"Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!" (vid)

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ  για την φάση των «32» του UEFA Youth League....
"Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!" (vid)

Αναλυτικά ανέφερε:

Για το παιχνίδι:«Χάσαμε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να ετοιμάζουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, όταν μένεις με δέκα παίκτες να παίζεις καλύτερα, γιατί προσπαθείς να κάνεις καλύτερη άμυνα, ενώ εμείς έχουμε και γρήγορους παίκτες, άρα μπορούσαμε να βγούμε και μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Μου αρέσει η ομάδα να παίζει για τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος του ΠΑΟΚ να έρχεται στο γήπεδο και να φεύγει ευχαριστημένος. Το να είναι δίπλα σε αυτά τα παιδιά είναι σημαντικό, γιατί είναι δικά μας παιδιά, είναι το αίμα του ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας. Δεν δίνουν σημασία στη δεύτερη ομάδα, αλλά αν ξέρεις κάποιος από ποδόσφαιρο καταλαβαίνει ότι έχουμε καλούς παίκτες. Θέλω να τους βλέπω τα επόμενα χρόνια να παίζουν. Και δεν το λέω επειδή είναι παίκτες που τους προπονώ εγώ, αλλά γιατί το αξίζουν».

Για την διαφορά στην προσέγγιση του ΠΑΟΚ προς τους νεαρούς παίκτες: «Πηγαίνουν παίκτες και κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Όλοι στην Ελλάδα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Στην Ουρουγουάη κάθε χρόνο πουλάνε παίκτες, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο;»

Για τους στόχους της ομάδας από εδώ και πέρα:«Σαν προπονητής θέλω να κερδίζω πάντα. Το ποδόσφαιρο είναι μόνο νίκη, αλλά πρέπει να βλέπουμε το πως θα ενισχυθεί η πρώτη ομάδα με νεαρούς παίκτες. Να αγοράζουμε παίκτες, αλλά να κάνουν τη διαφορά. Γιατί να πάρεις έναν μέτριο παίκτη, ενώ μπορεί να εμπιστευθεί έναν νεαρό; Είναι σημαντικό να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ γιατί έχει χρόνια να το κατακτήσει, αλλά πρέπει να δούμε και την επόμενη μέρα. Ο Σαββίδης βοηθάει, δίνει λεφτά, αλλά πρέπει να γίνει καλή και οργανωμένη δουλειά. Πρέπει να κρατάμε καλούς παίκτες που μπορούν να βοηθάνε στις προπονήσεις, να παίζουν ή να φύγουν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια και να βελτιωθούν».

 

Διαβάστε ακόμη...