Προβάδισμα ενόψει Λευκορωσίας

Χρειάστηκε κάποιο χρόνο, προφανώς για να νικήσει την αμηχανία, χρόνο που στοίχισε, καθώς οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν, μα ήταν άμεση και αποστομωτική η αντίδραση.
Προβάδισμα ενόψει Λευκορωσίας

Η Κ19 του ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Μινσκ στη φάση των 16 του Domestic Champions Path, μα το σημαντικό είναι πως απέδωσε ωραίο, συνδυαστικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και κέρδισε κυρίως το δικαίωμα να μεταβεί στον επαναληπτικό της 28ης Νοεμβρίου με ...ευρωπαϊκό αέρα.

Οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν στο 11' με σουτ του Γκόρμπακ κι ακολούθησε μια σειρά από ευκαιρίες για τον Δικέφαλο, όπως κι ένα χαμένο πέναλτι στο 19' (το κέρδισε ο Γαϊτανίδης, το εκτέλεσε ο Διαμαντής). Αντέδρασαν δυναμικά οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία και στις χαμένες ευκαιρίες για την ισοφάριση, ξεχωρίζει ένα σουτ του Γαϊτανίδη στο 29', μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσαούση στο 36' και μία κεφαλιά του Γαϊτανίδη στο 41'.

Η ισοφάριση ήρθε στο 44' από τον Δούμτση με εξαιρετικό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Γαϊτανίδη. Και το γκολ της νίκης ήρθε αμέσως μετά την ανάπαυλα, στο 46', με το διπλό σουτ του Χατζηστραβού, μετά από ασίστ του Γαϊτανίδη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κι απείλησαν στο 73΄με κεφαλιά του Τιχομίροφ, που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ωστόσο ο Δικέφαλος δεν έδωσε πολλά περιθώρια και συνέχισε με πυγμή μέχρι το τέλος και δύο ωραιότατες φάσεις. Ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Διαμαντή στο 79' και μια εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη στο 90'.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Τσαούσης, Γαϊτανίδης (75΄Ξυφιλίνος), Σαλαμούρας, Πανίδης (63' Γκαργκαλατζίδης), Χατζηστραβός (81' Βουτσάς), Δούμτσης.

Διαβάστε ακόμη...