Το paokmania κοντά στο 1ο Τουρνουά Παναγιώτης Κατσούρης

To paokmania και η στήλη των ακαδημιών, πιστή σε αυτό που ξεκίνησε θα βρεθεί για άλλη μία φορά κοντά στο μέλλον του ΠΑΟΚ...
Το paokmania κοντά στο 1ο Τουρνουά Παναγιώτης Κατσούρης

Από τις 13 Απριλίου μέχρι της 15 Απριλίου θα μεταφέρουμε καθημερινά όλα τα νέα του τουρνουά Παναγιώτης Κατσούρης που διοργανώνεται από τον ΠΑΟΚ και συμμετέχουν ομάδες  των ακαδημίων μας. Με αυτήν την ευκαιρία θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η στήλη μας που εγκαινιάστηκε στις 9 Δεκέμβρη του 2009  κλείνει 4 μήνες ζωής. Γι' αυτό και θα θέλαμε με αυτήν την αφορμή να σας ευχαριστήσουμε που αγκαλιάζετε με τόσο θέρμη τα άρθρα για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Επίσης νοιώθουμε ικανοποίηση που χωρίς να το γνωρίζαμε όταν εγκαινιάσαμε αυτήν την στήλη, καταφέρνουμε να ενημερώσουμε και τα ΜΜΕ της πόλης για τα νέα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ που αναδημοσιεύουν τα άρθρα του paokmania στις σελίδες τους (έστω και αν δεν αναφέρουν την πηγή τους). Σίγουρα βέβαια θα θέλαμε να αγκαλιάσει ο Τύπος της Θεσσαλονίκης περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες της αγαπημένης μας ομάδας γιατί σε λίγα χρόνια πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα αποφέρουν και σημαντικούς καρπού για τον ΠΑΟΚ μας.

Πάμε τώρα ξανά στο τουρνουά Παναγιώτης Κατσούρης μεταδίδοντας κάποια σημαντικά στοιχεία για το τουρνουά τα οποία τα έχουμε πάρει από το επίσημο σάιτ του ΠΑΟΚ:. Δεν μιλάμε για ένα απλό τουρνουά: Μιλάμε για ένα τουρνουά που στην πρώτη φορα που θα διεξαχθεί θα συμμετάσχουν 36 (!) ομάδες ενώ πάνω από 700 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα κατακλύσουν τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Ατέρμων. Το πρόγραμμα σε καθημερινή βάση θα περιέχει αγώνες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.Ένα τουρνουά που σίγουρα μπορεί να γίνει θεσμός αλλά είναι και ο καθρέφτης για το πόσο σημαντική και ρποσεγμένη δουλειά γίνεται στις ακαδημίες από την διοίκηση Ζαγοράκη. Κάτι που πολλά χρόνια είχαμε να δούμε..

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Παναγιώτης Κατσούρης
έφυγε από τη ζωή. Ήτανμkόλις 22 ετών όταν το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου 1998
είδε το νήμα τηw ζωής του να κόβεται… Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στιw 28 Οκτωβρίου 1976 και ήρθε στον ΠΑΟΚ
από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996.Μέλος της εθνικής ομάδας των ελπίδων ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα γι’αυτό και γρήγορα καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεkπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήkατοw 1996-97: ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 3-1 στιw 8 Σεπτμβρίου 1996, με προπονητή τον Σουηδό ΓκίντερΜπένγκτσον και συμπαίκτες τον σημερινό πρόεδρο τηw ΠΑΕ, Θόδωρο Ζαγοράκη και τον σημερινό τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα.



Τα τμήματα υποδομής και ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όντας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ διοργανώνει για νεαρούς ποδοσφαιριστές το «1ο Τουρ- νουά Ποδοσφαίρου Παναγιώτης Κατσούρης» από 13 έως 15 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων.

Ως εκ τούτου η ευγενική άμιλλα και η φιλία μεταξύ των ομάδων αποτελεί το πρώτο
ζητούμενο της διοργάνωσης.


Στόχοι παράπλευροι του τουρνουά επίσης είναι:
• Η Συλλογή εμπειριών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου
• Η Ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των στελεχών των ομάδων
• Η Επιδίωξη της νίκης σε συνδυασμό πάντα με το θεαματικό και χωρίς σκοπιμότητα ποδόσφαιρο
• Η διασκέδαση και η ψυχαγωγία των μικρών αθλητών
• Η Χαρά του παιχνιδιού για όλους τους πρωταγωνιστές
• Η Ανάδειξη των ποδοσφαιρικών αρετών των αθλητών

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΕ ΠΑΟΚ
ΖΗΣΗ ΒΡΥΖΑ

«Η διεξαγωγή του 1ου τουρνουά ¨ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ¨, εκτός από την εκτίμηση και το σεβασμό όλων και στη μνήμη του
αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, σηματοδοτεί την έναρξη της προσπάθειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αγκαλιάσει τα μικρά παιδιά και
να τους προσφέρει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ζήσουν γιατρεις ημέρες έντονα τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Οι αξίες της συμμετοχής, της προσπάθειας, του υγιούς ανταγωνισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας που θέλουμε να αναπτύξουμε μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Γι’αυτό και το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «ΠΑΝAΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ» εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων φιλίας και αθλητικής συνεργασίας. Μεταξύ ομάδων από όλη την Ελλάδα..

