«Ο πρόεδρος θα αποφασίσει»

Ρικάρντο Κόστα είναι ένας από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές στο νεανικό ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αυτό το διάστημα δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Δικέφαλο, αφού βρίσκεται στα... πιτς, λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο του.
«Ο πρόεδρος θα αποφασίσει»

O Πορτογάλος στόπερ βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του και προσπαθεί να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αφού του έχει λείψει το ποδόσφαιρο και μοιάζει με θηρίο σε κλουβί, όσο βρίσκεται καθηλωμένος εκτός δράσης.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε στο INPAOK για τον τραυματισμό του και μεταξύ άλλων έκανε γνωστή την επιθυμία του να αγωνιστεί στο Champions League με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ τόνισε πως η νίκη του Δικεφάλου στο Ντόρτμουντ δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρικάρντο Κόστα:

Ρικάρντο ποια είναι η πορεία της αποθεραπείας σου μετά τον τραυματισμού σου;

«Είμαι αρκετά καλύτερα! Νομίζω ότι θα έχω καλά νέα τον Γενάρη. Τότε ίσως και να μπορώ πάλι να αγωνιστώ! Η εξέλιξη της αποθεραπείας μου πηγαίνει πολύ καλά. Ελπίζω αυτός να είναι ο τελευταίος μου τραυματισμός, γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Θέλω να επιστρέψω πιο δυνατός από πριν και να παίξω στο Champions League τη νέα χρονιά».

Θες να παίξεις στο Champions League με τον ΠΑΟΚ εννοείς;

«Ναι, φυσικά. Απλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει ο πρόεδρος να μείνω στην ομάδα».

Εσύ θέλεις να μείνεις στον ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά;

«Προφανώς και θέλω να μείνω! Νιώθω πολύ καλά εδώ. Απλά ακόμα δεν ξέρω τι σκέφτεται για το μέλλον μου ο ΠΑΟΚ και ο πρόεδρος του συλλόγου».

Πώς σου φαίνεται η πορεία της ομάδας ως τώρα;

«Είχαμε πολλούς τραυματισμούς ως τώρα και σε συνδυασμό με τους πολλούς αγώνες που είχαμε, ήταν ένα πρόβλημα αυτό».

Ο ΠΑΟΚ, πριν λίγες μέρες πήρε μία μεγάλη νίκη επί της Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Ποιο είναι το σχόλιο σου για αυτόν τον αγώνα;

«Πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν πήραμε τίποτα από αυτό! Μέσα σε 90 λεπτά κάναμε μόλις ένα σουτ και είχαμε 26% κατοχή! Στην Λιβαδειά το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο με 0-0. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει σε όλα τα παιχνίδια, ειδικά σε αυτά με τις πιο αδύναμες ομάδες. Ακόμα όμως και αν χάνουμε, πρέπει να έχουμε καλή απόδοση».

Πιστεύεις όντως ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί του χρόνου να παίξει στο Champions League;

«Φυσικά και το πιστεύω! Βέβαια, αυτό θα γίνει μέσω των πλέι οφ, τα οποία είναι σε τέσσερις μήνες και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτά».

Εσύ και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είστε δύο παίκτες που έχετε πολύ μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δίνετε συμβουλές στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας για να γίνουν καλύτεροι;

«Οι νεαροί παίκτες μας χρειάζονται και πρέπει να ακούνε για να μαθαίνουν».

Διαβάστε ακόμη...