτης Κυριλλίδης μεθοδικά και με στόχο κυνηγά το όνειρό του. Στον ΠΑΟΚ ήρθε το 2009 και την πρώτη του χρονιά ευτύχησε να κερδίσει τέσσερα κύπελλα. Φυσικά και τα θυμάται. Ένα, ένα.

Όπως και το γκολ του στον κερδισμένο ημιτελικό κόντρα στον Αγιαξ στο τουρνουά Lennart Johansson, όπως και τον νικηφόρο τελικό επί του Ολυμπιακού σε ένα τουρνουά στα Βριλήσσια και πάλι με δικό του γκολ. Άσχημες αναμνήσεις δεν έχει – πόσο ωραίο είναι αυτό – ζει σε ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη με τον κολλητό του Πολύκαρπο Λιάπτση, έχει μια αδελφή που σπουδάζει στην Ιταλία, του αρέσει ο Στίβεν Τζέραρντ, «κάνει ό,τι μπορεί στο σχολείο» κι ευελπιστεί να γίνει φοιτητής των ΤΕΦΑΑ. Ο Σωκράτης Κυριλλίδης είναι ένα δυνατό χαφ, είναι διεθνής, έχει ήδη προπονηθεί με την πρώτη ομάδα και δεν μπορεί φυσικά, παρά να στοχεύει στο να καθιερωθεί κάποια στιγμή στον ΠΑΟΚ, να φορέσει το Δικέφαλο στο στήθος για την πρώτη ομάδα. Οσο για το Final Four, δηλώνει ότι «ήρθαμε για να το κατακτήσουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας γι' αυτό. Είμαστε ξεκούραστοι, πολύ καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι».

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΛΙΑΠΤΣΗΣ

Ηξερε πριν κλείσει τα τέσσερα του χρόνια ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Χάρη στον μπαμπά που ασχολούνταν με την ακαδημία του χωριού Περδίκας, ο Πολύκαρπος Λιάπτσης είχε την πρώτη του επαφή με την μπάλα πολύ νωρίς. Κι έκτοτε δεν την έχασε ποτέ. Γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1998 στον Περδίκα Πτολεμαϊδας, ο Πολύκαρπος Λιάπτσης εξελίχθηκε σε ένα μπακ δυνατό, γρήγορο, με ζηλευτή ταχυδύναμη και αποτελεσματικότητα. Μάθαινε ποδόσφαιρο τέσσερα χρόνια στον Ατρόμητο Πτολεμαϊδας, ωσότου τον εντόπισε ο Αλέξης Τασούλης, το 2009, οπότε και εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ. Ηταν δε, τόσο αποφασισμένος που κατέγραψε πολλά χιλιόμετρα, καθώς τέσσερις φορές την εβδομάδα επί δυόμιση χρόνια έρχονταν από την Πτολεμαϊδα στην Θεσσαλονίκη για να προπονηθεί. Επειτα φιλοξενήθηκε στους ξενώνες του ΠΑΟΚ για ένα χρόνο και πλέον ζει σε διαμέρισμα μαζί με τον φίλο του Σωκράτη Κυριλλίδη.

Η οικογένειά του παραμένει στην Πτολεμαϊδα. Ο Λιάπτσης είναι διεθνής, κάτοχος μεταξύ άλλων, του Rimini Cup κι έχει να θυμάται πολλές χαρούμενες στιγμές με τον ΠΑΟΚ. «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάποια», λέει, έχει και αποτυχίες σε ημιτελικούς που δεν θα ξεχάσει ποτέ, αγαπάει τον Σέρχιο Ράμος και στοχεύει να φοιτήσει στα ΤΕΦΑΑ. Δηλώνει χαρούμενος για την συμμετοχή στο Final Four, νιώθει την ανάγκη να τονίσει ότι αυτή η ομάδα είναι οικογένεια και να ευχαριστήσει τους προπονητές και όλο το team για «αυτή την υπέροχη πορεία». «Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως όλοι ενωμένοι θα φτάσουμε στο στόχο που δεν είναι άλλος από το να φέρουμε το κύπελλο στην Θεσσαλονίκη», δηλώνει. Εύχεται να είναι γερός και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, ώστε να αποτελέσει κάποια στιγμή μέλος του βασικού πλάνου της πρώτης ομάδας. Για ένα παιδί που δεν διστάζει να πει ότι η ζωή του είναι όπως την ονειρεύτηκε, το μέλλον δεν μπορεί παρά να διαγράφεται ευοίωνο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΣΠΑΛΑΣ

Ως ένας ψηλός, κεντρικός αμυντικός με πολλές δυνατότητες, που ωστόσο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς περιγράφεται από τους προπονητές του ο Νίκος Πασπαλάς. Ο ίδιος ταπεινός και προσγειωμένος, είναι ένας έφηβος που ζει με την οικογένειά του στα Διαβατά, ονειρεύεται την καθιέρωση στο ποδόσφαιρο, αγαπάει τον αυτοματισμό και την μηχανολογία και λατρεύει να βλέπει τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Νίκος Πασπαλάς γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1998 και είχε την πρώτη επίσημη επαφή με την μπάλα στα έξι του χρόνια, στο χωριό του, το Καλοχώρι. Ακολούθησαν οι Μπέμπηδες Ιωνίας, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ το 2010.

Εχει δύο αδελφούς, 22 και 10 χρονών, αντίστοιχα και καθώς φαίνεται ο μικρός ακολουθεί τα χνάρια του στην ακαδημία Διαβατών. Θυμάται πολύ έντονα έναν κερδισμένο τελικό για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΠΣΜ, με 4-1 επί του Ηρακλή, μία νίκη επί της Ντιναμό Κιέβου σε τουρνουά στη Ρωσία και την νίκη επί του Αγιαξ στον ημιτελικό του Lennart Johansson πριν από δύο χρόνια. Θα ήθελε να ξεχάσει ένα ματς κόντρα στη Σαχτάρ στη Ρωσία, όταν στην τελευταία φάση ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ και αποκλείστηκε. Αυτά δεν είναι όμως, που σε κάνουν πιο δυνατό; Που βήμα, βήμα σε οδηγούν στους στόχους σου, όπως λέει ο ίδιος. «Θα είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί και στα δύο παιχνίδια του Final Four και όλοι μαζί θα πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος από το κύπελλο», τονίζει. Οσο για τον επόμενο στόχο; Η πρώτη ομάδα, η καθιέρωση, το όνειρο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...