Το πρόγραμμα (Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυνση)

Τζούνιορ

Προπαιδικό

Παιδικό

Κανονισμοί τουρνουά (Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυνση)


Κάντε κλικ ΕΔΩ όσοι λόγω ανάλυσης της οθόνης δεν μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα και τους κανονισμούς, και κατεβάστε σε μορφή pdf για ότι θέλετε να μάθετε για το τουρνουά

Ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, Θόδωρος Ελευθεριάδης και ο υπεύθυνος του οργανωτικού, Ηλίας Αμπατζίδης, παρουσίασαν πριν λίγες ημέρες το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στον Ατέρμονα Κιλκίς, ενώ ανέφεραν επίσης τους σκοπούς και τους στόχους της διεξαγωγής του τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου.

Ημερίδα με ομιλητές τους Σάντος και Κόστα

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου, στις 20:30, στο συνεδριακό κέντρο του Ατέρμονα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ποδοσφαίρου, που θα αφορά στις υποδομές των ομάδων, με εισηγητές τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, το γυμναστή της «ασπρόμαυρης» ομάδας, Ζοάο Κόστα, και τον προπονητή της β’ ομάδας του Δικεφάλου, Θεόδωρο Ελευθεριάδη. Την Τρίτη 14 Απριλίου και ώρα 21:00, στους κήπους της Νομαρχίας, θα πραγματοποιηθεί δεξίωση για τους προπονητές, τους συνοδούς και τους αρχηγούς των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15 Απριλίου με τη διεξαγωγή των τελικών όλων των κατηγοριών, τις απονομές και τη τελετή λήξης στις 14:00.

Ελευθεριάδης: «Να γίνει θεσμός»

Ξεκινώντας τα λεγόμενά του, ο Θόδωρος Ελευθεριάδης, δήλωσε: «Το τουρνουά τελείται υπό την αιγίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτης Κατσούρης υπήρξε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πριν από περίπου 12 χρόνια και η ιδέα που δόθηκε από τους συντελεστές του τουρνουά προς το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κατσούρης υπήρξε και συμπαίκτης του Θόδωρου Ζαγοράκη. Το τουρνουά πραγματοποιείται για πρώτη φορά, είναι διεθνές, με τη συμμετοχή και της Παρτιζάν, που είναι και φίλο σωματείο του ΠΑΟΚ. Περιλαμβάνει ένα γεμάτο πρόγραμμα και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Το αγωνιστικό με τη συμμετοχή 36 ομάδων, και άλλες δύο παράλληλες δραστηριότητες, από τις οποίες δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ημερίδα ποδόσφαιρου. Θα έχουμε την τιμή να έχουμε καλεσμένο τον κ. Φερνάντο Σάντος, που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και τον γυμναστή του ΠΑΟΚ, Ζοάο Κόστα, οι θα αναφερθούν σε συγκεκριμένα θέματα. Θέλουμε το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός. Εντάσσεται στο πρόγραμμα “PAOK PUMA Kid”, που εδώ και δύο χρόνια ενεργοποιείται με δραστηριότητες, όπως το “talent day”, το “professional day”, το “summer camp”. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε άτυπα με ένα αρκετά μεγάλο σύνολο συλλόγων, που εντάσσονται στο δίκτυο του “PAOK Football Prints”. Ευχαριστούμε τις ΠΑΕ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα. Ευχαριστούμε επίσης το Γραφείο Τύπου και το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σκοπός μας είναι η ευχαρίστηση για τα παιδιά. Μέσα από το τουρνουά θέλουμε να τιμήσουμε και ανθρώπους, που τίμησαν τη φανέλα του Δικεφάλου, και οι οποίοι συμμετέχουν με τις Ακαδημίες τους, ο κ. Ψαρράς από την Πάτρα, ο κ. Τερζανίδης, οι κ.κ. Ιωσηφίδης-Αλεξανδρίδης-Αποστολίδης, και φυσικά ο Γιώργος Κούδας».

«Χωρίς βιασύνη στις συνεργασίες»

Ερωτηθείς για την πορεία και την εξέλιξη των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Θόδωρος Ελευθεριάδης, υποστήριξε: «Τα πράγματα πάνε όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Από την αρχή ήταν σαφής η κατεύθυνση από τη διοίκηση, να μην υπάρξει βιασύνη. Υπάρχει καλό κλίμα και ειλικρινής διάθεση μεταξύ ημών και των σωματείων, κανένα δεν έχει παράπονο. Έχουμε φτάσει σε συνεργασία με 20 σωματεία, δε χρειάζεται να πάμε σε πολύ μεγάλο αριθμό γρήγορα, γιατί δεν είναι εύκολο».

Διαβάστε ακόμη...