«Υπάρχει σεβασμός»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδα της ομάδας του ΠΑΟΚ Κ12, Άγγελος Ζαζόπουλος.
«Υπάρχει σεβασμός»

Μίλησε για την νέα επιτυχία της ομάδας στο "Lukoil Children Champions Cup" και τόνισε πως πλέον ο "Δικέφαλος" έχει κερδίσει το σεβασμό των άλλων χωρών και πως πολλές διοργανώσεις πληρώνουν τα έξοδα της ομάδας για να παρευρεθεί στα τουρνουά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Άγγελος Ζαζόπουλος:

Για το αν είναι η ίδια ομάδα που κέρδισε την Μπαρτσελόνα:

"Αυτή είναι η ομάδα που κέρδισε και την Μπαρτσελόνα, ναι. Είναι καλή ομάδα".

Για την νέα επιτυχία της ομάδας:

" Αυτό το τουρνουά είναι το Lukoil Children Champions Cup και έχει πέντε ομίλους που διοργανώνονται σε πέντε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης. Ο νικητής του κάθε τουρνουά παίρνει μέρος σε ένα νέο τουρνουά που θα γίνει φέτος στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Αυγούστου. Σε έναν όμιλο πρώτο που έγινε στο Βέλγιο νικήτρια ήταν η Τότεναμ και πήρε την πρόκριση. Εκεί έπαιξε η Άντερλεχτ και η Χέρτα Βερολίνου ενώ υπήρχε και εκπρόσωπος από την Ολλανδία. Στον άλλο όμιλο που έγινε στην Λετονιά κέρδισε η Μάλμε όπου εκεί υπήρχαν και ομάδες από την Σκανδιναβία. Ο όμιλος ο δικός μας ήταν νοτιοδυτική Ευρώπης και είχε εκπροσώπους από την Ρωσία, από την Γεωργία, από την Τουρκία την Μπεσίκτας, από τα Σκόπια και την Βουλγαρία. Έχουν μείνει άλλοι δύο όμιλοι σε εκκρεμότητα. Ένας στην Σερβία όπου παίρνει μέρος η Φιορεντίνα και ομάδες από την κεντρική Ευρώπη και ένας όμιλος στην Ρουμανία όπου θα πάρει μέλος η Σαχτάρ Ντόνετσκ και μεγάλα ονόματα. Νομίζω πως θα πάρει μέρος και μια Ιρανική ομάδα που είναι από τις μεγαλύτερες της Ασίας. Οι εμπειρίες είναι τεράστιες και από την δουλειά που κάνει η ομάδα μας είναι πιο έμπειρη από τους αντιπάλους τους. Είμαστε ομάδα πρότυπο και οι ομάδες προσπαθούν ακόμα και να αντιγράψουν την δική μας. Στο τελικό στο τουρνουά είχαμε μια ανοδική πορεία και ο αντίπαλος μας προσπάθησε να προσαρμόσει το παιχνίδι του. Έπαιξε άμυνα και όχι ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας γιατί φοβήθηκαν πως θα τους κλέψουμε μπάλες στο κέντρο ενώ άλλαξαν και τον σχηματισμό τους για να μας αντιμετωπίσουν. Έγινε νευρικό παιχνίδι και δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις αν και κάναμε δύο ευκαιρίες στο τέλος του παιχνιδιού. Ακόμα και μια νίκη σε ένα τουρνουά στα πέναλτι δείχνει ότι στην αρχή ενώ απογοητεύτηκαν οι παίκτες μας που δεν νίκησαν στην κανονική διάρκεια είχα την ψυχολογία να κερδίσουν στα πέναλτι".

Για τα μαθήματα που χάνονται από τα τουρνουά:

"Συνήθως χάνεται μια μέρα. Στο συγκεκριμένο τουρνουά χάθηκαν δύο μέρες. Αυτό βέβαια, γίνεται μια χρονιά το πολύ δύο".

Για τα έξοδα των τουρνουά:

Το "μπραντ νειμ" της ακαδημίας είναι πολύ μεγάλο. Ουσιαστικά πάμε καλεσμένοι και οι διοργανωτές πληρώνουν τα περισσότερα έξοδα. Άλλη συμφωνία κάνεις με μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ και άλλο με μια ομάδα που θέλει να δει τον ΠΑΟΚ. Έχει να κάνει με την συνέπεια που δείχνει η ακαδημία όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει σεβασμός".

Για το πρόγραμμα της ομάδας:

"Τώρα η ομάδα αυτή έχει έναν μήνα να λειτουργήσει μέχρι τις διακοπές με τουρνουά δικτύου και φιλικά στην Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε ένα τουρνουά δικτύου στην Θεσσαλονίκη με όλες τις ομάδες που είναι συνεργαζόμενες με τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα γίνει 20 Ιουνίου στη Νέα Μεσημβρία. Μετά έχουμε μια κατασκήνωση για να χαλαρώσουν γιατί πάνω από όλα είναι παιδιά. Υπάρχουν ομάδες στο δίκτυο μας από την Κύπρο, την Γερμανία, από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και αλλού. Στο τέλος έχουμε μια συνάντηση με παίκτες κάθε ηλικίας επιλεγμένους από το τμήμα σκάουτινγκ όπου θα τούς προπονήσουν και θα έρθουν και σε επαφή με τις δικές μας ομάδες για να δούμε σε τι επίπεδο είναι αυτοί οι παίκτες από όλο τον Ελλαδικό χώρο. Αυτό είναι το πρόγραμμα για μέχρι το τέλος του μήνα και μετά η ομάδα ξεκινάει πάλι με ένα ορόσημο τουρνουά, στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Αυγούστου. Άκουσα έναν πιτσιρικά από εκεί κατάγεται ο σύλλογος μας και πρέπει οπωσδήποτε να πάμε εκεί. Έχει μεγάλη αξία".

Για τους ποδοσφαιριστές που δεν συμμετείχαν στην αποστολή:

"Θα ήθελα να πω ότι οι ποδοσφαιριστές μας που δεν συμμετείχαν στην αποστολή αυτή επειδή είναι περιορισμένος ο αριθμός των παικτών μας που έχουμε δικαίωμα να στείλουμε παίζουν το ν κυρίαρχο ρόλο στην ποιότητα του γκρουπ. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν και τα ίδια τα παιδιά και οι υπόλοιποι που ασχολούνται πως οι ομάδες δεν φτιάχνονται μόνο από αυτούς που παίζουν αλλά και από αυτούς που αποκλείονται από τις αποστολές για κάποιους λόγους. Πρέπει να αφιερώσουμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε και την επιτυχία μας σε αυτούς που δεν έπαιξαν".

Διαβάστε ακόμη...