Η …ελκυστική Κ15 του ΠΑΟΚ

Σαφής εξαρχής, αποφασιστική και δυναμική σε κάθε παιχνίδι, όπως και εξαιρετικά ελκυστική και αποδοτική, η Κ15 του ΠΑΟΚ ουδέποτε άφησε περιθώρια να αμφισβητηθεί η υπεροχή της.
Η …ελκυστική Κ15 του ΠΑΟΚ

Αήττητoς, έμπλεος αυτοπεποίθησης – ίσως δε και λογικού άγχους, καθώς καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε εφήβους – ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final Four της Λαμίας, την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 14.00 στο ΔΑΚ Λαμίας. Ο ΠΑΟΚ είναι τυπικά γηπεδούχος.  Ο άλλος ημιτελικός είναι υπόθεση των Παναθηναϊκού και Αρη και θα διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 18.00. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στις 15.00.

Η αποστολή του Δικέφαλου αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης από την Τούμπα με προορισμό τη Λαμία, όπου και θα προπονηθεί το απόγευμα.

Είναι η πρώτη χρονιά που η Super League αποφάσισε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής της Κ15 μέσα από τη διαδικασία του Final Four. Από το 2013 που δημιουργήθηκε πρωτάθλημα σ΄ αυτή την ηλικιακή κατηγορία, ο πρωταθλητής ήταν ο νικητής του τελικού ανάμεσα στους πρώτους των δύο ομίλων. Δύο κατακτήσεις μετράει ο ΠΑΟΚ, δύο ο Ολυμπιακός και μία ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε τον ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν στον τελικό της Λαμίας, στην διαδικασία των πέναλτι.

Στον β’ όμιλο, η κατάσταση ξεκαθάρισε πολύ νωρίς με τον ΠΑΟΚ να επελαύνει και να τερματίζει την κούρσα με 19 βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο Αρη (27). Ακολούθησαν η Ξάνθη με 27 βαθμούς, ο ΠΑΣ Γιάννινα με 12 και ο Παναιτωλικός με 4 βαθμούς.

Στον α’ όμιλο την πρώτη θέση κέρδισε στο νήμα ο Παναθηναϊκός με 42 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Ολυμπιακός με 41 και ακολούθησαν οι: Ατρόμητος με 26, ΑΕΚ με 20, Αστέρας Τρίπολης με 18, ΟΦΗ με 13 και ο Πανιώνιος με 12 βαθμούς.

Το προφίλ της Κ15

Περπάτησε αρκετό δρόμο μέχρι εδώ αυτή η ομάδα, τα περισσότερα από τα μέλη της οποίας ήταν μια παρέα από μικρή ηλικία, που εκπαιδεύτηκαν από τους Απόστολο Παπαβασιλείου και Δημήτρη Ταξίδη. Οι 14 , άλλωστε, από τους παίκτες της Κ15 ζουν μαζί στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Με εμπειρίες πλούσιες από συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά, «καλομαθημένοι» σε πρωτιές και κούπες, διατηρούσαν ένα αήττητο ετών, που έσπασε η Πόρτο στον τελικό του Leiria Cup το καλοκαίρι του 2018.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα βέβαια, διατηρούν το αήττητο, καθώς πηγαίνουν στο Final Four με 15 νίκες – με ευρύ σκορ ως επί τω πλείστων – και μία λευκή ισοπαλία που «παραχώρησαν» στην Ξάνθη. Ηταν αποδοτικοί στην επίθεση, πετυχαίνοντας 58 γκολ και προσηλωμένοι στην άμυνα, δεχόμενοι μόλις τέσσερα.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Γιώργος Κούτσιας με 23 γκολ και ακολουθεί ο Λάμπρος Σμυρλής με 12 γκολ. Πέντε φορές έχει σκοράρει ο Θεόδωρος Σπυριδόπουλος, τέσσερις ο Ζήσης Τσίκος, τρεις ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, δύο οι Μάριος Μπάμπουρας, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ και Αλέξανδρος Κεδίκογλου. Τέλος, από ένα γκολ έχουν πετύχει οι Ισίδωρος Κουτσίδης, Φαμπιάν Τσέλα και Αγγελος Ζίλος. Οσον αφορά στις ασίστ, πέντε έχει ο Λάμπρος Σμυρλής, από τέσσερις οι Μάριος Μπάμπουρας, Αναστάσιος Συμεωνίδης και Θεόδωρος Σπυριδόπουλος και τρεις ο Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ. Σχετικά με το χρόνο συμμετοχής, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι: Γιώργος Κούτσιας (1.165 λεπτά), Ζήσης Τσίκος (1.118 λεπτά), Ελευθέριος Τασιούρας και Αγγελος Ζίλος (1.070 λεπτά) και ο Λάμπρος Σμυρλής με 1.058 λεπτά.

Από αυτή την ομάδα δε, οι οκτώ είναι διεθνείς. Πρόκειται για τους Δημήτρη Μοναστηρλή, Νικόλαο  Μπότη, Ελευθέριο Τασιούρα, Λάμπρο Σμυρλή, Γιώργο Κούτσια, Ισίδωρο Κουτσίδη, Φαμπιάν Τσέλα, Ζήση Τσίκο.

Την Κ15 του ΠΑΟΚ αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Δημήτριος Μοναστηρλής, Νικόλαος Μπότης

Αμυντικοί: Βασίλειος Ζαφειριάδης, Ελευθέριος Τασιούρας, Ισίδωρος Κουτσίδης, Αγγελος Ζίλος, Μάριος Σινανάι, Ιωάννης Τσαλουκίδης, Ευάγγελος Τόσκος, Φαμπιάν Τσέλα

Μέσοι: Γεώργιος Λαζαριώτης, Ζήσης Τσίκος, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Ιωάννης Πιτιλάκος, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ, Θεόδωρος Καλόγηρος, Θεόδωρος Σπυριδόπουλος

Επιθετικοί: Γεώργιος Κούτσιας, Λάμπρος Σμυρλής, Αλέξανδρος Κεδίκογλου, Γεώργιος Κουλούρης, Μιχαήλ – Ραφαήλ Καμαρός, Μάριος Μπάμπουρας

Προπονητές: Απόστολος Παπαβασιλείου, Δημήτριος Ταξίδης

Γυμναστής: Ευάγγελος Αλεξόπουλος

Προπονητής τερματοφυλάκων: Δημήτριος Κρυωνάς

Φυσικοθεραπευτής: Μιχαήλ Κωστίδης

Φροντιστές: Ευγένιος Ρούμιαντσεβ, Ιάκωβος Γαληνός

  • Οι ημιτελικοί και ο τελικός του πρωταθλήματος Super League K15 θα μεταδοθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Star Κεντρικής Ελλάδας (1ος ημιτελικός μαγνητοσκοπημένα  / 2ος ημιτελικός & τελικός ζωντανά), TV 100 – Θεσσαλονίκη (ζωντανά), AstraTV – Θεσσαλία (μαγνητοσκοπημένα), ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ (ζωντανά), Ionian TV | Τηλεόραση Δυτικής Ελλάδας (1ος ημιτελικός μαγνητοσκοπημένα / 2ο ημιτελικός & τελικός ζωντανά), αλλά και από τον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter.
  • Οι αγώνες είναι διάρκειας 80 λεπτών και σε περίπτωση ισοπαλίας, εκτελούνται πέναλτι.                                                                                    
TAGS:

Διαβάστε ακόμη...