Τι συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση

Έληξε πριν λίγο η τακτική γενική συνέλευση  της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με  θέμα την έγκριση του ισολογισμού της ΠΑΕ.
Τι συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση

Ο ισολογισμός και ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε όπως και η αμοιβή των ορκωτών που φθάνει τα 11500 ευρώ αλλά και το θέμα των αποδοχών των Ζήση Βρύζα και Ιάκωβου Αγγελίδη.

Στην συνέλευση προέδρευσε ο Ζήσης Βρύζας ενώ το παρών έδωσαν η Μαρία Γκοντσάρεβα  και ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

Παρεβρέθηκαν επίσης ο νομικός της ΠΑΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης  και ο ορκωτός λογιστής Δημήτρης Πανοζάχος.

Ο Δημήτρης Πανοζάχος δήλωσε πως το ποδοσφαιρικό τμήμα του Δικεφάλου εχει υποχρεώσεις που αγγίζουν τα 21 εκατομμύρια ευρώ σε αντίθεση με τα 14 εκατομμύρια που ίσχυαν την περσινή περίοδο. Επίσης, οι ζημιές της σεζόν ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια ευρώ, προϊόν της περσινής χρήσης, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν από τα 14 στα 18 εκατομμύρια. «Η εταιρία δεν έχει καμία ανοιχτή οφειλή πέρα από τις τρέχουσες και το γνωστό θέμα των χρεών προς το δημόσιο» επισήμανε ο κ. Πανοζάχος που τόνισε για τα χρέη του συλλόγου:

«Εφόσον δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τα χρέη προς το δημόσιο ο ΠΑΟΚ υπάρχει δηλωμένη σε έγγραφα πρόθεση της ΠΑΕ να υπαχθεί στο νόμο Ορφανού που σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να καταβάλει 10,5 εκ. ευρώ και να ρυθμίσει σε δόσεις ένα ακόμη ποσό περίπου 4 εκ. ευρώ. «Ότι με βάση την εκτίμησή μου πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου για να μπει στη ρύθμιση Ορφανού. Αυτό όπου μπορώ να πω είναι ότι το ποσό στο συγκεκριμένο νόμο δεν αλλάζει. Αν όλες οι υποθέσεις χαθούν στα δικαστήρια, το ποσό με βάση τη ρύθμιση Ορφανού, θα πρέπει να πληρωθούν 14,5 εκ. ευρώ»

 Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οφειλή στην εφορία. Έχει εκκρεμότητα στα δικαστήρια. Περιμέναμε, όπως και στο παρελθόν, δύο διατάξεις μία για τη ρύθμιση χρεών και μία για τις εκκρεμοδικείες. Η τελευταία ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμες και εκκρεμείς υποθέσεις μέχρι ύψους 1 εκ. ευρώ».

Ερωτηθείς για τις ενδεχόμενες μεταγραφές  ο Ζήσης Βρύζας απάντησε:«Έλα από το γραφείο να σου κάνω ανάλυση... Εδώ είναι Γ.Σ.»

Διαβάστε ακόμη...