Στην Πολωνία η Κ11

Ενδιαφέρον τουρνουά – νέο στην ατζέντα του PAOK Academy – για την Κ11, η οποία ταξιδεύει στην Πολωνία, συγκεκριμένα στην Κρακοβία, για το Salt Mine Tournament από τις 26 έως τις 29 Μαϊου.
Στην Πολωνία η Κ11

Στο τουρνουά συμμετέχουν οι Benfica, Valencia, Newcastle, Genk, Metalist Charkow, FC Slovacko, Lech Poznan, Wisla Krakow, Gornik Zabrze και αρκετές ακόμα πολωνικές ομάδες.Την αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελούν οι: Ιωάννης Γιαννουκίδης, Δημήτριος Κυριαζίδης, Ευθύμιος Λύρατζης, Γεώργιος Ματζάρης, Αλεξάνδρος Μεγγίδης, Ιορδάνης Παρλάκογλου, Ανδρέας Τέλος, Κωνσταντίνος Τουρσουνίδης, Thomas Varela, Γεώργιος Τζένγκο, Ηλίας Καραγκιόζης, Elias Garcia. Συνοδεύουν οι προπονητές Ανδρέας Μπαλαμπάνης, Γιάννης Τσανικλίδης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Δημήτρης Πετράκης. Τα ματς είναι διάρκειας 15 λεπτών

Τα εντυπωσιακά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα

Οι νεαροί αθλητές και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν ένα μοναδικό μνημείο. Μισή ώρα από το κέντρο της ομορφότερης πόλης της Πολωνίας, της Κρακοβίας, υπάρχει μια καθηλωτική υπόγεια πόλη. Το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα βρίσκεται στην πόλη της Βιελίτσκα (Wieliczka), 15 χλμ. νοτιοανατολικά της Κρακοβίας. Αποτελεί πολιτιστικό μνημείο και έχει περιληφθεί από το 1978 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNΕSCO.Το αλατωρυχείο της Βιελίτσκα ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης.

Η εξόρυξη αλατιού γινόταν συνεχώς από τους μεσαιωνικούς χρόνους, συγκεκριμένα από το 1290 μέχρι το 1996, οπότε και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα αλατιού. Εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες και 300 χλμ. στοές, που είναι λαξεμένες πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες. Το 1950 μετατράπηκε σε μουσείο. Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του αλατωρυχείου έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες, με συνοδεία πάντοτε ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. με τα πόδια.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...