Το Πανόραμα της Τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος Κ17

Η ιστοσελίδα της Super League φιλοξενεί δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Νovasports Super League Κ17.
Το Πανόραμα της Τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος Κ17

Δείτε επίσης, τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2016-2017, καθώς και αναλυτικά στοιχεία (ομαδικά και ατομικά στατιστικά, συμμετοχές και τέρματα) των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Novasports Super League Κ17 η οποία θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στις 18 και 20 Μαΐου.

Αναλυτικά:

Αστέρας Τρίπολης
Δεύτερη συμμετοχή σε τελική φάση του Πρωταθλήματος Novasports Super League K17 για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες τερμάτισαν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Α’ Ομίλου με 58 βαθμούς σε 28 αγωνιστικές με απολογισμό 18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες και τέρματα 43 υπέρ και 24 κατά.

Μπεντεβής Κώστας (Προπονητής)
«Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας. Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η φιλοσοφία και ο στόχος του ΑΣΤΕΡΑ είναι αυτά τα παιδιά, να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα».

Αντζούλας Γιώργος (Αρχηγός)
«Κάθε ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα έχει ως στόχο να πάει στο FINAL 4. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, εμείς καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας και τώρα θα πάμε να διεκδικήσουμε τα πάντα και φυσικά το Κύπελλο».

Ξάνθη
Η Ξάνθη τερμάτισε στην 2η θέση του Β’ Ομίλου με 64 βαθμούς σε 28 αγώνες έχοντας ως απολογισμό 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες και πήρε την πρόκριση στην Τελική Φάση για 4η φορά στην ιστορία της. Σημείωσε 65 γκολ και δέχθηκε 27 ενώ παρέμεινε αήττητη από τις 26 Νοεμβρίου έως την τελευταία αγωνιστική την κανονικής περιόδου, στις 13 Μαΐου, όταν και γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 4-2.

Μπεδρελής Κώστας (Προπονητής)
«Είμαι υποχρεωμένος να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο που είχαμε θέσει αρχικά, τη συμμετοχή της ομάδας στο final four! Πιστεύω ότι η πρόκριση μας, ήταν δίκαια αφού αποδώσαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο!
Η πρόκρισή μας είναι η τέταρτη συνεχής τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτό αποδεικνύει τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Ξάνθη.
Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να συμμετάσχουμε στο final four και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για ακόμη μεγαλύτερη διάκριση!
Εύχομαι καλή διοργάνωση στη Superleague και καλούς αγώνες και στις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν!»

Θεοφυλάκης Δημήτρης (Αρχηγός)
«Νοιώθω πολύ χαρούμενος για την επιτυχία της ομάδας. Φέτος προκριθήκαμε με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με την περυσινή χρονιά.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους συμπαίκτες μου αλλά και τους προπονητές για την προσπάθεια που καταβάλαμε και ελπίζω και για ανάλογη προσπάθεια που θα στεφθεί με επιτυχία και στο final four!!!»

Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 2η θέση του Α’ Ομίλου με 57 βαθμούς σε 28 αγώνες και απολογισμό 16 νίκες, 9 ισοπαλίες και 3 ήττες. Σημείωσε 52 γκολ, δέχθηκε 16 και θα συμμετέχει στην Τελική Φάση για 9η φορά, η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να λάβει μέρος σε όλες τις Τελικές Φάσεις του Πρωταθλήματος Novasports Super League K17.

Θέος Αναστάσιος (Προπονητής)
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προκριθήκαμε για 9η συνεχή χρονιά στο Final-4 του πρωταθλήματος Super League K-17. Ο Ολυμπιακός επενδύει συνεχώς στην Ακαδημία του και τ’ αποτελέσματα είναι ορατά σ’ όλα τα ηλικιακά γκρουπ. Το Final-4 είναι μια γιορτή για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων οι οποίοι θα κληθούν να διασκεδάσουν μέσα από τα παιχνίδια και ν’ αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Στη διοργάνωση αυτή δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Για τα παιδιά η συμμετοχή στην τελική φάση είναι το επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας από την έναρξη της προετοιμασίας έως σήμερα. Το κίνητρο είναι μεγάλο για όλες τις ομάδες και φυσικά για τον Ολυμπιακό. Ας διασκεδάσουμε όλοι μαζί τους αγώνες, ας απολαύσουμε τη νέα γενιά και ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευχή όλων μας είναι να δούμε σπουδαίους αγώνες»

Παπαδόπουλος Παύλος (Αρχηγός)
«Όλοι στην ομάδα περιμένουμε μ’ ανυπομονησία την συμμετοχή μας στο Final-4. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος δίνουν ραντεβού στην Τρίπολη και όλες έχουμε στόχο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Η χρονιά που προηγήθηκε ήταν δύσκολη αλλά καταφέραμε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο μας. Μέσα από τις δυσκολίες βελτιώσαμε τους εαυτούς μας και πάνω απ΄ όλα την ομάδα. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δεμένη οικογένεια που θεωρώ ότι μπορεί να καταφέρει να φτάσει στην κορυφή. Θέλουμε να χαρούμε κάθε στιγμή στους αγώνες και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και σ’ όλους ότι είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι’ όλους είναι κίνητρο και η συμμετοχή στο Youth League την οποία θα εξασφαλίσει ο πρωταθλητής».

