«Ο πήχης πάντοτε ψηλά»

Η Ιωάννα Χαμαλίδου πέρασε από όλα τα ηλικιακά τμήματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, παράλληλα με αυτά του Π.Α.Ο.Κ..
«Ο πήχης πάντοτε ψηλά»

Αποτελώντας πια βασικό στέλεχος της μεγάλης ομάδας του Δικέφαλου, και βάσει των καλών εμφανίσεων, ήρθε φυσιολογικά και η κλήση της στην Εθνική Γυναικών.

Η νεαρή Γιαννιτσιώτισσα μίλησε στο paokwomansoccer για την πρώτη της συμμετοχή στην αποστολή της γαλανόλευκης ομάδας, αλλά και για το ξεκίνημα του Π.Α.Ο.Κ. στη νέα αγωνιστική περίοδο.

- Ιωάννα, κλήση στην Εθνική Γυναικών πια, μετά από το πέρασμά σου στα μικρότερα ηλικιακά εθνικά συγκροτήματα. Ποια τα συναισθήματά σου;

Μετά από τρία χρόνια στην Εθνική Κορασίδων και Νεανίδων, το όνειρο κάθε παίκτριας στην ηλικία μου είναι να κληθεί κάποια στιγμή και στην Εθνική Γυναικών. Αυτό όπως είναι λογικό με γεμίζει χαρά και δύναμη για να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά στο γήπεδο.

- Εσύ, μαζί με εννέα συμπαίκτριές σου από τον Π.Α.Ο.Κ., αποτελείτε κάτι παραπάνω από τη μισή αποστολή της Εθνικής...

Την Εθνική Γυναικών πλαισιώνουν τη δεδομένη στιγμή 10 αθλήτριες του ΠΑΟΚ. Αυτό από μόνο του προδίδει πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει πολύ ποιοτικές παίκτριες, που σε συνδυασμό με την καλή προπόνηση, μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

- Προέρχεσαι από την ακαδημία του Δικεφάλου, η οποία παράγει συνεχώς νέα ταλέντα. Τελικά πόσο καλή δουλειά γίνεται στα ασπρόμαυρα τμήματα υποδομής;

Το γεγονός ότι οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ δουλεύουν σκληρά επί καθημερινής βάσεως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Ανέκαθεν όλα τα τμήματα των εθνικών ομάδων απαρτίζονταν από νέα ταλέντα του ΠΑΟΚ. Σε αυτό έχει συμβάλλει και η δουλειά των προπονητριών, οι οποίες με την εμπειρία τους καθοδηγούν σωστά και μεθοδικά τις παίκτριες.

- Για τον Π.Α.Ο.Κ. η σεζόν ξεκίνησε με θριαμβευτική πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τον αποκλεισμό από την Έρεμπρο...

Οι καθημερινές προπονήσεις την περίοδο της προετοιμασίας βοήθησαν στη βελτίωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται από τις σαρωτικές νίκες και τα 18-0 γκολ στα προκριματικά. Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει. Από εκεί και πέρα, χρειαζόμαστε κι άλλη δουλειά προκειμένου να κερδίσουμε μια σουηδική ομάδα, που αγωνίζεται σ' ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο. Παρ' όλα αυτά όμως είμαι αισιόδοξη για το μέλλον και πιστεύω πολύ στην ομάδα.

- Στο πρωτάθλημα έχετε ήδη δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Πάμε για το... 11ο;

Όπως λέει και ο προπονητής μας, αν θέλουμε πραγματικά να γίνουμε καλύτερες, πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ψηλά τον πήχη. Πηγαίνουμε λοιπόν για τις 18 νίκες, με στόχο για μία ακόμη χρονιά το νταμπλ. Γιατί ως γνωστόν το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις σε αυτήν.

Διαβάστε ακόμη...