Δοκιμασία χαρακτήρα το μπαράζ για την Κ17

Στεναχώρια, ναι, απογοήτευση, όχι, «σφαλιάρα» οπωσδήποτε, μεμψιμοιρία σε καμία περίπτωση...
Δοκιμασία χαρακτήρα το μπαράζ για την Κ17

Ο προπονητής της ομάδας Κ17 του ΠΑΟΚ, Αλέκος Θεοδωρίδης είναι σαφής: «Μας πείραξε η ήττα από την Ξάνθη, αλλά ηρεμούμε πια, δουλεύουμε τα λάθη μας και επικεντρωνόμαστε στον αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο final four. Στόχος μας παραμένει το πρωτάθλημα».

Πρώτος στόχος όπως διευκρινίζει, ωστόσο συμπληρώνει ότι διαχρονικά για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι να εκπαιδεύονται τόσο καλά οι παίκτες, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στη συνέχεια στις απαιτήσεις της Κ20 για παράδειγμα.

Αλλωστε, οι ομάδες Κ17 και Κ20 του ΠΑΟΚ είναι συγκοινωνούντα δοχεία και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο τελευταίο ματς με την Ξάνθη, ο πρώτος σκόρερ της Κ17, ο Νίκος Συράκος έλειπε. Χρησιμοποιήθηκε από τον Βλάνταν Ιβιτς στον αγώνα της Κ20 με τον Λεβαδειακό και μάλιστα τα πήγε εξαιρετικά.

Η απώλεια της πρωτιάς στον Βόρειο όμιλο αντιμετωπίστηκε ως έκπληξη δεδομένου ότι η Κ17 είναι κάτοχος του τίτλου και διατηρούσε ένα αήττητο σερί 35 αγώνων. Το σερί έσπασε από την Ξάνθη στο τέλος του δεύτερου γύρου. Από την Ξάνθη ήταν και η ήττα που έστειλε τον ΠΑΟΚ στα μπαράζ. «Δεν ήμασταν κατώτεροι από τον αντίπαλο και οι τρεις ήττες που κάναμε από την Ξάνθη ήταν αποτελέσματα συμπτώσεων και συγκυριών», μας λέει ο προπονητής της ομάδας και στη συνέχεια περνά το δικό του πολύ σημαντικό μήνυμα: «Στον ΠΑΟΚ προσπαθούμε να έχουμε την κατοχή, να δημιουργούμε παιχνίδι, αλλά πάντα πρέπει να ψάχνεις το καλύτερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως υπάρχουν και αντίπαλοι που επίσης προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν παίζουμε μόνοι μας».

Η Κ17 άλλωστε, είναι μια καινούρια ομάδα, αφού τα περισσότερα βασικά στελέχη του περσινού πρωταθλήματος (Κουλούρης, Πόζογλου, Δεληγιαννίδης, Τουμανίδης κ.α.) έχουν πια πάρει προαγωγή για την Κ20. Και ίσως η ήττα από την Ξάνθη και ο αγώνας μπαράζ να κάνουν καλό στο χαρακτήρα της ομάδας. «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και πρέπει μέσα από τις δυσκολίες να ξανασηκωθούμε», λέει ο Αλέκος Θεοδωρίδης και προσθέτει: «Μπορεί αυτά τα αποτελέσματα να μας κάνουν καλό. Δοκιμάστηκε η αμυντική μας λειτουργία και ίσως αυτό να μας αφυπνίσει για τα επόμενα ματς».

Η πρόκριση στο final four του πρωταθλήματος θα παιχτεί σε μονό αγώνα που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 27 Απριλίου. Αντίπαλος του ΠΑΟΚ ένας εκ των Εργοτέλη, Πανιωνίου που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση του Νότιου Ομίλου. Οι Κρητικοί είναι αυτοί που βρίσκονται τώρα στην προνομιούχο θέση, ωστόσο έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους κι αν ο Πανιώνιος την τελευταία αγωνιστική κερδίσει τον Ατρόμητο θα τους προσπεράσει.

Σε ό,τι αφορά στους αριθμούς της σεζόν, η ομάδα συγκέντρωσε 53 βαθμούς σε 24 αγώνες, ισοβάθμησε με την Ξάνθη στην κορυφή, ωστόσο το πλεονέκτημα, οπότε και η απευθείας πρόκριση στο φάιναλ φορ ανήκει στην Ξάνθη. Κι αυτό διότι τρεις ήττες υπέστη σε όλο το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και τις τρεις από την ακριτική ομάδα. Συνολικά μετρά 16 νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες. Να σημειωθεί δε, ότι η πρώτη ήττα της σεζόν έσπασε έναν αήττητο 35 αγώνων.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...