Π.Α.Ο.Κ.
Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 1η θέση του Β’ Ομίλου με 68 βαθμούς σε 28 αγώνες έχοντας 22 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Σημείωσε 81 γκολ σε 28 αγώνες ενώ δέχθηκε 17 και θα συμμετέχει για 8η φορά (7η συνεχόμενη) στην ιστορία του σε Τελική Φάση και θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατάκτησε πέρυσι στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Μήττας Βασίλης (Προπονητής)
«Θεωρούμε ότι σ’ αυτό το Final Four θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια γενιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και στις τέσσερις ομάδες, κι αυτό άλλωστε είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία της Εθνικής ομάδας.
Η γνώμη μας είναι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα - μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία – ουδείς θα θυμάται τον πρωταθλητή σ’ αυτές τις ηλικίες. Πρόκειται για εκπαιδευτικό ποδόσφαιρο, κι αυτό που είναι σημαντικό, αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι το ποιοι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές θα αναβαθμιστούν στην αντρική ομάδα. Με βάση αυτό το σκεπτικό, η κυρίαρχη φιλοσοφία στον ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν η σωστή εκπαίδευση για την μετάβαση στην α΄ ομάδα. Μέσα και από την διαδικασία του Final Four, λοιπόν, εκπαιδεύουμε και προσπαθούμε να χαλυβδώσουμε χαρακτήρα σ΄ αυτά τα παιδιά.
Πιστεύουμε στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μας και είμαστε σίγουροι ότι θα παρουσιαστούμε αντάξιοι της δουλειάς, των κόπων και της προσπάθειας χρόνων».

Λυρατζής Ελευθέριος (Αρχηγός)
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε και σ’ αυτό το Final Four και η αλήθεια είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια αυτά, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα, με συγκέντρωση και νηφαλιότητα. Άγχος δεν έχουμε, πέρα από αυτό που επιβάλει σε λογικά πλαίσια μια τελική φάση πρωταθλήματος, βέβαια. Έχουμε παίξει αρκετές φορές με τον Ολυμπιακό, τον γνωρίζουμε, κι αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να καταθέσουμε στο γήπεδο χαρακτήρα νικητή. Θα υπερασπιστούμε τον τίτλο με ψυχή και με όλες μας τις δυνάμεις».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Κ17:
• 2008 – 2009: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τελικός: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 3 - 0

• 2009 – 2010: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 2 – 1

• 2010 – 2011: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τελικός: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2 – 5

• 2011 – 2012: ΑΡΗΣ
Τελικός: ΑΡΗΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 1 – 0

• 2012 – 2013: Π.Α.Ο.Κ.
Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 0-1

• 2013 – 2014: SKODA ΞΑΝΘΗ
Τελικός: SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2 – 1

• 2014 – 2015: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τελικός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.: 1 – 0

• 2015– 2016: Π.Α.Ο.Κ.
Τελικός: SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ο.Κ.: 1 – 2

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
• Οι ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε Τελική Φάση είναι οι ακόλουθες (συμπεριλαμβανομένης και της φετινής):

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:9 συμμετοχέςΠ.Α.Ο.Κ.:8 συμμετοχέςΑ.Ο. ΞΑΝΘΗ:4 συμμετοχέςΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:3 συμμετοχέςΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:2 συμμετοχέςΑΡΗΣ:2 συμμετοχέςΗΡΑΚΛΗΣ:2 συμμετοχέςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:2 συμμετοχέςΑ.Ε.Λ. 1964:1 συμμετοχήΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:1 συμμετοχήΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:1 συμμετοχή

Μικρά-Μικρά
• Ο Ολυμπιακός έχει συμμετάσχει σε 6 από τους 8 έως τώρα Τελικούς του Κ17.
• Ο Ολυμπιακός έχει αναδειχθεί τις περισσότερες φορές Πρωταθλητής στο Κ17 (3 φορές).
• Κανένας τελικός δεν έχει φθάσει στη διαδικασία των πέναλτι.
• ΧΑΤ-ΤΡΙΚ σε Τελική Φάση, έχει γίνει μόνο μία φορά από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ΒΕΡΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, στον Ημιτελικό αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ, της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 στο Ξάνθη Arena.

• ΧΑΤ-ΤΡΙΚ κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχουν πετύχει οι:
- ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ): ΒΕΡΟΙΑ-Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ: 4-4 (20Η ΑΓΩΝ)
- ΔΟΥΜΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Π.Α.Ο.Κ.): Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ: 7-2 (26Η ΑΓΩΝ.)
- ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1-3 (1Η ΑΓΩΝ.)
- ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α.Ο. ΞΑΝΘΗ): Α.Ο. ΞΑΝΘΗ – Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ: 5-0 (10Η ΑΓΩΝ.)

• Από τις διαγωνιζόμενες ομάδες , ΚΑΡΕ τερμάτων κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχει πετύχει ο ΓΚΑΡΓΚΑΛΑΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Π.Α.Ο.Κ.): Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ε.Λ.: 7 – 0 (14Η ΑΓΩΝ.)
• 6 τέρματα σε έναν αγώνα έχει επιτύχει ο ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: 11-0 (22Η ΑΓΩΝ.)

*Η είσοδος των φιλάθλων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω ονομαστικών προσκλήσεων.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...