Στη Μόσχα η ομάδα Κ11 του ΠΑΟΚ

Η ομάδα Κ11 του ΠΑΟΚ βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7) στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελική φάση του διεθνούς τουρνουά «Lokoball 2013», το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 1-4 Αυγούστου στη ρωσική πρωτεύουσα.
Στη Μόσχα η ομάδα Κ11 του ΠΑΟΚ

Το τουρνουά το σπονσοράρει από το 2007 όταν και καθιερώθηκε η ρωσική εταιρεία σιδηροδρόμων RZD, η ερασιτεχνική ομάδα της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Η αποστολή της ομάδας του ΠΑΟΚ αναχώρησε το πρωί στις 9:55 με τη συνοδεία των τριών προπονητών Μιχάλη Χρησταρά , Αγγελο Ζαζόπουλο και Δημήτρη Ταχτσίδη και αναμένεται να παραμείνει στη ρωσική πρωτεύουσα μέχρι και τις 5 Αυγούστου.

Η αποστολή αποτελείται από 14 ποδοσφαιριστές: Γιάννης Σταυριανίδης, Κωνσταντίνος Μπαλωμένος,Αδάμ Κούφας, Στέφανος Βασιλόπουλος, Αβεντίς Αβεντισιάν, Θεόδωρος Πύρτσιος, Θεόδωρος Καλτσίδης, Θωμάς Καραμπέρης, Τάσος Τσέλιος,Ανέστης Τεμερτζόγλου, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Γιάννης Τσακιρίδης, Χρήστος Τζόλης και Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Η ομάδα Κ11 του ΠΑΟΚ που προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική φάση κληρώθηκε στον 3ο όμιλο και στις 2 και 3 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σπαρτάκ Ναλχίκ (Ρωσία) και Σιμπέρια Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία) στις 2 Αυγούστου, ενώ την επόμενη ημέρα θα αγωνιστεί με την Ντιναμό Μπριανσκ (Ρωσία).

Οι προημιτελικοί θα γίνουν στις 3 Αυγούστου, ενώ οι ημιτελικοί και ο τελικός έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα, όπως φυσικά και οι απονομές των επάθλων στους νικητές. Ολοι οι αγώνες θα γίνουν στο γήπεδο της Λοκομοτίβ στην ιστορική περιοχή του Τσερκίζοβο στη βορειοανατολική Μόσχα.

Εντός συνόρων της αχανούς Ρωσίας διεξάγονται προκριματικοί αγώνες σε 78 διαφορετικές περιοχές και 115 πόλεις, ακόμη και στις πλέον απομακρυσμένες από την πρωτεύουσα.

Παραδοσιακά το εναρκτήριο λάκτισμα γίνεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ενώ χαρακτηριστικό είναι από το 2007 έχουν συμμετάσχει στο τουρνουά περισσότερες από 10.000 ομάδες με 180.000 νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε 300 διαφορετικές πόλεις!

Για πρώτη φορά συμμετείχαν ομάδες από το εξωτερικό το 2010, ενώ πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά ομάδα εκτός Ρωσίας (η Χάιντουκ Σπλιτ από την Κροατία).

Εφέτος έγιναν προκριματικοί αγώνες στη Λετονία και στη Βουλγαρία, ενώ συνολικά συμμετείχαν 2.500 ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2002. Στον όμιλο που συμμετείχε ο ΠΑΟΚ, τα ματς του οποίου έγιναν στην Αλμπένα της Βουλγαρίας τα «τρομερά μωρά» του Δικεφάλου διέλυσαν 7-1 την τουρκική Γαλατάσαραϊ, 8-0 τη βουλγαρική Λέφσκι Σόφιας, 7-1 τη σερβική Ραντνίσκι Νις, 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου και 4-0 τη ρουμάνικη Στεάουα Βουκουρεστίου...

Στην τελική φάση της διοργάνωσης προκρίθηκαν 18 ομάδες, οι οποίες μαζί με την ομάδα της διοργανώτριας Λοκομοτίβ και της πρωταθλήτριας Ντιναμό Μόσχας χωρίστηκαν σε πέντε ομίλους:

1ος όμιλος

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Σινίκ Γιάροσλαβ (Ρωσία)
Νάρβα Τρανς (Εσθονία)
Μπαϊκάλ Ιρκούτσκ (Ρωσία)

2ος όμιλος

Γκενκ (Βέλγιο)
Μορντόβια Σαράνσκ (Ρωσία)
Σντιουσόρ Περμ (Ρωσία)
Μπάλτικα Καλίνιγκραντ (Ρωσία).

3ος όμιλος

ΠΑΟΚ
Ντιναμό Μπριανσκ (Ρωσία)
Σπαρτάκ Ναλχίκ (Ρωσία)
Σιμπέρια Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία).

4ος όμιλος

Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Λουτς Ενέργκια Βλαντιβοστόκ (Ρωσία)
Σντιουσόρ Σότσι (Ρωσία)
Σχολή Αλεξέι Σμέρτιν Μπαρνάουλ (Ρωσία)

5ος όμιλος

Ακαδημία Γιούρι Κονοπλέβα (Ρωσία)
Σαρπ Κρασνογκορσκ (Ρωσία)
Ολίμπια Βόλγογκραντ (Ρωσία)
Νισνι Νόβγκοροντ (Ρωσία).

Απ' ευθείας την πρόκρισή τους στα προημιτελικά εξασφαλίζουν οι πρώτες των πέντε ομίλων, ενώ την οκτάδα θα συμπληρώσουν οι τρεις καλύτερες δεύτερες.

Διαβάστε ακόμη...