Με αέρα νίκης η Κ15 στον τελικό της 8ης Απριλίου

Από την πρώτη αγωνιστική, ο δρόμος της Κ15 προς τον τελικό του πρωταθλήματος έμοιαζε στρωμένος με ροδοπέταλα, κατά το κλισέ.
Με αέρα νίκης η Κ15 στον τελικό της 8ης Απριλίου

Οι παίκτες των Βασίλη Μήττα και Βασίλη Καναρά δεν έδειξαν απλώς προετοιμασμένοι για την επιτυχή μετάβασή τους σε ένα πρωτάθλημα της Super League, μα αντεπεξήλθαν με χαρακτηριστική ευκολία και κέρδισαν με εμφατικό τρόπο την πρωτιά στον Β' όμιλο. Η διαφορά των 16 βαθμών από τον δεύτερο και η εξασφάλιση της πρωτιάς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, άλλωστε είναι αδιαφιλονίκητος μάρτυρας της ανωτερότητας τους.

Στις 8 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, στα Χανιά, η ομάδα Κ15 του ΠΑΟΚ καλείται να ολοκληρώσει ιδανικά το φετινό της ταξίδι, αντιμετωπίζοντας στον τελικό της Super League τον πρώτο του Α' ομίλου Ολυμπιακό. Σαν μια επανάληψη του τελικού του 2014, του πρώτου που διοργάνωσε η Super League στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Τότε, στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό. Τότε οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων επέδειξαν αξιοζήλευτη συμπεριφορά, εξ ου και τιμήθηκαν από τον ΠΣΑΠ με το βραβείο FairPlay. Μια γιορτινή μέρα, μια διδακτική εμπειρία από κάθε άποψη, λοιπόν, αναμένεται να ζήσουν στα Χανιά τα παιδιά που αγαπούν, κοπιάζουν και χαίρονται το ποδόσφαιρο υγιώς, όπως επιβάλει η ηλικία τους. Όπως άλλωστε, εκπαιδεύονται στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Αξίζει ίσως να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η ομάδα, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, κέρδισε 8-2 και 5-0 τη Βέροια, 10-0 και 6-0 τον Πανθρακικό, 9-0 και 5-0 την Κέρκυρα, 3-0 και 3-0 τη Νίκη Βόλου, 4-0 την Ξάνθη, 2-0, 3-0 και 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό. Κατέγραψε μόλις δύο ισοπαλίες, 1-1 με την Ξάνθη και 0-0 με τον Παναιτωλικό, ενώ ήττα δεν γνώρισε.

Οι 22 ποδοσφαιριστές της Κ15 του ΠΑΟΚ είναι οι: Ευάγγελος Συλλέκτης, Γιώργος Μαβίδης, Αναστάσιος Χριστοδούλου, Δημήτρης Βουτσάς, Αλέξανδρος Τουργαϊδης, Μάριος Τσαούσης, Γιώργος Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Δουλγέρης, Γιάννης Εφραιμίδης, Νικηφόρος Κύρκου, Αντώνης Πανταζίδης, Γιώργος Γαλιλαίος, Ευάγγελος Κύρτσος, Αλέξανδρος Κυζιρίδης, Θεοχάρης Τσιγγάρας, Σεραφείμ Μανιώτης, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Αντώνης Γαϊτανίδης, Γιώργος Δούμτσης, Δημήτρης Λύρατζης, Δημήτρης Λουφάκης, Νίκος Χατζής.

Mήττας: «Να κερδίσουμε τον τελικό με το δικό μας στυλ»
Ουδείς αμφισβητεί ότι η συμμετοχή σε έναν τελικό αποτελεί, ούτως ή άλλως, γεγονός σημαντικό, επίτευξη ενός αρχικού στόχου μιας ομάδας που γαλουχείται στον πρωταθλητισμό. Ενας τελικός για το πρωτάθλημα της Κ15, ωστόσο, είναι πρωτίστως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας που δεν στοχεύει παρά στην ολοκλήρωση του ποδοσφαιριστή, που πλησιάζει στην ενηλικίωσή του.

Η ομάδα Κ15 του ΠΑΟΚ είναι φιναλίστ για δεύτερη συνεχή χρονιά – δύο σεζόν, άλλωστε μετρά η διοργάνωση του πρωταθλήματος της Κ15 από την Super League – και ο προπονητής της Βασίλης Μήττας είναι ξεκάθαρος όσον αφορά στους στόχους του. «Αυτοσκοπός για εμάς είναι να δώσουμε έμφαση στην απόδοση μας και να αναδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την φιλοσοφία της ακαδημίας μας», τονίζει ο άνθρωπος που γνωρίζει αυτά τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία.

Ο Βασίλης Μήττας είναι τεχνικός υπεύθυνος των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ από την ηλικία των 14 ετών και κάτω και δίνει έμφαση στο «κυριαρχικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με γρήγορο επιθετικό ρυθμό και πίεση στη μπάλα». «Αυτά είναι τα στοιχεία που προσπαθούμε να αναδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι, αυτά είναι τα στοιχεία που καλούμαστε να αναδείξουμε και στον τελικό», τονίζει και συμπληρώνει: «Δεν είναι άλλωστε, άλλα από τα στοιχεία που συνάδουν με την ιστορία του συλλόγου μας και με τη δυναμική του κόσμου μας».

Φυσικά, δεν αρκείται στα λίγα. Εξ ου και καταλήγει: «Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τελικό, χωρίς να θυσιάσουμε ούτε στο ελάχιστο τον τρόπο παιχνιδιού της ακαδημίας μας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο τελικός του πρωταθλήματος της Super League στην κατηγορία Κ15 θα διεξαχθεί στις 8 Απριλίου, ημέρα Μεγάλη Τετάρτη στα Χανιά. Αντίπαλοι είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε ακόμη...