Λύτρωση στις καθυστερήσεις!

Για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών της Super League, η Κ19 του ΠΑΟΚ επικράτησε της αντίστοιχης του Παναιτωλικού  με 3-2...
Λύτρωση στις καθυστερήσεις!

Προηγήθηκε 2-0, είδε τον Παναιτωλικό αν και με 10 παίκτες να την ισοφαρίζει, αλλά με ψυχραιμία και υπομονή βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε το τρίποντο η Κ19 του ΠΑΟΚ, σε αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Οι Πάμπλο Γκαρσία και Μίροσλαβ Σνάουτσνερ είχαν αρχικά να αντιμετωπίσουν τις σημαντικές απουσίες της ομάδας, καθώς οι Τσαούσης και Γκαργκαλατζίδης ήταν τραυματίες και ο Χατζηστραβός άρρωστος, με τον Μπαλογιάννη επίσης να μένει εκτός. Οι επιλογές τους ήταν ο Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια, οι Λύρατζης και Τάχατος στα άκρα της άμυνας, Μιχαηλίδης και Διαμαντής στα στόπερ, Τσιγγάρας, Σαλαμούρας και Βουτσάς στο κέντρο και τριάδα στην επίθεση με τους Δούμτση, Γαϊτανίδη και Τζοβάρα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ζεστά στην αναμέτρηση, πήρε την κατοχή και έψαξε το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι συγκεντρώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, προσπαθώντας να κλείσουν τους χώρους, έχοντας ουσιαστικά μία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.

Οι παίκτες του Γκαρσία κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του Αγρινίου, δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά στο 29′ άνοιξε το σκορ. Ο Τζοβάρας έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Δούμτσης με προβολή έκανε το 1-0.

Το πρώτο μέρος έκλεισε ιδανικά για τους γηπεδούχους καθώς ο Δούμτσης στο 40′ σκόραρε εκ νέου. Ο Σαλαμούρας έβγαλε μόνο απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα τον Γαϊτανίδη, αυτός νικήθηκε από τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, αλλά στην επαναφορά ο Δούμτσης έκανε το 2-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε για να κλειδώσει το παιχνίδι. Ο Δούμτσης στο 54′ είχε δοκάρι, στην επαναφορά ο Βουτσάς νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Δούμτση, ο οποίος σκόραρε αλλά ο επόπτης είχε σηκωμένη τη σημαία του.

Στο 57′ ο Παναιτωλικός κατάφερε να μπει και πάλι στην αναμέτρηση, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά τρία λεπτά μετά έμεινε με 10 παίκτες. Ο Βουτσάς έβγαλε τετ α τετ τον Γαϊτανίδη, ο οποίος ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον τελευταίο παίκτη.

Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, οι Αγρινιώτες στο 78′ εκμεταλλεύτηκαν μία ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Τσιγγάρας έχασε τη μπάλα, σε μία φάση που υπήρχε επιθετικό φάουλ, ο Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να κάνει κάτι και μοιραία ήρθε το 2-2.

Οι παίκτες του Γκαρσία παρά την ψυχρολουσία δεν το έβαλαν κάτω και με υπομονή και καθαρό μυαλό έψαξαν το γκολ. Το παιχνίδι κρίθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Λύρατζης από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Πουρναράς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Παπαδόπουλος, Τάχατος, Λύρατζης , Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Σαλαμούρας (55′ Πουρναράς), Βουτσάς (85′ Ξιφιλίνος), Δούμτσης, Γαϊτανίδης, Τζοβάρας (70′ Πανίδης).

......................................

Τέλος, νίκη για τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις

90+3' ΓKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOΛ Ο Πουρναράς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λύρατζη κάνει το 3-2!!!

85' Στη θέση του Βουτσά που δεν μπορεί να συνεχίσει μπαίνει στον αγώνα ο Ξιφιλίνος

78' Ο Παναιτωλικός ισοφαρίζει σε 2-2

70' Στη θέση του Τζοβάρα περνάει ο Πανίδης

62' Απευθείας φάουλ του Μιχαηλίδη, διώχνει ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού

60' Ο Παναιτωλικός μένει με 10 παικτες μετά από φάουλ στο Γαϊτανίδη που ήταν μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα

57' Ο Παναιτωλικός μειώνει σε 2-1 με πέναλτι

55' Στη θέση του Σαλαμούρα περνάει ο Πουρναράς

54' Δοκάρι του Δούμτση

12:02: Ξεκίνηνησε το δευτερο ημίχρονο

Ημίχρονο

40ο λεπτό:ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ Ο Δούμτσης σκοράρει ξανά και 2-0 

29ο λεπτό: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ Σέντρα από τον Τζοβάρα, προβολή του Δούμτση και 1-0

17o λεπτό: Διαμαρτύρονται για πέναλτι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν δίνει κάτι ο διαιτητής

10o λεπτό: Σουτ του Δούμτση, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια

Ξεκίνησε το ματς

Στον πάγκο : Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης, Πανίδης, Θεοδωρίδης, Ξιφιλίνος, Μανιώτης, Πουρναράς

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Τάχατος, Λύρατζης, Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Σαλαμούρας, Βουτσάς, Δούμτσης, Γαϊτανίδης, Τζοβάρας

Διαβάστε ακόμη...