«Είμαι αρχηγός, δεν φεύγω»!

Ο Ρικάρντο Κόστα είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και αμφιλεγόμενα πρόσωπα στον ΠΑΟΚ.
«Είμαι αρχηγός, δεν φεύγω»!

Μόνο αυτός και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξαν τρία Μουντιάλ με την Εθνική Πορτογαλίας. Σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο και πήρε πολλούς τίτλους σε διαφορετικές χώρες στην εκθαμβωτική καριέρα του.

Ήρθε στην Τούμπα από το Κατάρ, τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν θύμισε σ' αυτό τον ένα χρόνο τον μεγάλο στόπερ του παρελθόντος. Του χρεώθηκαν πολλές από τις κακοδαιμονίες της άμυνας και ο σοβαρός τραυματισμός του στα μέσα Νοεμβρίου (κάταγμα στον αστράγαλο) αναζωπύρωσε τα σενάρια της αποδέσμευσής του. Ο 34χρονος, όμως, κεντρικός αμυντικός, όχι μόνο τα διέψευσε κατηγορηματικά, αλλά υπαινίχτηκε ότι συζητά με την διοίκηση και ανανέωση του συμβολαίου του για άλλον ένα χρόνο!

Από την Πορτογαλία ο Κόστα μίλησε στην «Α», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι επιστρέφει την ερχόμενη Δευτέρα και επανεντάσσεται στην ομάδα.

-Ρικάρντο σε τι κατάσταση είναι ο τραυματισμός σου;

«Είμαι πολύ καλύτερα. Άρχισα να τρέχω, κάνω καθημερινά, ποδήλατο και πισίνα και ο αστράγαλός μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στις 28 του μήνα γυρίζω στην Θεσσαλονίκη και ξεκινάω πρόγραμμα με την ομάδα. Ο προγραμματισμός με τον γιατρό προβλέπει να παίξω τον Ιανουάριο. Ελπίζω να αρχίσω να προπονούμαι κανονικά με την ομάδα την δεύτερη βδομάδα του Ιανουαρίου και να παίξω στις 15 του μήνα. Ο αστράγαλος μου δυναμώνει καθημερινά».

-Υπάρχει, πάντως, μία φημολογία που λέει ότι θα αποδεσμευτείς τον Ιανουάριο. Ισχύει;

«Ο καθένας γράφει οτιδήποτε θέλει. Δεν ρωτάνε τον ίδιο τον παίκτη, ή τον πρόεδρο, εάν ισχύουν όσα υποστηρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ και το σωματείο επιθυμεί να παραμείνω. Ρωτήστε τον πρόεδρο, τον Τούντορ και τον Άρνεσεν, εάν θέλουν να μείνω. Ο Τούντορ και ο πρόεδρος μου είπαν ότι 'είσαι ο αρχηγός αυτής της ομάδας'. Αυτή είναι η αλήθεια, είμαι ο αρχηγός της ομάδας, δεν φεύγω. Ήρθα πέρυσι τον Ιανουάριο όταν άρχισε η πτώση, ενώ φέτος έγιναν πολλές μεταγραφές. Κάνω ό,τι μπορώ με την εμπειρία μου για να 'δέσει' η άμυνα».

«ΚΕΡΔΙΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΩ»

«Πιστεύω ότι όλες αυτές οι φήμες βγαίνουν γιατί σε πολλούς δεν αρέσει ο Ρικάρντο Κόστα, επειδή έχει κερδίσει πολλά τρόπαια στην καριέρα του και είναι γνωστός ως σταρ παντού. Ίσως δεν τους αρέσω επειδή δεν χαμογελώ, γιατί δεν μου αρέσει να χαμογελώ εκτός προπόνησης. Είμαι επαγγελματίας και σέβομαι την δουλειά μου και την ομάδα μου, δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο» πρόσθεσε ο Κόστα αναφερόμενος στα σενάρια αποχώρησής του.

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ»

Ο 34χρονος διεθνής Πορτογάλος στόπερ, άφησε να εννοηθεί πως έχει συζητήσει με την διοίκηση της ΠΑΕ, για την ανανέωση του συμβολαίου του (τελειώνει το καλοκαίρι), για άλλον έναν χρόνο. «Κανείς δεν ξέρει, εάν έχω, ήδη, συζητήσει με το σωματείο για να μείνω άλλον έναν χρόνο. Ο στόχος μου είναι να παίξω με τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν πρόκειται, όμως, να σας πω εάν ξεκίνησαν οι συζητήσεις ή όχι. Ρωτήστε την διοίκηση».

Ο Κόστα επεσήμανε πως «είδα από την τηλεόραση εδώ στην Πορτογαλία όλα τα ματς του ΠΑΟΚ και μιλάω με τον Μιγκέλ Βίτορ συνέχεια, ξέρω τι έγινε στα παιχνίδια, ξέρω τα πάντα για την ομάδα όσο λείπω, αλλά επικεντρώνομαι στην αποκατάστασή μου. Καθημερινά τρεις ώρες κάνω εξειδικευμένες ασκήσεις στην κλινική και στο σπίτι μου το απόγευμα επιπλέον 1-2 ώρες γυμναστική.

Συνολικά 5 ώρες την ημέρα ασχολούμαι με την αποθεραπεία μου, γιατί θέλω να παίξω γρήγορα. Νιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί επιστρέφω σε σύντομο χρόνο. Η εγχείρηση και η αποχή για έξι εβδομάδες ήταν πρωτόγνωρα πράγματα στην καριέρα μου, αλλά θα επιστρέψω πιο δυνατός».

Διαβάστε ακόμη...