«Να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο»

Στην κάμερα του Novasports μίλησε ο Κυριάκος Σαββίδης με αφορμή την αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά.
«Να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο»

Ο νεαρός μέσος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σχολίασε θέματα σχετικά με την ομάδα ενώ την τιμητική τους είχαν και οι νεαροί παίκτες της Κ20, στους οποίους έδωσε πολύτιμες συμβουλές.

Για τον λόγο απουσίας του από την αναμέτρηση στον Βόλο: «Δύο μέρες πριν το παιχνίδι είχα μία κόντρα με τον Κοροβέση και έσφιξε ο προσαγωγός μου και θεωρήσαμε ότι ήταν καλύτερο να μην αγωνιστώ. Σίγουρα ήθελα να παίξω αλλά προτεραιότητα έχει η υγεία και αποφασίσαμε να προφυλαχθώ».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έτσι κι εγώ προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς και να πείσω τον προπονητή μου ότι αξίζω».

Για την πορεία της ομάδας ως τώρα: «Η ομάδα νομίζω βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα πριν λίγο καιρό, αλλά τώρα δείχνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά» .

Για το αν η ομάδα χρειάζεται καιρό ακόμα για να βρει τις εσωτερικές της ισορροπίες: «Νομίζω μας έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά οι τραυματισμοί πολλώ ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά νομίζω ότι η ομάδα έχει τους παίκτες για να καλύψει τα κενά και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

Για το αν συζητάνε μεταξύ τους το θέμα των τραυματισμών: «Όταν έχει τόσες θλάσεις και τόσους τραυματισμούς πρέπει να το συζητάς και μας απασχολεί όλους. Πρέπει να βρεθεί μία λύση για να μειωθούν οι τραυματισμοί».

Για το που μπορεί να οφείλονται οι τραυματισμοί: «Δεν είμαι ο αρμόδιος να σας πω. Δεν ξέρω τι φταίει και δεν μπορώ να αποδώσω κάπου ευθύνες. Κάτι πάντως σίγουρα φταίει και πρέπει να το βρούμε».

Για το πως εξηγούνται οι μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και πρέπει να δίνουμε το 100% του εαυτού μας πάντα. Το κάναμε για παράδειγμα τόσο στο Ντόρτμουντ όσο και στην Λιβαδειά. Στην δεύτερη περίπτωση δεν ήρθε το αποτέλεσμα παρόλο που όλα τα παιδιά προσπάθησαν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την απόδοση των νεαρών παικτών στον Βόλο: «Νομίζω όλα τα παιδιά στάθηκαν εξαιρετικά. Τους γνωρίζω όλους καθώς ήμασταν συμπαίκτες πριν λίγα χρόνια. Το όνειρο όλων των νεαρών είναι να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα και όταν παίρνουν την ευκαιρία δίνουν ότι έχουν στο γήπεδο. Έτσι έγινε και στον Βόλο και παρά το ότι δεν κερδίσαμε ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για όλους όσους αγωνίστηκαν».

Για την σημασία που έχει για έναν παίκτη της Κ20 να παίζει στην Α Ομάδα: «Νομίζω είναι το πιο σημαντικό για αυτούς καθώς αποτελεί το όνειρό τους. Ζούνε για αυτή την στιγμή. Από εκεί και πέρα πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να έχουν υπομονή μέχρι να τους δωθεί η ευκαιρία».

Για την συμβουλή που θα έδινε στους νεαρούς παίκτες της Κ20: «Υπομονή και σκληρή δουλειά. Είναι τα κλασσικά που λένε όλοι αλλά όπως και να το κάνουμε ισχύουν. Δεν πρέπει να τα παρατάνε και να επιμένουν».

Για το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά: «Ο Πλατανιάς είναι μία πολύ καλή ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι πειθαρχημένη ομάδα και οργανωμένη και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Στόχος είναι να κυριαρχήσουμε από το πρώτο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο».

Διαβάστε ακόμη...