Πανάξια πρωταθλήτρια η Κ17!

Στον τελικό του Βόλου, η Κ17 επικράτησε της αντίστοιχης του συμπολίτη με 2-0, σημειώνοντας τα γκολ της νίκης στην παράταση...
Πανάξια πρωταθλήτρια η Κ17!

Λένε για τις λύπες ότι φωλιάζουν πιο εύκολα στη μνήμη. Το θαυμαστό του να είσαι παιδί ωστόσο, είναι μεταξύ άλλων, το ότι η χαρά βιώνεται πιο έντονα, αναμοχλεύεται πάντα πρώτη στην ερώτηση του τι θυμάσαι περισσότερο. Η Κ17 του ΠΑΟΚ θα γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, δίχως δεύτερες σκέψεις, δίχως άγχος κι ερωτηματικά, ακριβώς όπως αρμόζει σε παιδιά της ηλικίας τους.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη 2-0 με γκολ των Γκιτέρσου και Γκούμα στην παράταση και πανηγυρίζει το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία των διοργανώσεων της Κ17.Το παιχνίδι δεν επιτρέπει δα και περιθώρια ανάλυσης. Ήταν κλειστό, αγχωτικό, νευρικό με ελάχιστες φάσεις, μέχρι και το 50′, οπότε ουσιαστικά άρχισε να μετουσιώνει την υπέροχη του σε φάσεις ο ΠΑΟΚ. Στο 53′ ήταν η κοντινή κεφαλιά του Γκιτέρσου, στο 65′ το σουτ του Γκούμα, στο 71′ το ακόμα πιο ωραίο σουτ του Κωττά, στο 75′ η κοντινή προβολή του Αδάμ, στο 82′ η κεφαλιά του Γεωργιάδη. Σε όλα αντέδρασε σωστά ο τερματοφύλακας του Άρη, η άμυνα του οποίου άντεξε δε, και στις φάσεις διαρκείας μέσα στην περιοχή του λίγο πριν το τελικό σφύριγμα.

Ο τελικός οδηγήθηκε στη παράταση, λοιπόν, με τον Δικέφαλο να είναι αφόρητα πιεστικός και να φτάνει τελικά στο γκολ, μόλις στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου. Ο Γκιτέρσος έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες, αρνούμενος να πέσει και σούταρε για το 1-0. Ακολούθησε μια ακόμα κλασική ευκαιρία με τους Γκιτέρσο και Τζίμα να συνδυάζονται ωραία και τον τελευταίο να πλασάρει με το αριστερό, μα η μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.Το κερασάκι στην τούρτα – ειδικά σ' αυτή του εορτάζοντα Ταξιάρχη Φίλων – έβαλε ο Γκούμας στο 120′ πλασάροντας σε κενή εστία, παίρνοντας την ασίστ από τον Γεωργιάδη.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων, Πασαχίδης, Σνάουτσνερ, Αδάμ (87′ Βασιλειάδης), Κωττάς, Γκιτέρσος (119′ Καστίδης), Γκούμας, Τζίμας (110′ Πολιτάκης).

Δείτε την αναμέτρηση ...

Διαβάστε ακόμη...