Η ηρεμία πριν το πέναλτι: Ναταλία Χατζηγιαννίδου

Όταν η Ναταλία Χατζηγιαννίδου έστηνε την μπάλα στην άσπρη βούλα για να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν δεδομένο ότι θα ευστοχήσει.
Η ηρεμία πριν το πέναλτι: Ναταλία Χατζηγιαννίδου

Έχοντας ήδη κατακτήσει αρκετά τρόπαια με τη γυναικεία ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., αλλά και γεμάτη παραστάσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο ούσα βασικό μέλος της Εθνικής Γυναικών για χρόνια, σφύζει από εμπειρία και ψυχραιμία. Η εκτέλεσή της ήταν αυτή που έπρεπε, η μπάλα από το δεξί της πόδι έφτασε στο πλεκτό της Γλυφάδας και ο Δικέφαλος πανηγύρισε το 4ο κύπελλο της ιστορίας του και ταυτόχρονα το 3ο νταμπλ.

Η διεθνής -με 134 (!) συμμετοχές- μεσοαμυντικός μιλάει στο paokwomansoccer για τη βραδιά του κυπέλλου, για το μυστικό των ασπρόμαυρων επιτυχιών, αλλά και για το μέλλον...

Ναταλία συγχαρητήρια για το νταμπλ. Το οποίο ήρθε εν τέλει με το δικό σου τελευταίο πέναλτι. Πως βίωσες τις στιγμές πριν και μετά την εκτέλεση;
Οι παίκτριες που εκτελούσαμε πέναλτι ήμασταν απόλυτα ήρεμες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Μετά ένιωσα ανακούφιση για την επίτευξη του στόχου και την ανταμοιβή των κόπων όλης της χρονιάς, με την κατάκτηση του νταμπλ.

Γιατί χρειάστηκε να φτάσετε στα πέναλτι για να κατακτήσετε το κύπελλο;
Είχαμε την υπεροχή σε όλον τον αγώνα, επιβάλλαμε το ρυθμό μας, δημιουργήσαμε φάσεις, αλλά δεν τις μετουσιώσαμε σε γκολ.

Φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι ίσως το χάνατε;
Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα. Πίστευα ότι θα φτάναμε στην επίτευξη κάποιου τέρματος που θα μας έδινε τη νίκη έστω και στην παράταση. Τελικά χρειάστηκαν και τα πέναλτι...

Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια στη Νέα Έφεσο, έτσι και φέτος είχατε τη συμπαράσταση αρκετών οπαδών...
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κόσμος του ΠΑΟΚ γέμισε το γήπεδο της Νέας Εφέσου, κάτι το οποίο μας έδινε δύναμη. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή τους.

Η ομάδα έχει πια 10 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα. Στα περισσότερα εξ αυτών ήσουν παρούσα. Ξεχωρίζεις κάποιο περισσότερο;
Στο θεσμό του κυπέλλου οι στιγμές είναι πιο έντονες, γιατί στη διάρκεια ενός αγώνα κρίνεται και ο τίτλος. Ο φετινός τελικός θα μείνει έντονα χαραγμένος στη μνήμη μου. Όπως επίσης έχει μείνει και η περσινή κατάκτηση με αντίπαλο τη Δράμα. Θεωρώ ότι σ' εκείνο το παιχνίδι πραγματοποιήσαμε την καλύτερή μας εμφάνιση, στα χρόνια που αγωνίζομαι στην ομάδα.

Θα σταματήσει ο ΠΑΟΚ ποτέ τη συλλογή τίτλων;
Η σωστή οργάνωση και ο προγραμματισμός του τμήματος είναι τα κλειδιά για τις επιτυχίες μέχρι και σήμερα. Έχοντας τις σωστές βάσεις η συλλογή τίτλων θα μεγαλώνει διαρκώς.

Πλέον, η ομάδα είναι ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών κοριτσιών, που προέρχονται από τις ακαδημίες. Πόσο σας ωφελεί αυτό σαν σύνολο;
Οι έμπειρες παίκτριες της ομάδας πλαισιωνόμαστε από νεαρές ταλαντούχες κοπέλες. Ο ενθουσιασμός και η φρεσκάδα των νεαρών κοριτσιών συνδυάζονται αρμονικά με την ποιότητα και την εμπειρία μας και δημιουργείται ένα πολύ δυνατό κράμα.

Εσύ διανύεις μια μεγάλη καριέρα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ούσα βασικό μέλος και της Εθνικής Γυναικών. Σκέφτεσαι καθόλου το τέλος;
Το ποδόσφαιρο για μένα είναι τρόπος ζωής. Θα ασχολούμαι όσο συνεχίζει να μ' ευχαριστεί.

Το μυαλό σας πια βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Πολλές παίκτριες έχουμε ακόμα υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Θα ξεκουραστούμε λίγες μέρες και μετά θα επικεντρωθούμε στον επόμενό μας στόχο, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...