ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός για μια θέση στον τελικό

Κόντρα στην περιρρέουσα ποδοσφαιρική «λογική», η γενιά που θα αποτελέσει το μέλλον, έχει απόψε Final Four. Ημιτελικοί σήμερα Πέμπτη 18.05 και τελικοί το Σάββατο 20.05 στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα της Super League στην κατηγορία Κ17, σε ένα θέαμα που ευελπιστούμε να αποζημιώσει όλους τους υγιώς σκεπτόμενους.
ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός για μια θέση στον τελικό

Η Κ17 του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κ17 του Ολυμπιακού στις 20.00 στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με στόχο φυσικά, την πρόκριση στον τελικό και την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε την περασμένη σεζόν στο Περιστέρι. Ο άλλος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 17.00 ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη.

Αυτή είναι η όγδοη συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε τελική φάση πρωταθλήματος (εννιά έχουν διεξαχθεί). Ο Δικέφαλος μετρά δύο πρωταθλήματα, τα οποία κατέκτησε το 2013 και το 2016, ενώ έχει παίξει σε πέντε τελικούς. Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 20.05 στις 19.30.

Γεννημένοι το 2000 και το 2001, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου συμμετέχουν για τρίτη συνεχή χρονιά σε τελικό, καθώς μετρούν ήδη το πρωτάθλημα με την Κ15 το 2015 και αυτό με την Κ17 το 2016 (αν και πολλοί είναι γεννημένοι το 2001, ανήκαν στο δυναμικό της Κ17 και την περασμένη σεζόν).

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στον β’ όμιλο με 68 βαθμούς, έναντι 64 της δεύτερης Ξάνθης. Εκλεισε τη σεζόν με 22 νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ενώ πέτυχε 81 γκολ και δέχτηκε 18.

Στον α’ όμιλο, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης με 58 βαθμούς και τη δεύτερη ο Ολυμπιακός με 57 βαθμούς.

Στη λίστα των σκόρερ του ΠΑΟΚ προηγούνται ο Γκαργκαλατζίδης με 17 κι ο Γαϊτανίδης με 16 γκολ, ακολουθούν οι Δούμτσης και Βρακάς και 12 και 10 γκολ, αντίστοιχα, ο Χατζής με επτά και έπονται ο Λύρατζης με τέσσερα, ο Κύρτσος με τρία και οι Τσαούσης, Τσιγγάρας και Μουτζούρης με δύο γκολ. Από ένα γκολ έχουν πετύχει οι Αζίζι, Καλουτσικίδης, Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Σαλαμούρας και Πουρναράς.

Σ’ αυτή την …πολυπληθή και πολυσυλλεκτική ομάδα, τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής καταγράφονται για τους: Δημήτρης Βουτσάς (2.289), Συλλέκτης (2.070), Μιχαηλίδης (1.915), Γαϊτανίδης (1.887), Βρακάς (1.741), Χατζής (1.677), Τσιγγάρας (1.665), Μανιώτης (1.498), Διαμαντής (1.438), Σαλαμούρας (1.415), Γεωργιάδης (1.393), Λύρατζης (1.336), Γκαργκαλατζίδης (1.320), Δούμτσης (1.244).

Οσον αφορά στις ασίστ, δέκα μετρά ο Γαϊτανίδης, επτά οι Γκαργκαλατζίδης και Δούμτσης, έξι ο Χατζής, πέντε οι Λύρατζης και Δημήτρης Βουτσάς, τέσσερις οι Τσιγγάρας και Βρακάς και τρεις ο Σαλαμούρας.

Λίγο πριν την μεγάλη αναμέτρηση ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Μήττας, μίλησε στο επίσημο site της Super League δηλώνοντας αναλυτικά: «Θεωρούμε ότι σ’ αυτό το Final Four θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια γενιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και στις τέσσερις ομάδες, κι αυτό άλλωστε είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία της Εθνικής ομάδας.

Η γνώμη μας είναι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία – ουδείς θα θυμάται τον πρωταθλητή σ’ αυτές τις ηλικίες. Πρόκειται για εκπαιδευτικό ποδόσφαιρο, κι αυτό που είναι σημαντικό, αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι το ποιοι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές θα αναβαθμιστούν στην αντρική ομάδα.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, η κυρίαρχη φιλοσοφία στον ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν η σωστή εκπαίδευση για την μετάβαση στην α΄ ομάδα. Μέσα και από την διαδικασία του Final Four, λοιπόν, εκπαιδεύουμε και προσπαθούμε να χαλυβδώσουμε χαρακτήρα σ΄ αυτά τα παιδιά. Πιστεύουμε στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μας και είμαστε σίγουροι ότι θα παρουσιαστούμε αντάξιοι της δουλειάς, των κόπων και της προσπάθειας χρόνων» .

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Ελευθέριος Λύρατζης, ο οποίος είπε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε και σ’ αυτό το Final Four και η αλήθεια είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια αυτά, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα, με συγκέντρωση και νηφαλιότητα.

Άγχος δεν έχουμε, πέρα από αυτό που επιβάλει σε λογικά πλαίσια μια τελική φάση πρωταθλήματος, βέβαια. Έχουμε παίξει αρκετές φορές με τον Ολυμπιακό, τον γνωρίζουμε, κι αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να καταθέσουμε στο γήπεδο χαρακτήρα νικητή. Θα υπερασπιστούμε τον τίτλο με ψυχή και με όλες μας τις δυνάμεις» .

Οι 23 για το Final Four είναι: Συλλέκτης Ευάγγελος, Βουτσάς Δημήτριος, Λύρατζης Ελευθέριος, Ταλιχμανίδης Χρήστος, Μιχαηλίδης Ιωάννης, Διαμαντής Απόστολος, Μανιώτης Σεραφείμ, Βουτσάς Χρήστος, Χατζής Νικόλαος, Σαλαμούρας Αχιλλέας, Τσιγγάρας Θεοχάρης, Γκαργκαλατζίδης Αλέξανδρος, Δούμτσης Γεώργιος, Γαϊτανίδης Αντώνιος, Βρακάς Γεώργιος, Μουτζούρης Αγγελος, Αζίζι Νεκτάριος, Κύρτσος Ευάγγελος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Κορέας Κίμων, Τσαούσης Μάριος, Πουρναράς Θεόδωρος, Ξυφιλίνος Δημήτριος.

Προπονητές είναι οι Βασίλης Μήττας, Πέτρος Τσιαπακίδης, Ανέστης Ασλανίδης, προπονητής τερματοφυλάκων ο Δημήτρης Κρυωνάς, γιατρός ο Γιάννης Ουσαντζόπουλος, φυσιοθεραπευτής ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης και φροντιστής ο Στράτος Αριζάνης.

Γενικός αρχηγός είναι ο Σταύρος Σαράφης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...