Final four παίδων ΕΚΑΣΘ

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ  επί του συμπολίτη άρη στο κλειστό της Mίκρας !
Final four παίδων ΕΚΑΣΘ

Το Σάββατο 11 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας διεξήχθη η ημιτελική φάση  του Final  four  παίδων της EKAΣΘ. Οι ομάδες που συμμετέχουν  είναι : ΑΣ Π.Α.Ο.Κ. ΑΣ άρης, ο Μαντουλίδης και τα Αστέρια. Ο αντίπαλος της αγαπημένης μας ομάδας  ήταν ο άρης και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, παρακολούθησαν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα: ανατροπές, μανούρες και εκπληκτικές φάσεις. Πριν από τον αγώνα, φαβορί ήταν ο άρης καθώς  είχε περισσότερες νίκες από τον Π.Α.Ο.Κ.  και όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ του έδιναν το προβάδισμα .

Η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική , περίπου 500 φίλαθλοι  παρακολούθησαν τον αγώνα και η μάχη της εξέδρας κερδίθηκε  κατά κράτος  από έναν πυρήνα  φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. μας, παιδιά ηλικίας 14-16 χρονών. Φοβερός παλμός από τα ΠΑΟΚτσάκια μας, έσπρωξαν στη νίκη τα παιδιά μας (όπως παραδέχτηκαν οι πάντες) έχοντας τύμπανο στην κατοχή τους δείχνοντας πως το μέλλον είναι εδώ, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο , αλλά και στην κερκίδα.

Στην ανάπαυλα κάποιοι 40ρηδες!! προσπάθησαν να τραμπουκίσουν τα παιδιά στην κερκίδα, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να συσπειρώσουν περισσότερο τους ΠΑΟΚτσήδες που βρέθηκαν στον αγώνα με αποτέλεσμα στο β΄ ημίχρονο ομάδα και λαός να κάνουν πάρτυ.

Όσον αφορά τη ροή του αγώνα ο άρης ξεκίνησε καλύτερα  με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά ακόμα και 13 πόντων 26 – 13 . Μετά το τάιμ άουτ  που πήραμε , τα παιδιά ηρέμησαν, έπαιξαν οργανωμένα και με ένα σερί 10 – 0 μείωσαν σε 26 – 23 .Το ημίχρονο έκλεισε τελικά με την ομάδα μας να βρίσκεται στο – 7  (34 – 27) και πολλοί πίστεψαν πως δεν υπήρχαν  περιθώρια νίκης… Δε ρώτησαν όμως τα παλικαράκια μας που στο δεύτερο μέρος γυάλιζε το μάτι τους, και με άμυνα για σεμινάριο ροκάνιζαν σταθερά την διαφορά .

Με το πεταλάκι να βράζει και με τα ΠΑΟΚτσάκια στην κερκίδα να τα δίνουν όλα , η ομάδα κάνοντας εκπληκτική άμυνα έκλεψε τη μπάλα αρκετές φορές και στο 35 λεπτό μπήκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 47 – 49.  Η θέληση και το πάθος των παιδιών μας οδήγησαν τον άρη σε λάθη με αποτέλεσμα να προηγηθούμε με 48 – 55 στο 38. Ο άρης κατάφερε να ξαναμπεί στον αγώνα μειώνοντας στον πόντο 55 – 56,  11 δευτερόλεπτα για τη λήξη . Στην επαναφορά κερδίζουμε φάουλ  αντιαθλητικό (ο παίκτης του άρη γκρέμισε τον δικό μας, καμία πρόθεση για άμυνα ) , ο νεαρός  Δικταπανίδης  ήταν ψύχραιμος  γράφοντας το τελικό 55 – 58 και πρόκριση στον τελικό!!

Έξαλλοι πανηγυρισμοί  από τους παίκτες μας μπροστά στην κερκίδα μας , αλλά και στο κέντρο του γηπέδου. Πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους νεαρούς αθλητές μας  και στο προπονητικό team για την δουλεία που κάνει όλη τη χρονιά .

Στατιστικά του αγώνα :

ΠΑΟΚ (Μπελούλης ) Δικταπανίδης 11, Κωσταντινέλης 15 ( 1 ) , Τρούκας 5 ( 1 ) , Γκάζος 1 ,Τσέφλιος , Καπέτας 6 , Πισσανίδης 6 ,Μονάκης , Εμανουηλίδης 10 ,Τσουτσάρης 4.

Επόμενο ραντεβού στη μίκρα την  Μ. Τρίτη 14 Απριλίου για τον μεγάλο τελικό με τον Μαντουλίδη ώρα 21 :00 .

ΥΓ1 : Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε την ομάδα μας.

ΥΓ 2 : Εκπληκτική η μαμά στην κερκίδα , έδινε και συνθήματα μερικές φορές…

ΥΓ3 : Βρέθηκαν  στο γήπεδο προσωπικότητες του αθλήματος , προπονητές , παίκτες , παράγοντες .

ΥΓ4 : Τα  σκουλήκια απέδειξαν για άλλη μια φορά το ήθος τους , διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την διαιτησία , καθηγητές στην προπαγάνδα , μυούν τα παιδιά από μικρή ηλικία στη μίζερη και θλιβερή νοοτροπία τους.

Διαβάστε ακόμη...