Νίκες για U21 και U19

Με το δεξί μπήκαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Νοεμβρίου οι Εθνικές Ομάδες U21 και U19, οι οποίες δίνουν μάχη για τα προκριματικά των πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που διοργανώνει η UEFA.
Νίκες για U21 και U19

Το "ασπρόμαυρο" στοιχείο δεν έλειψε όπως θα διαπιστώσετε από το ρεπορτάζ.

Η U21 της χώρας δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στο αδύναμο Λιχτενστάιν, το οποίο φιλοδώρησε με πέντε τέρματα, στο γήπεδο της Καλλιθέας και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πορτογαλία. Η ομάδα του Νικοπολίδη με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη στην αρχική της σύνθεση, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στο 20′ με τον Μαυρία. Στο 32′ ο Κωνσταντινίδης σέρβιρε στον Φούντα για το δεύτερο γκολ της Ελλάδας και στο 37′ ο Μαυρίας έγραψε το 3-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην κατεβάζει ρυθμούς. Ο Κωνσταντινίδης έδωσε την θέση του στο 55′ στον Χαρίση και πέντε λεπτά μετά ο Βέργος έγραψε το 4-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ιωαννίδης στο 70′ ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για την ομάδα του. Οι υποχρεώσεις του Νοεμβρίου για τους νεαρούς διεθνείς ολοκληρώνονται στις 16 του μήνα, όταν και θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία εκτός έδρας.

Με το ενάμισι πόδι στην Elite Round του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 βρίσκεται η Ελλάδα, μετά τις δύο νίκες της κόντρα σε Λιθουανία και Μολδαβία. Οι έξι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ως τώρα την φέρνουν στην κορυφή του ομίλου, ο οποίος διεξάγεται στην Πορτογαλία. Αν η διοργανώτρια δεν ηττηθεί από την Λιθουανία, τότε η χώρα μας εξασφαλίζει την πρόκριση και θα παίξει την πρωτιά με τους Πορτογάλους την Κυριακή (15.11).

Στην πρεμιέρα κόντρα στους Λιθουανούς, οι παίκτες του Γκούμα ήταν καλύτεροι και στο 90 λεπτά από τον αντίπαλο, με το τελικό 1-0 να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα καθώς οι Έλληνες διεθνείς σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες. Βασικός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Μανώλης Πατράλης, με τον Τοπαλίδη να κάθεται στον πάγκο. Η αναμέτρηση κρίθηκε από ένα γκολ του Λάμπρου στο 12′. Μία από τα ίδια και την 2η αγωνιστική κόντρα στους Μολδαβούς. Η εθνική μπήκε και πάλι δυνατά και προηγήθηκε στο 2ο λεπτό με γκολ του Μεγαρίτη. Στο 41′ ο Βιδάλης με αυτογκόλ έβαλε τον αντίπαλο και πάλι στο παιχνίδι, για να έρθει ο Σταθόπουλος στο 49′ και να χαρίσει ένα τρίποντο-πρόκριση στην χώρα μας. Οι Πατράλης και Τοπαλίδης παρακολούθησαν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους από τον πάγκο.

Διαβάστε ακόμη...