Το 2014 για τα Τμήματα Υποδομής (vid)

Επιτυχίες, τίτλοι, διεθνή ταξίδια, πολύτιμες εμπειρίες, ανάδειξη νέων ταλέντων και προώθηση στην πρώτη ομάδα σηματοδότησαν τη χρονιά που φεύγει για τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ.
Το 2014 για τα Τμήματα Υποδομής (vid)

Μια χρονιά άκρως επιτυχημένη σε όλους τους τομείς.

Το... ταξίδι των Τμημάτων Υποδομής μέσα στο 2014 ξεκίνησε από την Βαρκελώνη, όπου η (τότε) Κ12 ως επιβράβευση από τον κ. Ιβάν Σαββίδη για την κατάκτηση του διεθνούς τουρνουά Lokoball πήγε στη Βαρκελώνη για ν' αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα μέσα στη Λα Μασία. Η ομάδα του Αγγελου Ζαζόπουλου και του Ηλία Γαλανόπουλου έφυγε από την Καταλωνία με τη νίκη (2-1) έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση.

Η επιτυχία αυτή είχε συνέχεια. Εκτός συνόρων η Κ15 κατέκτησε ένα από τα κορυφαία τουρνουά στην Ευρώπη, το RiminiCup στη Γερμανία. Οι παίκτες του Αλέξη Τασούλη και του Μιχάλη Χριστάρα εντυπωσίασαν τους Γερμανούς με τις εμφανίσεις τους και έφτασαν αήττητοι στην κορυφή κερδίζοντας παραδοσιακές δυνάμεις της Μπουντεσλίγκα μένοντας πιστοί στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που διδάσκεται στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Μικτής Βαυαρίας, 1-0 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, 4-0 της Σβάιφουρτ, 1-0 της Νυρεμβέργης στον ημιτελικό και 5-2 της περσινής κατόχου του τίτλου Χόφενχαϊμ. Από το Rimini Cup έχουν αναδειχτεί ποδοσφαιριστές όπως οι Φίλιπ Λαμ, Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ, Σάμι Κεντίρα, Μάριο Γκόμεζ, Νούρι Σαχίν, Μάσιμο Αμπροζίνι, Ματς Χιούμελς.

Τίτλο έφερε στη Θεσσαλονίκη και η Κ11 που συνέχισε την παράδοση του ΠΑΟΚ και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με χαρακτηριστική ευκολία το τουρνουά Lokoballστη Μόσχα. Η ομάδα του Βασίλη Καναρά πέρασε... περίπατο από τον προκριματικό γύρο στη Βουλγαρία, αλλά και στα τελικά της διοργάνωσης δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα φτάνοντας αήττητη ως τον τίτλο.

Παρόμοια ήταν και η πορεία της Κ12 που πέρασε από τον προκριματικό γύρο του LukoilCup στη Βουλγαρία αντιμετωπίζοντας ομάδες από τη Βουλγαρία και τη Ρωσία και έδωσε το παρών στα τελικά που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί έφεραν 1-1 με την Γαλατάσαραϊ, κέρδισαν 4-1 τη Μάλμε, 2-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στον ημιτελικό και πάλι 2-1 τη Μάλμε στον τελικό πριν σηκώσουν το τρόπαιο από τα χέρια του Γούεσλι Σνάιντερ.

Επιτυχίες σε διεθνή τουρνουά στη Σερβία είχαν και τα πιο μικρά Τμήματα Υποδομής του Δικεφάλου, ενώ στους τίτλους πρέπει να προσμετρηθούν κι αυτοί του τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», όπου τόσο η Κ11 όσο και η Κ13 έφτασαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στις εγχώριες διοργανώσεις η ξεχώρισε φυσικά το πρωτάθλημα της Κ20. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια της Super League κέρδισε δίκαια έναν σημαντικό τίτλο, με την απονομή να γίνεται μέσα στην Τούμπα στο AllStarGameπου διοργάνωσαν οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Το σημαντικό είναι πως από την περσινή Κ20, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ευθύμης Κουλούρης, ο Στέλιος Πόζογλου, ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, αλλά κι ο Αχιλλέας Πούγγουρας ανήκουν πια στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, ενώ οι Στέφανος Πολύζος, Κρίστι Κιόσε, Βασίλης Παπαδόπουλος έχουν δοθεί δανεικοί σε ομάδες Football League προκειμένου να πάρουν παιχνίδια και να επιστρέψουν πιο δυνατοί.

Η Κ17 δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αφού ηττήθηκε στον ημιτελικό του Final Four από τον Ολυμπιακό σε έναν αγώνα που έδειξε πόσο άδικο μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο. Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια, αλλά λύγισε στα πέναλτι.

Η Κ15 προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος της SuperLeague και ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ μέσα στο 2014 διεύρυναν κι άλλο το δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών PAOK Football Prints, εγκαινίασαν προπονητικά κέντρα σε Ρόδο, Ηράκλειο, Κομοτηνή – Ξάνθη, Δράμα, Κοζάνη – Πτολεμαϊδα, Κατερίνη, ενώ έκλεισε συνεργασίες με την FC Pontos στο Μόναχο, την Ακρόπολη Στοκχόλμης, την Ακαδημία Ηρακλής Waiblingen Στουτγάρδης και την Ακαδημία Hellas Schierstein Φρανκφούρτης.

Δείτε το video που ετοίμασε το PAOK TV για τη χρονιά που τελειώνει στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...