Η ταλαντούχα Κ15 του ΠΑΟΚ

Ανυπόμονοι για επίσημη αγωνιστική δράση, οι μικρότεροι της Super League, μπαίνουν στην κούρσα του πρωταθλήματος το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Η Κ15 του ΠΑΟΚ ξεκινά από τα Ιωάννινα, όπου στις 15.45 θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ.
Η ταλαντούχα Κ15 του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στον Β΄ όμιλο μαζί με τους: Αρη, Ξάνθη, Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα. Τον Α' όμιλο συνθέτουν οι: ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος. Στον Α' όμιλο θα διεξαχθούν τρεις γύροι, ήτοι 21 αγωνιστικές ενώ στον Β' όμιλο θα διεξαχθούν τέσσερις γύροι, ήτοι 20 αγωνιστικές.

Η διάρκεια των αγώνων του Πρωταθλήματος Κ15 ορίζεται σε δύο χρονικές περιόδους διάρκειας 40 λεπτών η κάθε μία (80 λεπτά στο σύνολο). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές έως 15 χρονών (γεννηθέντες από 01/01/2004 και έπειτα).

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Κ15, οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα αγωνιστούν σε αγώνες κατάταξης, προκειμένου να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα Κ15. Μέχρι και την περασμένη σεζόν πρωταθλητής αναδεικνύονταν ο νικητής του τελικού ανάμεσα στον πρώτο του Α΄ ομίλου και τον πρώτο του Β΄ ομίλου.

Το προφίλ της Κ15

Η φετινή Κ15 του Δικέφαλου είναι μια πολλά υποσχόμενη γενιά παιδιών, γεννημένα το 2004, που προπονούνται μαζί, στη μεγάλη πλειονότητά τους, από μικρή ηλικία, υπό την καθοδήγηση των Αποστόλη Παπαβασιλείου και Δημήτρη Ταξίδη. Ταλαντούχοι, σοβαροί και πειθαρχημένοι, «καλομαθημένοι» από μια σειρά επιτυχιών σε σημαντικά διεθνή τουρνουά («τρέχουν» ένα σερί περίπου 50 διεθνών ματς με 4 ήττες), οι φερέλπιδες ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ένα πράγμα οφείλουν να έχουν στο μυαλό τους, όπως έλεγαν πάντα οι προπονητές τους: «Αν εξαιρέσει κανείς αστάθμητους παράγοντες, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η γενιά, εφόσον συνεχίσει να είναι προσγειωμένη και να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, οφείλει να ακολουθήσει σωστά τα βήματα που θα την φέρουν στην πρώτη ομάδα».

Πολλά από τα μέλη αυτής της ομάδας έκαναν πολλά χιλιόμετρα επί χρόνια, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να προπονηθούν, καθώς έρχονταν στην Θεσσαλονίκη από την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, τη Βέροια, το Κιλκίς, την Καβάλα, την Κασσανδρεία. Εξ ου και για κάποιους αποφασίστηκε, από τα 13 τους χρόνια (!) να ζουν στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Πλέον στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ φιλοξενούνται 13 παίκτες της Κ15 του ΠΑΟΚ, οι Θεόδωρος Σπυριδόπουλος, Μάριος Μπάμπουρας, Μιχαήλ -Ραφαήλ Καμαρός, Ευάγγελος Τόσκος, Θεόδωρος Καλόγηρος, Ισίδωρος Κουτσίδης, Γεώργιος Κούτσιας, Λάμπρος Σμυρλής, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Γεώργιος Λαζαριώτης, Μάριος Σινανάι, Φαμπιάν Τσέλα, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ.

Επίσης, τη φανέλα της Εθνικής ομάδας έχουν φορέσει μέχρι στιγμής οι Κούτσιας, Σμυρλής, Τσέλα, Τσίκος, Μπότης, Τασιούρας.

Στην Κ15 για τη σεζόν 2018-19 αγωνίζονται 24 παίκτες. Η συντριπτική πλειονότητα είναι παιδιά που μαθαίνουν χρόνια ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, ενώ προστέθηκαν έξι νέοι παίκτες.

Τερματοφύλακες: Δημήτριος Μοναστηρλής, Νικόλαος Μπότης

Αμυντικοί: Βασίλειος Ζαφειριάδης, Ελευθέριος Τασιούρας, Ισίδωρος Κουτσίδης, Μάριος Χρυσοβέργης, Αγγελος Ζίλος, Μάριος Σινανάι, Ιωάννης Τσαλουκίδης, Ευάγγελος Τόσκος, Φαμπιάν Τσέλα

Μέσοι: Γεώργιος Λαζαριώτης, Ζήσης Τσίκος, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Ιωάννης Πιτιλάκος, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ, Θεόδωρος Καλόγηρος, Θεόδωρος Σπυριδόπουλος

Επιθετικοί: Γεώργιος Κούτσιας, Λάμπρος Σμυρλής, Αλέξανδρος Κεδίκογλου, Γεώργιος Κουλούρης, Μιχαήλ – Ραφαήλ Καμαρός, Μάριος Μπάμπουρας

Προπονητές: Απόστολος Παπαβασιλείου, Δημήτριος Ταξίδης

Γυμναστής: Ευάγγελος Αλεξόπουλος

Προπονητής τερματοφυλάκων: Δημήτριος Κρυωνάς

Φυσικοθεραπευτής: Μιχαήλ Κωστίδης

Φροντιστές: Ευγένιος Ρούμιαντσεβ, Ιάκωβος Γαληνός

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...