«Ήταν μία ιδιαίτερη προετοιμασία λόγω χρονικής πίεσης"

Ο Ιβάν Λέκο κατέθεσε τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα στον ΠΑΟΚ...
«Ήταν μία ιδιαίτερη προετοιμασία λόγω χρονικής πίεσης"

 Αναλυτικά τόνισε: 

Για την προετοιμασία: «Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη προετοιμασία λόγω χρονικής πίεσης και εξαιτίας του ότι ήρθαν και πιο αργά οι διεθνείς. Έχουμε αυτοπεποίθηση και ποιότητα για το παιχνίδι της Πέμπτης και περιμένουμε να παίξουμε καλό ματς εναντίον ενός αντιπάλου του οποίου το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχει παίξει και ευρωπαϊκά ματς. Θα παίξουμε με πάθος και μυαλό και θα πάμε καλά».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Οι μόνο δύο εβδομάδες προετοιμασίας και το ότι είμαστε όλοι μαζί ως ομάδα μόλις μία βδομάδα. Είμαστε, όμως, πολύ χαρούμενοι που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάλαβαν οι παίκτες τι θέλουμε και έχουν ομαδικό πνεύμα, δεν περιμένουμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι την Πέμπτη και να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε, αλλά θέλουμε να δείξουμε μερικά στοιχεία μας και μία ομάδα που θα έχει ταυτότητα στο παιχνίδι της».

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «H πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι μεγάλο πρόβλημα για να αποκτήσεις παίκτες, το αντιλαμβανόμαστε και δουλεύουμε με το υπάρχον ρόστερ για να φτιάξουμε μία καλή ομάδα. Φυσικά χρειαζόμαστε 3-4 προσθήκες παικτών ποιότητας, αλλά ως τεχνικό τιμ δεν μας απασχολεί το θέμα, γιατί έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον ιδιοκτήτη, στον πρόεδρο και στον αθλητικό διευθυντή. Το πλάνο είναι ένας ισχυρός ΠΑΟΚ, άρα θα έρθουν οι παίκτες που πρέπει να έρθουν. Εμείς επικεντρωνόμαστε στις προπονήσεις της ομάδας».

Για το θέμα Λούκας και Περέιρα: «Έχουν ποιότητα και είναι σημαντικοί παίκτες για την ομάδα, αλλά κανείς δεν είναι σημαντικότερος από την ομάδα, εάν δεν αποδέχονται τους κανόνες, δεν θα είναι εδώ, είναι ξεκάθαρο, εμείς θέλουμε παίκτες που δίνουν το 100% για τον ΠΑΟΚ. Φυσικά δεν είμαστε ανόητοι, ξέρουμε τι μπορεί να προσδώσει ο Λούκας και ο Περέιρα στην ομάδα, αλλά ο σεβασμός στους κανόνες είναι θέμα αρχής, αυτό ισχύει για όλους Η αντίδραση της υπόλοιπης ομάδας στο συγκεκριμένο θέμα ήταν θετική. Έχουμε αρκετή ποιότητα παικτών για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».

Για όσους παίκτες θέλουν να αποχωρήσουν από την ομάδα:«Είναι πολύ απλό. Αυτός που θέλει να φύγει πρέπει να μιλήσει με τον αθλητικό διευθυντή και με τον πρόεδρο και να μεταφέρει την πίεση εκεί, αυτός που θέλει να μεταφέρει την πίεση την ομάδα παίρνει λάθος δρόμο. Στην προπόνηση πρέπει να δίνει το μάξιμουμ και να έχει σεβασμό στους συμπαίκτες του, την λύση να την βρει με την διοίκηση, εμείς θέλουμε να δουλεύουμε μόνο με όσους παίκτες δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για τον ΠΑΟΚ».

Για τo πως νιώθει στον ΠΑΟΚ: «Έχω πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο Ξέρω τι είναι ο ΠΑΟΚ, είναι μεγάλο όνομα, μεγάλη ομάδα, με πολλούς οπαδούς και πολύ συναίσθημα. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να αποδεχτώ άμεσα την πρόταση. Ήδη, κατάλαβα πώς νιώθει ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ, είμαστε της ίδιας νοοτροπίας, δουλεύουμε όλο το τεχνικό τιμ επί 24 ώρες το 24ώρο.Νιώθω περήφανος και εγώ και όλο το τεχνικό τιμ που είμαστε μέρος του ΠΑΟΚ και θέλουμε να τον κάνουμε τόσο μεγάλο όσο του αξίζει. Ζούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...