Στο κυνήγι του τίτλου και η Κ17

Ενδεχομένως μικρή σημασία έχει, ωστόσο συμφωνούμε πως το «4 στα 4» ακούγεται τουλάχιστον μελωδικό...
Στο κυνήγι του τίτλου και η Κ17

Η Κ17 ρίχνεται τελευταία χρονικά, στην διαδικασία κατάκτησης του πρωταθλήματος – έχουν ήδη «μεθύσει» με την κατάκτησή του η Κ19 και η Κ15, όπως και η  ανδρική ομάδα – συμμετέχοντας στο ένατο Final Four της Super League, που διεξάγεται και αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο πρώτος του β' ομίλου ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον δεύτερο του α' ομίλου Παναθηναϊκό στις 14.00 της Μ. Δευτέρας 22.04 στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Στον δεύτερο ημιτελικό (17.00) αντίπαλοι είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 13.00 της Μ. Πέμπτης 25.04.Ο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής τη σεζόν 2015-16 στο Περιστέρι με προπονητές τους Πάμπλο Γκαρσία και Αγγελο Ζαζόπουλο και τη σεζόν 2012-2013 στην Ξάνθη με προπονητή τον Αλέκο Θεοδωρίδη.Ο Δικέφαλος κέρδισε με άνεση την πρώτη θέση του β΄ ομίλου με 52 βαθμούς (15 νίκες, επτά ισοπαλίες και δύο ήττες και τέρματα 77-19), έναντι 44 του ΠΑΣ Γιάννινα και 42 του Αρη. Ακολούθησαν ο Παναιτωλικός με 36, η Ξάνθη με 35, η ΑΕΛ με 14 και η Λαμία με 10 βαθμούς.

Στον α' όμιλο ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτιά με 56 βαθμούς, έναντι 49 του Παναθηναϊκού και ακολούθησαν ο Ατρόμητος με 39, η ΑΕΚ με 33, ο Πανιώνιος με 32, ο Αστέρας Τρίπολης με 28, ο Απόλλων Σμύρνης με 25, ο Λεβαδειακός με 23 και ο ΟΦΗ με 11 βαθμούς.Πρώτοι σκόρερ της ομάδας είναι ο Χρήστος Τζόλης με 27 γκολ και ο Βασίλης Γκορτεζιάνι με 13 και ακολουθούν ο Γιάννης Καράκουτης με επτά, ο Βασίλης Γρόσδης με πέντε, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, Γιάννης Πιπιλιάρης, Δημήτρης Τσοπούρογλου με τέσσερα, ο Παναγιώτης Παναγιώτου με τρία, ο Αναστάσιος Τεμερτζόγλου με δύο και τέλος οι Αϊντίν Ντάικο, Βασίλης Αλτιντζής, Θωμάς Καραμπέρης, Γιώργος Λαγωνίδης, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με ένα γκολ. Στις ασίστ προηγείται ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με 15, ακολουθούν ο Αβεντίς Αβεντισιάν με επτά, ο Χρήστος Τζόλης με έξι, οι Γιάννης Καράκουτης, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Γιάννης Πιπιλιάρης με πέντε, ο Βασίλης Γκορτεζιάνι με τέσσερις.

