Έκλεισε τη χρονιά με τρίποντο!

Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής (!) του πρωταθλήματος υποδομών της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Νέα Μεσήμβρια την ΑΕΚ με 1-0...
Έκλεισε τη χρονιά με τρίποντο!

Ένα μακρύ ταξίδι 30 αγώνων με πολλές μεγάλες στιγμές, καλές και άσχημες, έφτασε στο τέλος του. Η Κ20 του Δικεφάλου ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την φετινή Super League, με νίκη επί της ΑΕΚ στην Νέα Μεσημβρία, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς ήταν μία ματιά στο μέλλον της Κ20 του ΠΑΟΚ. Ο Βασίλης Μήττας κάλεσε στην αποστολή αρκετούς παίκτες των πρωταθλητών της Κ17, παιδιά τα οποία αναμένεται την επόμενη σεζόν να ενταχθούν πλήρως στο συγκεκριμένο τμήμα. Σημαντικό ήταν όμως και για δύο ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στο PAOK Academy. Ο λόγος για τους Σοϊλεμέζογλου και Τσελεπίδη, οι οποίοι πλέον είναι έτοιμοι για το αντρικό ποδόσφαιρο μετά από πολλά χρόνια στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και με τους μικρούς Λύρατζη, Τζοβάρα και Χατζηστραβό να πλαισιώνουν ιδανικά τους Δημητριάδη και Κούστα έψαξε το γρήγορο γκολ, το οποίο δεν άρχισε. Δευτερόλεπτα μετά από ένα καλό σουτ του Δημητριάδη, ο Κούστα βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε, ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε αλλά στην επαναφορά ο φορ του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι παίκτες του Μήττα δεν έριξαν το ρυθμό τους και προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλα γκολ. Στο 14′ μάλιστα ο Πατράλης σκόραρε αλλά ο διαιτητής λανθασμένα ακύρωσε το γκολ θεωρώντας πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα με το χέρι. Στο 30′ ο τερματοφύλακας της Ένωσης σταμάτησε τετ α τετ του Κούστα εκτός περιοχής με τον ρέφερει να δείχνει κίτρινη κάρτα στον νεαρό παίκτη. Η ΑΕΚ δεν βρήκε ποτέ χώρους και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ και τους κιτρινόμαυρους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Δημητριάδης και Πατράλης σημάδεψαν το δοκάρι και στο τελευταίο 20λεπτο η Ένωση βγήκε μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση. Η φάση του αγώνα έγινε στο 71′, όταν ο Τσελεπίδης υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε, αλλά ο Σοϊλεμέζογλου απέκρουσε κρατώντας το μηδέν και το 1-0 ήταν το τελικό σκορ καθώς στο υπόλοιπο, ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε υποδειγματικά.

30 αγώνες, 22 νίκες και 68 βαθμοί για την Κ20 του ΠΑΟΚ, η οποία τερμάτισε στην δεύτερη θέση της Super League.

Η σύνθεση του Δικεφάλου: Σοϊλεμέζογλου, Λύρατζης, Τοπαλίδης, Τσελεπίδης, Δοδοντσάκης, Πατράλης, Ραγκέλοφ (46′ Μίσκοβιτς), Χατζηστραβός (71′ Χατζηδίμπας), Τζοβάρας, Δημητριάδης, Κούστα (67′ Γκαργκαλατζίδης).

.........................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ασφαλώς δεν περνάει απαρατήρητη η παρουσία στο αρχικό σχήμα τριών παικτών που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Κ17 (Λύρατζης - Τζοβάρας - Χατζηστραβός), καθώς και η επιστροφή στο αρχικό σχήμα του Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου, στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Κ20, σε μια ομάδα που την τίμησε με την παρουσία του όσο ελάχιστοι!!! 

Το παιχνίδι ξεκίνησε

5ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κούστα που εκμεταλλεύτηκε απόκρουση το τερματοφύλακα σε σουτ του Δοδοντσάκη και άνοιξε το σκορ

Το παιχνίδι γίνεται υπό βροχή, σε άριστη κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος της Νέας Μεσήμβριας που δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη συνεχή βροχόπτωση!!!

10ο λεπτό: Ο Τοπαλίδης από πλάγια αλλά καλή θέση δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα που πέρασε άουτ

20ό λεπτό: Καλή κυκλοφορία της μπάλας και από τις δύο ομάδες, ανοικτό παιχνίδι 

35ο λεπτό: Υπερέχει ο ΠΑΟΚ, δημιουργεί φάσεις για 2ο γκολ   

39ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κούστα, που μετά από συνδυασμένη ενέργεια, πλάσαρε αδύναμα από πλάγια θέση άουτ 

Ημίχρονο 

12:36 Ξεκίνησε η επανάληψη

46ο λεπτό: Μίσκοβιτς στη θέση του Ραγκέλοφ

50ό λεπτό: Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με τον Πατράλη που σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή για να βρει η μπάλα το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ

60ό λεπτό: Συνεχίζει να έχει καλή εικόνα ο ΠΑΟΚ, σε ένα ανοιχτό παιχνίδι 

65ο λεπτό: Και πάλι ο Κούστα αστοχεί από καλή θέση σε άδεια εστία

67ο λεπτό:  Στην θέση του Κούστα περνάει ο Γκαργκαλατζίδης

73ο λεπτό: Νέο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με εκτέλεση φάουλ του Δημητριάδη! 

74ο λεπτό: Χατζηδίμπας στη θέση του Χατζηστραβού, κλείνει τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ

77ο λεπτό: Κόκκινη ο Τσελεπίδης (θεωρήθηκε ότι ήταν τελευταίος παίκτης) και πέναλτι για την ΑΕΚ!!! Εκτελέστηκε και απέκρουσε ο Σοϊλεμέζογλου, ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας που για πολλοστή φορά αποκρούσει πέναλτι! 

Βελτιωμένοι στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι...

86ο λεπτό: Νέα μεγάλη επέμβαση του Σοϊλεμέζογλου σε σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή

92ο λεπτό: Φάουλ λίγο έξω απο την περιοχή μας εκτελέστηκε απευθείας άουτ

Τέλος

Διαβάστε ακόμη...