Το προφίλ της Κ17

Η Κ17 του ΠΑΟΚ της σεζόν 2018-19 είναι μια μίξη 32 ταλαντούχων εφήβων γεννημένων το 2002 και το 2003. Πρόκειται για μια φουρνιά παικτών με εμπειρία και διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά, αλλά και εγχώρια πρωταθλήματα. Οι 15 από αυτούς μεγαλώνουν μαζί στο Σπίτι του ΠΑΟΚ.Και αυτή η ηλικία κατηγορία του ΠΑΟΚ τροφοδοτεί με ουκ ολίγους παίκτες την Εθνική ομάδα. Οι Τζόλης, Γρόσδης, Καραμπέρης, Αβεντισιάν, Παναγιώτου, Μπαλωμένος, Τσοπούρογλου, Γκορτεζιάνι και Καράκουτης (παρότι ένα χρόνο μικρότερος) είναι διεθνείς με την Εθνική Νέων Κ17, ενώ οι γεννημένοι το 2003 Κιτσάκης, Κουτεντάκης, Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Τσιόπτσης, Θεοδωρίδης, Ξεπαπαδάκης έχουν επίσης φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στην Εθνική Κ16. Ειδικότερα, οι Τζόλης, Γρόσδης, Καραμπέρης, Αβεντισιάν, Παναγιώτου, Μπαλωμένος και Καράκουτης αποτέλεσαν εκ των βασικών μελών της Εθνικής Νέων Κ17 που προκρίθηκε στα τελικά του EURO της Ιρλανδίας (3-19 Μαϊου).Μετά το Final Four, λοιπόν, φεύγουν για Ιρλανδία.

Την Κ17 του ΠΑΟΚ αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Αλέξανδρος Τσιόπτσης, Δημοσθένης Μακρής

Αμυντικοί:

Κωνσταντίνος Παϊραζίδης, Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης, Γεώργιος Λαγωνίδης, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, Ισαάκ Κιουρτσίδης, Θεόδωρος Καλτσίδης, Βασίλειος Κιτσάκης, Γρηγόριος Χνάρης, Αϊντίν Ντάικο, Ιωάννης Μανωλιούδης, Αβεντίς Αβεντισιάν, Απόστολος Ξεπαπαδάκης

Μέσοι:

Βασίλειος Γρόσδης, Ιωάννης Καράκουτης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Θωμάς Καραμπέρης, Δημήτρης Κουίδης, Αναστάσιος Τεμερτζόγλου, Ιωάννης Κωνσταντέλιας, Τίτος Κουτεντάκης, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Ιωάννης Πιπιλιάρης, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

Επιθετικοί:

Στέφανος Μανεσίδης, Βασίλειος Αλτιντζής, Ελευθέριος- Βασίλειος Βασιλείου, Βασίλειος Γκορτεζιάνι, Χρήστος Τζόλης, Χρήστος Τσακιρίδης

Προπονητής: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Βοηθός προπονητή:

Ebenezer Hagan

Γυμναστής: Ανέστης Ασλανίδης

Προπονητής τερματοφυλάκων:

Μιχάλης Ψωμιάδης

Αναλυτής video:

Ιωάννης Τσανικλίδης

Γιατρός:

Ιωάννης Ουσαντζόπουλος

Φυσιοθεραπευτής:

Κωνσταντίνος ΜιχαηλίδηςΦροντιστής:

Ευστράτιος Αριζάνης

Γενικός Αρχηγός:

Σταύρος Σαράφης*

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει από την Τούμπα το πρωί της Κυριακής 21.04.* Οι ημιτελικοί είναι διάρκειας 90 λεπτών και σε περίπτωση ισοπαλίας, εκτελούνται πέναλτι. Στον τελικό, ωστόσο, προβλέπεται και παράταση και πέναλτι.

* Οι ημιτελικοί (μαγνητοσκόπηση) και ο τελικός (ζωντανά) του Πρωταθλήματος Super League K17 θα μεταδοθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς: ACTION TV – ΑττικήStar Lamias – Κεντρικής ΕλλάδαςTV 100 – ΘεσσαλονίκηΘεσσαλία TV – Θεσσαλία Δέλτα TV – ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣIonian TV – Τηλεόραση Δυτικής ΕλλάδαςNotos TV – Τηλεόραση ΚρήτηςFlash TV – Τηλεόραση Δυτικής ΜακεδονίαςΑιγαίο TV – Αιγαίο ΠέλαγοςITV – Ήπειρος και ζωντανά στο Youtube, στον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter και από την ιστοσελίδα www.ina.tv.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...